Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Дојде живот.. име ќе се мења

Не им излегува математиката некако, знаат дека е речиси невозможно да обезбедат цензус, па затоа се служат со вакви очајни потези со кои практично се серат на тоа за што се бореле до пред да дојдат на власт.

Мене воопшто не ме чуди видеово. Закани, уцени и притисоци кон јавната администрација беа сосема очекуван потег во пресрет на референдумот.

Смешки ќе биде на денот на референдумот. Ќе ги вадат штабските пацови за уши, фатени за рачиња и право на гласање, како последни џукели.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Не им излегува математиката некако, знаат дека е речиси невозможно да обезбедат цензус, па затоа се служат со вакви очајни потези со кои практично се серат на тоа за што се бореле до пред да дојдат на власт.

Мене воопшто не ме чуди видеово. Закани, уцени и притисоци кон јавната администрација беа сосема очекуван потег во пресрет на референдумот.

Смешки ќе биде на денот на референдумот. Ќе ги вадат штабските пацови за уши, фатени за рачиња и право на гласање, како последни џукели.
Јас убаво спомнав, и тоа на 30 јули 2018, пред повеќе од 1 (ЕДЕН) месец.

https://forum.kajgana.com/threads/Случувања-во-Македонија-Генерална-дискусија.82818/page-5705#post-8460309

...

Се знае кој е планот Б, истиот започнува веќе утре со спроведување - заплашување.

...

Операција Расипана Плоча започнува наскоро, нема да заврши на 30 септември 2018, туку ќе заврши на денот кога ќе се гласа за уставните измени во Собрание, а можеби ни тогаш нема да заврши доколку пвеводбениците гласаат против.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Илинденското востание е предизвикано од бугарската струја во МРО, т. е. им била ветена помош од страна на Бугарија и овие го прогурале востанието. Св. Кирил и Методиј се спојница за сите кои говорат на словенски јазици. Не знам колку треба да си глуп да ги поврзуваш генетски и трето цар Самуил има бугарско потекло, ама на вакви слепи "сезнајковци" како тебе, кои не знаат ни кога се родени човек џабе ке му објаснува историја
Се гледа дека и ти многу знаеш, цар Самуил имал ерменско потекло, ако нема врска со Македонија, ич нема и со Бугарија!

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Се гледа дека и ти многу знаеш, цар Самуил имал ерменско потекло, ако нема врска со Македонија, ич нема и со Бугарија!
Ма како не...

На македонска Википедиjа читаме:
Пресијан II е последниот македонски[1] владетел на Самоиловото царство (1018 г.). Пресијан II го наследува престолот по смртта на татка си Јован Владислав во 1018 година.
Наградно прашање: доколку овоj македонски владар се викал Пресијан II, тогаш коj бил Пресијан I...?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
референдумов за жал ке помине.... иако сакам да грешам и да не сум во право некако логиката не ме остава да помислам така.... рачунајте дека 99% од албанците ке гласаат ЗА на референдумов... СДСМ членови ке искочат кој под притисок кој по своја воља и ке гласаа ЗА.... за жал во прилог на сдсм им одат и гласовите кои ке бидат неважечки и оние кои ке бидат против... кога ке ги соберете сите овие гласови искача голема бројка - можда нешто ситно ке им зафали ама тука секад се прават финти од типот на дули лифчиња полнење кутии купување гласови присила уцени и слично и кога ОП 2 3 дена после референдумот ке искочи ДИК со официјални резултати дека има излезеност од 52 53 проценти од кои 80 посто ке бидат ЗА...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433

Можда е до мене, али ја нигде не слушам дека се заканува врска референдумот. Не дека не е можно, ама на ова видео тоа не го слушам. Ма да таа закана која ја упатува може за се да се однесува.[DOUBLEPOST=1536523292][/DOUBLEPOST]
референдумов за жал ке помине.... иако сакам да грешам и да не сум во право некако логиката не ме остава да помислам така.... рачунајте дека 99% од албанците ке гласаат ЗА на референдумов... СДСМ членови ке искочат кој под притисок кој по своја воља и ке гласаа ЗА.... за жал во прилог на сдсм им одат и гласовите кои ке бидат неважечки и оние кои ке бидат против... кога ке ги соберете сите овие гласови искача голема бројка - можда нешто ситно ке им зафали ама тука секад се прават финти од типот на дули лифчиња полнење кутии купување гласови присила уцени и слично и кога ОП 2 3 дена после референдумот ке искочи ДИК со официјални резултати дека има излезеност од 52 53 проценти од кои 80 посто ке бидат ЗА...
Како и да вртиш и на врапците им е јасно дека 900 и кусур илјади не излегуваат на референдум, така што им останува после истиот да прогласат победа на референдумот ( без разлика што ќе нема цензус), со оглед на тоа што претпоставувам секој што е против - ќе бојкотира, така да "за" опцијата може да има и до 80-90 проценти.

Смешното доаѓа отпосле, кога ќе треба "патриотите" да гласаат за во Собрание, али отом-потом.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Можда е до мене, али ја нигде не слушам дека се заканува врска референдумот. Не дека не е можно, ама на ова видео тоа не го слушам. Ма да таа закана која ја упатува може за се да се однесува.
Не е битнo вo врскa сo штo е зaкaнaтa.Еве гледaм пoгoре и "млaџи детектив припрaвник" Велислaв Глaвaш прoбувa дa релaтивизирa.Зa вaквa рaбoтa глaвa требa дa му летне без рaзликa зa штo е,aкo е oвaa влaст рaзличнa oд претхoднaтa.А бидејки не е.....Oвие пред дa дoјдaт нa влaст личнo Мијaлкoв ги oбучувaл

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Таман времево за капут со крзно.
Скандалозно. Добро око пријателе !

Во европска Северна Македонија нема повеќе да се носи крзно и кожа, само лажна кожа. Граѓани и граѓанки северномакедонски, свесни за правата на животните и вредноста на секој #Живот.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433
Не е битнo вo врскa сo штo е зaкaнaтa.Еве гледaм пoгoре и млaџи детектив припрaвник Велислaв Глaвaш прoбувa дa релaтивизирa.Зa вaквa рaбoтa глaвa требa дa му летне без рaзликa зa штo е,aкo е oвaa влaст рaзличнa oд претхoднaтa.А бидејки не е.....
Не релативизирам арогантни сељандури кои се закануваат на жени пред деца, далеку од тоа.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не релативизирам арогантни сељандури кои се закануваат на жени пред деца, далеку од тоа.
Не ни мислев нa тебе,туку не им јa рaзбирaм тaктикaтa.Сегa дa oбјaвaт некoј скaндaл,тие веднaш се нaфрлaaт дa гo дискредитирaaт тoј штo јa пуштил вестa,a никoгaш сoдржинaтa не јa кoментирaaт.Нештo сличнo кaкo сендвичите нa времетo кoи местo дa јa aнaлизирaaт сoдржинaтa нa бoмбите,тврдеa декa се нелегaлни снимките.Мијaлкoв 2.0

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Можда е до мене, али ја нигде не слушам дека се заканува врска референдумот. Не дека не е можно, ама на ова видео тоа не го слушам. Ма да таа закана која ја упатува може за се да се однесува.[DOUBLEPOST=1536523292][/DOUBLEPOST]
Како и да вртиш и на врапците им е јасно дека 900 и кусур илјади не излегуваат на референдум, така што им останува после истиот да прогласат победа на референдумот ( без разлика што ќе нема цензус), со оглед на тоа што претпоставувам секој што е против - ќе бојкотира, така да "за" опцијата може да има и до 80-90 проценти.

Смешното доаѓа отпосле, кога ќе треба "патриотите" да гласаат за во Собрание, али отом-потом.
болдот.... ако нема цензус тогаш е неуспешен нели... на крајот од краиштата и они мислам дека знаат дека ке биде мноооогу тешко да иде успешен па затоа е референдумов само КОНСУЛТАТИВЕН за жал.... ако не им помине со народот ке се соберат у собрание и ке го изгласаат.... како и да вртиш по секоја цна ке не пикнат у мочаната еу и у факинг нато... цела оваа гомнарија е креирана од страна т.е од надвор и ке не завршат од надвор.... од далеку се гледа.. па ке кажам - за жал....

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Приведен градоначалникот на Демир Хисар

Марјанче Стојановски, градоначалникот на Општина Демир Хисар, вечерва е приведен на информативен разговор во полиција. Непосредно пред приведувањето беше објавена снимка на која се слуша како на вработените во детската градинка во Демир Хисар им кажува да не забораваат дека доаѓа од МВР и дека ги слуша нивните разговори.

„Заборавате дека во МВР работев, заборавате дека ви слушам сите телефонски јавувања“, им вели тој на вработените во училиштето, кои велат дека со денови им врши притисок и добиваат закани од општината за нивни разместувања или отпуштања од работе, во пресрет на референдумот на 30-ти септември.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom