Најекономично греење и ладење

Член од
6 јули 2018
Мислења
203
Поени од реакции
199
Искрено очекував поконструктивна реплика или во најмала рака подолг одговор.

Јас мислам дека оваа е доволна за мојот простор, ако ми е топло можам да отворам врата и да ми се стопли и салонот.

Според тебе климата што ја зедов е добра или не е добра (ако не е зошто)?[DOUBLEPOST=1536149072][/DOUBLEPOST]
Кој бренд е овај INNOVA?

Последно уредено:
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Како одговор на претходниот кој праша за SF50VE, јас пред да се информирам лаички од прва бев одлучен да земам Амбер Нордик.
Кога видов дека спецификациите од производителот (ГРЕЕ) е тие на кои треба да се верува, Амберот е добра клима но за разлика сите докажани брендови кои имаат Eurovent ја избрав SF50VE зошто купувам и знам што купувам.
So sreka da si ja koristis klimata Mitsubishi i dolgo da te sluzi voedno pametno si napravil sto ne si zemal klima kineska gree Eden moj poznanik zema gree Lclh i ic ne bese zadovoljen mnogu pravese cesti deftosti golema bucava i na kraj ja prodade si zema haier tundra i sega e zadovolen mnogu e tivka haier retko pravi deftosti i super e za zagrevanje
Pozz dolgo da te sluzi Mitsubishi-to

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Нормално дека ќе разотвориш врати. На почеток ќе те фати страв да не е слабо, ама со тек на време се научува човек. Си отвараш врати, бања цел стан.

Климата е многу повеќе од доволна за огромен простор. :)

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Искрено очекував поконструктивна реплика или во најмала рака подолг одговор.

Јас мислам дека оваа е доволна за мојот простор, ако ми е топло можам да отворам врата и да ми се стопли и салонот.

Според тебе климата што ја зедов е добра или не е добра (ако не е зошто)?[DOUBLEPOST=1536149072][/DOUBLEPOST]

Кој бренд е овај INNOVA?
Ne moze da svati sirotinja deka postojat luge sto imaat pari,i baraat kvalitet i provereni proizvoditeli

Член од
2 август 2014
Мислења
1.789
Поени од реакции
4.150
и?
што би одбрал ти да грее повеќе од 3,4kw на -15 степени? без одговор од памфлет туку со бројки од еуровент.

Еве ја кај мене

Што според тебе добив/изгубив?
мојата е 880*840 а амберот е 790*980.

Како одговор на претходниот кој праша за SF50VE, јас пред да се информирам лаички од прва бев одлучен да земам Амбер Нордик.
Кога видов дека спецификациите од производителот (ГРЕЕ) е тие на кои треба да се верува, Амберот е добра клима но за разлика сите докажани брендови кои имаат Eurovent ја избрав SF50VE зошто купувам и знам што купувам.
Ako e vaka postavena nadvoresnata edinica, balkonot (lodjata) e klasicna, kako sto mi izgleda, si napravil ogromna greska pri montazata. Vo zima ce imas leden balkon, a vo leto pretopol balkon i najmalce 30 pogolema potrosuvacka na el. energija. Zatoa sto istiot vozduh postojano ce ti se vrti niz izmenuvacot, namesto da zema svez od okolinata. Greska ogromna greska na nekoj "monter" koj ako toa bilo tvoja zelba za takva orientacija ne trebal da te poslusa.....

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Ako e vaka postavena nadvoresnata edinica, balkonot (lodjata) e klasicna, kako sto mi izgleda, si napravil ogromna greska pri montazata. Vo zima ce imas leden balkon, a vo leto pretopol balkon i najmalce 30 pogolema potrosuvacka na el. energija. Zatoa sto istiot vozduh postojano ce ti se vrti niz izmenuvacot, namesto da zema svez od okolinata. Greska ogromna greska na nekoj "monter" koj ako toa bilo tvoja zelba za takva orientacija ne trebal da te poslusa.....
mozebi nemal golema/dolga skala monterot, ili tesko mu bilo na drugiot zid ja nameste, pa tuka na balkon najlesno, najbrzo.

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
ne be sto zboris samo gree e dobra klima. se drugo e pregolemo premalo prebucno pretivko mnogu trosi. kolku pari tolku muzika bre. osobeno za tehnicka stoka otsekogas e toa pravilo.
inaku mozeme do utre da sporime.

Член од
6 јули 2018
Мислења
203
Поени од реакции
199
другиот "ѕид" е голем прозор од кој доаѓа природна светлина во пресобјето низ внатрешните скали.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Само прогласени број 1?
Другар темава е за греење, вицовите барај ги во друга тема.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ti da ne si ja utnal temava slucajno.....ovde e za najekonomicno greenje.
Nekaza nisto kako kotelot na drva, taka pocna na temava. Sega stana strucnjak za klimi.....katastrofa.[DOUBLEPOST=1536168378][/DOUBLEPOST]Od kade niknavte tolku strucnjaci vo zadno vreme.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Ti da ne si ja utnal temava slucajno.....ovde e za najekonomicno greenje.
Nekaza nisto kako kotelot na drva, taka pocna na temava. Sega stana strucnjak za klimi.....katastrofa.[DOUBLEPOST=1536168378][/DOUBLEPOST]Od kade niknavte tolku strucnjaci vo zadno vreme.
Не кажав затоа што не монтирав.
Немој да лажеш дека сум стручњак за клими, или немој да бидеш ироничен.

Ако немаш што да коментираш за само-прогласувањето за број 1 клими од страна на Грее не ми реплицирај, и ако немаш друго нешто паметно да коментираш пак не ми реплицирај.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
кога ќе има некој тест, документ, сертификат дека ГРЕЕ се број 1 тогаш ќе поверуваме и сите ќе купиме грее
дотогаш оставете за други брендови да се дискутира, грее проверени им се на многумина какви се
број 1 сигурно не се

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Deca, pak ke kazam, zemete citajte. Imavte post od Strelec vo koj Daikin potvrduva koj e broj 1 , zatoa tisina. I uste ednas CITAJ TE, ne samo fudbal, kladilnici i pecki na drva.

Kajgana Shop

На врв Bottom