Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Обично избегнувам да барам било каква услуга или да прашам некој за било што и гледам сам да си завршам некои работи, ама ептен кога не можам и нешто не ми е достапно, па мора од некоја блиска личност.
Е тогаш највеќе мразам кога треба да се молам на некои такви што до вчера не знаеа името да си го напишат и да ја кажат таблицата со 7 и преку ноќ заборавија кои и што беа. Кога ќе ги прашаш они не знаат ништо, немаат број и не познаваат никој. Живеат во пештера без телефон и интернет.

Кога тие имаат некаква потреба тогаш ќе те најдат и на крај на светот да си и точно знаат кој каква услуга може да им направи. На крај ни фала ни ништо.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Кајгана,

мразам bullies, ама на светов му требаат повеќе правични bullies. Пошто живееме во социјален свет во кој имаме заборавено на опстанокот на помоќните, па секоја балерина си мисли дека има театар за неа, или уште полошо, повеќе театри само за неа. И после имаат нервни сломови пошто се венчаваат пошто им дошло времето, а не им е битно со кого, годишни одмори се основно човеково право, раѓаат деца додека уште се со договор на дело на работно место од партија и ја губат работата, пошто замислете партијата не е мамицка и татицко.
Се додека возрасни луѓе имаат очекувања од светот, до тогаш ќе бидат разочарани, а светот пустиот стоички да ти бил и не му е гајле за тоа дали ти, о неоправдано самоуверен човеку, си среќен или не.

Д.... ова 1968 год сум јас на Пчиња кај Шупли камен, а овој лево до мене е Стојан од Шупли камен оваа година на Халкидики.

Драга,

Денес изнервирав глупа, вештачка, кварцна, курвеста српкиња што цел саат се сликаше со натртен гз во некоја рахитична поза т.е фак ми поза ваљда се вика, не знам, зашто пет минути и влегов у кадар за да си ја сликам плажата и водата. Почна да се туфка и нервира, ваљда мојот игнор и ја поремети фотосесијата и сега сите свршувања од напалени копиљаци на сликите нема да ја средат.

Обожавам да нервирам некогаш глупи особи со високо ниво на фејк самодоверба. Покрај фино поминат ден, ова беше исто добро.

40100584_717056838641936_5722447887833497600_n.jpg

Два месеци немам пишано. Толку време сум во Полска. Во два месеци запознав преку 250 луѓе. Некои прекрасни, некои не. Тага, некоја празнина ме зафаќа. 90 посто од луѓето кои ги засакав и се дружевме нема повеќе да ги видам, ама се залажуваме дека ќе се сретнеме пак. Само за да не заплачеме. Веројатно.
Тука на оваа летна школа има една лекторка што е најголемо срце. Прекрасна е. На заебанција почна да ми се допаѓа минатата година, ама ептен се вљубив со тек на време. Но, е лекторка, а јас студент и е постара од мене 8 години бар. Премил глас. Денеска е последен ден од летната школа . Собрав храброст да ја гушнам и да се сликам со неа. Плус и заедно танцувавме и се шалевме. Мислам дека знае дека ми се допаѓа. Кинга се вика и мислам дека е всушност многу срамежлива. Тука е една од подобрите лекторки и сите ја сакаат.

Стигнав до Ц1 ниво со полски Веројатно е добро.

Пред 2 месеци на 21 Јуни. Во 5.30 тргам за на работа со колата, убо утро морничаво чуство. Следно? 5.40 се спремам за ударот и летњето од пат. Го гледам патоказот како пребрзо ми се приближва т.е. јас се приближвам, не ни се борам поќе да ја стабилизирам колата.....прекинвам да се борам, го гледам дебелото железо т.е. железниот стуб како иди се поблиску и поблиску, првиот удар го слушам, осеќам, се држам за волан (во глата ми се врти една мисла, небитно..), *трас* пукање и удар крилото десно, првиот стуб на патоказот скинат, одма набрзина вториот удар, вториот стуб со вратата совозачка. Пука совозачкото стакло цело на мене, патоказот паѓа на шофершајвна па на хуба. Следните неколку моменти? Колата се врти 360 јас со неа во воздух....Во глата тишина освен таја една мисла.....Паѓам на сред поле, тука не запира колата продолжва од брзина и удар да се враќа рикверс до момент додека не се свестам - расонам и ја притиснам кочницата и колата застанва. Следни моменти седам в кола, колата цела дроп и ништо не ми е јасно не за ударот не за случката, за мн други работи aма битно радиото свири со една ебана песна.

По 15 минути случаен минувач ме вади од кола, го чекам татко ми - стига......Другото натаму небитно...Кајги 2 месеци поминаја уште истата мисла, звукот од ударот и пукањето на стакла го сонвам. ...И ете го 1:44 јас на работа денес. ФБ и Ed Sheeran, a шубо ми се спиеше ама не ќе останам буден ќе прам глупости...Тоа е..Фактот е еден, среќа сум имал... Ова ме натера да мислам на многу работи ама не мораше во 2 сабајле :)

ДН Кајги и убав ден утре

Последно уредено:
Значи морам да ја споделам случкава.идеме со другар на банкомат и вадиме поголема сума на пари небитно тоа.И сега затоа што не може све наеднаш многу нормално морав едно 5,6 пати да вадам.И така се вдаде едно невоспитано жениште.прво беше ко демек културана вика ајде ако може се брзам да извадам пред вас пари,се брзала пази све у државава се брзаат негде.Ја може и ќе ја пуштев јбг таков сум,за тоа време другар ми нешто искоментира.И пази молим те понашањево еј, ајде тргнете се да подигнам пари, ако сакате идете во банка:eek:. Ко сум ја распичкал не знаеше кај и е главата,извадив што извадив пари и и викам за толку правеше проблем.Ама те слушнав ко рече оф вака цел ден ќе останеме:tapp::pos:.И викам абе и да е така и 100 иљади евра да имам мое право абе ја сум чекал луѓе со по 5 картици ваделе пари па уста не сум отворил.Кај отиде народов кај излезе од шасија ја стварно не знам.

Прашај како знам, зошто тамо бев сине,
да биде моментот снимен па ти смисливме и име,
ФЕЈК музичар на форум и на канал
тастатура мангуп бутни си ја целата во анал.
Стисни спејс за да има простор
да се книжат сите јазици во МП3 што мижат и го лижат.

Последно уредено:
Популарниот сит ком ''Fake Taxi'' конечно стига и во Македонија.Се очекува ова шоу да биде вистински бум на малите телевизиски екрани со оглед на клиентелата која ја има овој град,како што велат продуцентите ја има во изобилие(доколку некој незнае што значи овој збор тоа е ја има многу,се трупа+Деадлус кај и да си,што и да правиш се надевам дека си многу горд на мене што употребувам вакви фрчко изрази).Како прв гостин во ова емисија од забавен и едукативен карактер се најавува да биде Мелита ракичевиќ која што и во телефонски разговор ни потврди дека ќе биде не само дел од првата епизода на овој серијал,но туку дека ќа ја гледаме многу почесто од предвиденото како што ни изјави цитирам ''Бидејќи најдобро што знам да го работам е она кога ги кревам нозете"која потоа се насмеа,и рече дека сепак е дел од Шоу бизнисот(?) што и да значи ова.Така да дами и господа подгответе се ни стига незаборавно шоу од епски размери.
Имајте лека ноќ.
-what fucking to.

Lju9eKa.png

1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom