Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
upload_2018-9-6_23-49-19.png

Дали имате искуство со овие клими и која би ми ја препорачале. Ова се некои параметри што според мене би биле битни.
Друго прашање, дали некои од овие сајтови нудат вклучена монтажа или некои попусти нешто.

Posto nikoj ne dade predlog za 5,5 kw,mozi ne smee da se reklamira ovde nekoj brend da prasam za ovaj model Mitsubishi MSZ / MUZ-SF50VE ako mozi nekoj da kazi dali e dobar, plusovi i minusi... Ili nekoj drug predlog. Fala
Јас ја имам дома.
Ја користев лани ама ланската зима не е репер за проценка.
Ја препорачувам штом имаш пари.
Само барај максимум попуст.

Aj ve molam nekoja preporaka za inverter sistem 5+kw za 42m2 prostorija na dobar brend i od kade da kupuvam?

Имаш SF50VE за околу 70000 денари. Тоа барај има во неколку фирми во македонија, погоре има член кој тазе се стави таква озбилна клима.

Имаш SF50VE за околу 70000 денари. Тоа барај има во неколку фирми во македонија, погоре има член кој тазе се стави таква озбилна клима.
Ostaj go mitsuto.
Panasonikot od 78000den ako klima ured go preporacuva togas nema sto tuka da se spori:)

SF50VE е одлична клима, но на -15 со cop 1.8 дава 3.4kw топлина што ја прави поблиску до fh35ve.
FH50VE е веќе тешка категорија на -15 со cop 1.8 дава фантастични 5.1 kw топлина.
Сеуште немам видено 18 бту клима со такви резултати на -15.

И цената е 1/3 поскапа од sf50ve но и моќноста е дупло поголема.
41644703ee5b27468383d473f0b918a2.png

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Зошто гледаш на -15 кога кај нас тоа или не се случува воопшто во текот на зимата или трае 20-30 часа во текот на 6 месеци грејна сезона.
-7 или -10 се е многу поважна бројка отколку -15.

Како и да е FH50VE e нехумано скапа и нема ни логика да се става. Многу подобро е да се стават 2 клими, на пример FH35VE и една поефтина. HJ или слично. Подобра дистрибуција на топлина ќе има.

Како и да е SF50VE е со солидна цена во поглед на перформансите, марката и класата на уред.

Значи јас удирав математика, на тема капацитет на греење и разлика во цена. Јас СФ 50 ја земав 67 000, ФХ 50 беше скоро 30 000 поскапа. Па батки за 2-3 дена у годината, ако воопшто ги има со -15 и јаче, за цел живот нема да можеш да ја надокнадиш разликата. Е сега ако е моментот да покажеш дека можеш да си дозволиш клима од 100 000, тоа е друго прашање. У тој случај купуј не му а мисли.

SF50VE е одлична клима, но на -15 со cop 1.8 дава 3.4kw топлина што ја прави поблиску до fh35ve.
FH50VE е веќе тешка категорија на -15 со cop 1.8 дава фантастични 5.1 kw топлина.
Сеуште немам видено 18 бту клима со такви резултати на -15.

И цената е 1/3 поскапа од sf50ve но и моќноста е дупло поголема.
41644703ee5b27468383d473f0b918a2.png

Eve ovaa po odavanje toplina e slicna na nea samo dosta poeftina.
Ovaa klima vsusnost za parite ima najsilen eurovent -cenata kaj nas ne e realna.

http://www.airqualitybg.com/климатици-general-fujitsu/general-fujitsu-ashg18lfca-energy-plus-2

A bez eurovent i ovaa e odlicna klima po bugarite

http://www.airqualitybg.com/климатици-gree/gree-gwh18ye-s6dba1a-lclh-amber

Зошто гледаш на -15 кога кај нас тоа или не се случува воопшто во текот на зимата или трае 20-30 часа во текот на 6 месеци грејна сезона.
-7 или -10 се е многу поважна бројка отколку -15.

Како и да е FH50VE e нехумано скапа и нема ни логика да се става. Многу подобро е да се стават 2 клими, на пример FH35VE и една поефтина. HJ или слично. Подобра дистрибуција на топлина ќе има.

Како и да е SF50VE е со солидна цена во поглед на перформансите, марката и класата на уред.
Dali imas videno mitsu DM,HJ,WN nadvoresnite kako izgledaat -jas vidov edna DM nadvoresnata mnogu loso izgleda vo izrabotka.i mnogu lesna 25kg
Kaj Mitsu inverterite zapocnuvaat od SF serijata[DOUBLEPOST=1536414168][/DOUBLEPOST]
Koja klima, linkot nema nishto

http://www.airqualitybg.com/климатици-general-fujitsu/general-fujitsu-ashg18lfca-energy-plus-2

Затоа се такви и цените.

Фуџицу исто како да нема кај нас заради цените на Ходросет, иначе многу ги користат. Ама како буџет опција на Мицубиши, а не како поскапи.

Dali imas videno mitsu DM,HJ,WN nadvoresnite kako izgledaat -jas vidov edna DM nadvoresnata mnogu loso izgleda vo izrabotka.i mnogu lesna 25kg
Kaj Mitsu inverterite zapocnuvaat od SF serijata[DOUBLEPOST=1536414168][/DOUBLEPOST]

Не зборам за wn, hj, dm итн, зборам за конкретните модели.
Инаку линкот ова ми го покажува
d86b2d0f5e7c56b88ea9705d706dbe60.png

edit:
Ок се снајдов.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom