Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе биде интересно да се види како ќе реагира денес берзата на извештајот на Прилепска.
Што имаше кикиритки или чипс со пакувањето од 1,5 литри [emoji3]Eve zemav dabce i pukanki,sednuvam pred monitor.. [emoji38]
Ako pravam sporedba 20kКолку би требало да е цената на PKB според вашиве пресметки за компарациите помеѓу PPIV и REPL?
Kikiritki seušte se nepotrebni..dve plavuši za meze..Што имаше кикиритки или чипс со пакувањето од 1,5 литри [emoji3]
Од се по нешто, прво и најважно кој е и дали има доминантен сопственик, кој се во менаџерскиот тим, дали се лопови или чесни (чесни нема ама да кажеме подобри), потоа гледаш приходи, расходи, добивка, дивиденда, цена на акцијата во последните 20 години, што правеле со добивката, дали ја инвестирале или ја ваделе преку дивиденда, дали имаат кредити и за што ги зимале и сл.Одлична тема, веројатно најдобра на форумов, алал да ви е дечки. Со кејф прочитав неколку страни наназад.
Моето прашање при инвестирање на берза. Кој е најважен од следниве критериуми при бирање на акција за инвестирање?
1. Книговодствената вредност да е повисока од цената на акцијата?
2. Некоја проценка или вест дека во иднина вредноста на кцијата би пораснала од икс причини?
3. П/Е?
4. Техничка анализа на графиконот на движене на цената?
Кој од овие критериуми е најважен ме интересира.
Ne objavija use. Nego vcera rekoa od vlada deka kje ima aneks do kraj na mesec za ohrid kicevo dali vtora polovina kje bide turbo aktivna za gradeznicive?Granit i Beton Skopje, seuste ne objavikja polugodisni ili jas sum gi propustil?
Скопје ист гејт, охрид-кичево и тој кај демир капија што го земаа. Не би рекол дека е турбо ама работите се враќаат во нормала.Ne objavija use. Nego vcera rekoa od vlada deka kje ima aneks do kraj na mesec za ohrid kicevo dali vtora polovina kje bide turbo aktivna za gradeznicive?