Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Дали партизаните биле бугари,Лазо Колишески и компанија?Бугариве тврдат дека се. И,се?
Ако Лазо прислино се бишал Бугар, иако не бил, тоа значи дека Самоил не е заедничка историска личност.
Мене логично ми личи. legit

Член од
16 август 2018
Мислења
427
Поени од реакции
531
Ако Лазо прислино се бишал Бугар, иако не бил, тоа значи дека Самоил не е заедничка историска личност.
Мене логично ми личи. legit
Тасе ме боли и 8ми септември да го слават ко нивен празник. Ама копитото неписмено од Муртино што незнае ни колку дена траела Крушевската Република нема право да исправа историски криви дрини и да си игра курташак со емоциите на својот народ, океј? Звучи повеќе ко премиер на Бугарија или Албанија него на Македонија.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Дојде живот.. име ќе се мења

Снимката не е во врска со реферемдумот. (што би рекол Грујо - сечена, лепена, прелепувана, монтирана).

Ноо, на Заев му одговара оваа снимка, веќе утре ќе се објасни дека нема врска со референдумот, а сепак пораката е упатена, а тоа е пазете дека знаеме што правите.
Патем нема што да прислушкуваат, доволно да видат кој не излегол на референдум и после одмазда. Вмровска тактика.

Не верувам дека на референдум ќе излезат 900.000 гласачи, многу е ... а кај албанците нема никаква еуфорија.

Проблемот е и во избирачкиот список, има во него многу од дијаспората запишани.

Треба и дел од подржувачите на Дпмне да се изјаснат на референдум, за да тој успее, сигурно многумина од помалите заедници ќе гласаат на референдум, но мора и од македонците подржувачи на Дпмне да излезат.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.945
Поени од реакции
18.044
Се гледа дека и ти многу знаеш, цар Самуил имал ерменско потекло, ако нема врска со Македонија, ич нема и со Бугарија!
Мајка му била Ерменка, што не значи дека е сто посто Ерменец. Има со Бугарија, татко му бил во служба на Бугарите, но искористил ситуација и се одметнал, потоа Самуил и браќата преку востание направиле слободна држава

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Што ќе се случи по референдумот доколку не помине?
Што ќе се случи па доколку помине?

Нато преку Стево се заканува со војна. Колку се шансите да дојде до некој конфликт доколку не помине?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Треба и дел од подржувачите на Дпмне да се изјаснат на референдум, за да тој успее, сигурно многумина од помалите заедници ќе гласаат на референдум, но мора и од македонците подржувачи на Дпмне да излезат.
Ќе биде.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Приведен градоначалникот на Демир Хисар

Марјанче Стојановски, градоначалникот на Општина Демир Хисар, вечерва е приведен на информативен разговор во полиција. Непосредно пред приведувањето беше објавена снимка на која се слуша како на вработените во детската градинка во Демир Хисар им кажува да не забораваат дека доаѓа од МВР и дека ги слуша нивните разговори.

„Заборавате дека во МВР работев, заборавате дека ви слушам сите телефонски јавувања“, им вели тој на вработените во училиштето, кои велат дека со денови им врши притисок и добиваат закани од општината за нивни разместувања или отпуштања од работе, во пресрет на референдумот на 30-ти септември.
Има добра скара во Демир Хисар

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Снимката не е во врска со реферемдумот. (што би рекол Грујо - сечена, лепена, прелепувана, монтирана).

Ноо, на Заев му одговара оваа снимка, веќе утре ќе се објасни дека нема врска со референдумот, а сепак пораката е упатена, а тоа е пазете дека знаеме што правите.
Патем нема што да прислушкуваат, доволно да видат кој не излегол на референдум и после одмазда. Вмровска тактика.

Не верувам дека на референдум ќе излезат 900.000 гласачи, многу е ... а кај албанците нема никаква еуфорија.

Море пак ние криви што сме на список за гласање. Не е проблемот што државата не знае кој е тука и кој не и дека масовно се одселуваат луѓе, не, проблемот е што сме уште на список. Е јебига, до вчера партиите со тој список манипулираа ама сега им се враќа негативно.

Туку да прашам тие што планираат да излезат како ќе се чувствуваат дека и покрај нивната глупост нема да успее референдумот а и плус јавно ќе бидат обележани како предавници? Двојна казна такаречено. Македончето до вчера им се смееше на Македонците со муслиманска вера дека за торба сирење ја продале верата а тоа исто Македонче за без пари дојде да го продаде името. Пуста историја, кога и да е ќе се вртне тркалото.

Туку Меркел една грешка имаше во изјавата. Не требаше да каже дека ако не успее референдумот нема ЕУ и НАТО туку ако искрено сакаше да успее референдумот ќе речеше дека ако успее одма ќе влеземе во ЕУ и НАТО. Нејзе и одговара да не сме пред влез оти во Германија и Европа и онака нема поддршка за тоа. И убо си кажа што и е важно а тоа е стабилност. Колку толку имаме стабилност во смисла дека нема војна. Значи на крај и не е битно сега што ќе излесе и онака све исто ќе остане.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Ете ја баба рога. ВОЈНА!!!

http://www.libertas.mk/visi-li-mirot-na-konets/

Во кратки црти:
Европа и Америка молат да се приклучиме кај нив за да се спасат себеси од воено жариште и од трошење пари на простотилакот на балканот.
Русија и Турција молат бога да пропадне референдумот за да ја запалат Македонија и да се светат на Европа и Америка.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

обично и на било кои избори излезеноста на вкупен број гласачи е секојпат помала и помала и помала.... и овој пат ке биде помала ама верувај дека по секоја цена ке пробаат д го намесат .... мислам и дека ке успее.... добро е прашањето ШТО после тој референдум... што ако успее и што ако не успее? многу прашања после се отвараат и некако е недефинирана насоката према која ке се движиме.... голема лага е дека одма после референдумот ке влеземе во ЕУ... ај за во нато можда ама за ЕУ..... тешко[DOUBLEPOST=1536531324][/DOUBLEPOST]
Ете ја баба рога. ВОЈНА!!!

http://www.libertas.mk/visi-li-mirot-na-konets/

Во кратки црти:
Европа и Америка молат да се приклучиме кај нив за да се спасат себеси од воено жариште и од трошење пари на простотилакот на балканот.
Русија и Турција молат бога да пропадне референдумот за да ја запалат Македонија и да се светат на Европа и Америка.
ај објасни го болдов како би се остварил и на кој начин?????

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
ај објасни го болдов како би се остварил и на кој начин?????
Што сум ја Нострадамус? Еве ти цитат
Германскиот аналитичар Erich Rathfelder предупредува дека западниот Балкан се наоѓа во ептен тенок мраз, поради геополитичките претензии на Русија и Турција. Тој наведува дека Русија со помош на Турција, до детаљи координирано работат за дестабилизација на целиот регион (едната игра на православна, а другата на исламска карта). Македонија пак, како мала држава со различни религии, е плодна средина за почетна експлозија. Анализата е објавена во германскиот весник „Die Tageszeitung“ и австирскиот „Die Presse“. И реално, Македонија може да им служи како мала иницијална каписла за една голема регионална разорна детонација која ќе може да ги урне дури и темелите на цела Европа, оти таквата спирала веднаш би ги активизирала бројните милитантни фанатици во Босна, Косово, Србија и Црна Гора. Путин веќе подолг период има пратено негови воени советници во Република Српска.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
883
Поени од реакции
1.411
Дали партизаните биле бугари,Лазо Колишески и компанија?Бугариве тврдат дека се. И,се?
"Лазар Панев Колишев - Родителите му са бедни земеделци, като мајка му е влахинка, а башта му б'лгарин."

Да али сепак ги сметаат за "србизирани бугари"? Бидејчи татарите стално велат југославски политик, а никогаш македонски.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Da ne se zbuna malce. Ili deka vo podrum bese pa mozi zatoa neznaes ama tuka e cicko Vlade ta mi ti objasni nekoj raboti za da ne glumis Siptаr budala. Od koga ima povekepartiski sistem ili sto bi rekle demokratija po nasi imalo dva referendumi. Edniot za nezavisnot a drugiot za teritorijalna podelba na republikata. Ovoj vtoriot e onoj bitniot za koj ti se imas zbunato ili si bil vo podrum. Togas SDSM bese na vlast( isto kako i sega ) i togas SDSM povika na bojkot za da nema dovolna izlezenost so sto propadna referendumot ili bese neuspesen bas so ovaa taktika koja im ja pripisuvas na VMRO samo sto togas gledaa koj izlegol na referendum i tie go jadea stapot. Taka da od kade dobi takov zaklucok deka ova e Vmrovska taktika stvarno ne mi e jasno. Sigurno i ti si slusnal za ona Nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor. E pa toa bese na SDSM kovanica vo vrska so referendumot so koja jasno im kazaa na clenstvoto da ne izleguva da glasa.
Dobro be vo tie podrumite nemavte struja, radio televizija nesto. Ili strogo samo na mnozenje se frlivte. Dodusa i so ke pravis po celi godini vo podrum, dosadno e. Vlegvate dvajca , izlegvate dvaeset dusi. Kako zajacinja :love:[DOUBLEPOST=1536533087][/DOUBLEPOST]
Kako betonot ovoj pat? Go pogodivte soodnosot oti prosliot pat vi raspuka ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom