Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
@Fredy Guarin

Со овие засилувања што ги направивме се доближавме повеќе до составите на Наполи и Рома зад кои заостанувавме изминатите години. Со Јувентус уште неможеме да се мериме во смисол на квалитет на стартните 11 и нивните дирекни замени состав -vs- состав, но тоа е најмалку битно за нас. Најбитно е со леснотија да ги победуваме екипите од долниот и средниот дел од табелата и барем да имаме позитивен скор во дерби утакмици. Бркаме бодови на табела, не го бркаме Јувентус.

Се е можно оваа сезона, буквално се. Лани никој не очекуваше дека Рома ќе завршат во полуфинале во ЛШ покрај толку клубови со скапи и искусни состави. Се зависи како ќе пристапиме, со каков менталитет и каква мотивација пошто играчкиот кадар нема да биде толку голема кочница како што беше до сега. Второ-трето место и поминување група во ЛШ би било реален таргет за оваа сезона, се над тоа би било премија но не и изненадување imho.

Ова е мое крајно субјективно мислење и тешко е објективно да се анализира од поглед на фан. Колку и да се трудам да ги следам другите, не им ги знам составите до детаљ на конкурентите како што ги знам слабостите и јаките страни на нашиот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798
@Fredy Guarin

Со овие засилувања што ги направивме се доближавме повеќе до составите на Наполи и Рома зад кои заостанувавме изминатите години. Со Јувентус уште неможеме да се мериме во смисол на квалитет на стартните 11 и нивните дирекни замени состав -vs- состав, но тоа е најмалку битно за нас. Најбитно е со леснотија да ги победуваме екипите од долниот и средниот дел од табелата и барем да имаме позитивен скор во дерби утакмици. Бркаме бодови на табела, не го бркаме Јувентус.

Се е можно оваа сезона, буквално се. Лани никој не очекуваше дека Рома ќе завршат во полуфинале во ЛШ покрај толку клубови со скапи и искусни состави. Се зависи како ќе пристапиме, со каков менталитет и каква мотивација пошто играчкиот кадар нема да биде толку голема кочница како што беше до сега. Второ-трето место и поминување група во ЛШ би било реален таргет за оваа сезона, се над тоа би било премија но не и изненадување imho.

Ова е мое крајно субјективно мислење и тешко е објективно да се анализира од поглед на фан. Колку и да се трудам да ги следам другите, не им ги знам составите до детаљ на конкурентите како што ги знам слабостите и јаките страни на нашиот.
Уште ли се доближуваме до Рома и Наполи?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
5 позајмица + 34 за откуп, така прочитав.
Малце појќе од тоа што ќе го платевме за Малком, ама позајмица...
Сѐ уште го сретнувам Ди Мариа низ групиве на фб, не мислите дека би бил подобра опција од Балде?

Околу таа сума се разбира.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798
Се согласувам. Иначе нема што да се ставаме зад нив, тоа е омилен алиби муабет на тренери и раководни лица, дека некој друг е фаворит а тие демек бркаат па што биде. Реалноста е дека после ваков преоден рок ние сме втора екипа по квалитет во лигата, не гледам како Рома или Наполи се пред нас.

Ме плаши почетокот на сезонава, не сме спремни за првенствени натпревари...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798
Сѐ уште го сретнувам Ди Мариа низ групиве на фб, не мислите дека би бил подобра опција од Балде?

Околу таа сума се разбира.
Јас сум за Кеита бидејќи е позајмица, ако флопне го враќаме инстантно, ако не тогаш имаме добро решение на таа позиција за неколку години.

Друго, Кеита иде за плата од 3м.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
Јас сум за Кеита бидејќи е позајмица, ако флопне го враќаме инстантно, ако не тогаш имаме добро решение на таа позиција за неколку години.
Во право си, ако не е задолжителен откуп ондак имаме голема комоција.

Но јас сакам да гледам малку и од друга страна...
Ди Мариа според мене би бил посигурна опција со помали шанси за флоп, изграден, готов фудбалер...

Али како што реков, сумата да се движи како оваа на Балде горе-долу. Да не биди 70+.

Мислам дека ДМ не им е во опција (можда маргинална), но да седнат на маса би испеглале некој договор налик на овој од Балде.

А во случај да пропадни трансферов на Модрич мислам дека треба (т.е. јас сакам:D) да се фокусираат на овој трансфер, па дури и за нешто околу 50м.

Да не бидам погрешно сфатен, не знам прецизно со колкава финансиска моќ располагаме...

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Мене најинтересно у целава фрка со Модрич ми е што јувенташиве и миланезиве некако многу се заинтересирани за евентуалниот трансфер.
Миланезите незнам зашто,и без модрич интер има подобар состав од нивниот.Додади тука и класа тренер подобар,мислам дека треба да им е сеедно.
Е сеа загриженоста на јувенташите - дали се осеќа некој страв дека интер конечно се враќа?Можеби би бил конкурент здрав на јуве за првото место?
Што мислите вие околу тоа?
Јас искрено со модрич би очекувал гарантирано 2/3 место.Секако јувентус ќе е пак цела класа понапред.
ЛШ све над поминување групи би го рачунал за успех.

Друго што не ми е јасно.
Дали имаат алтернатива за модрич зш реално 5% се шансите да го земат јер Син убаво објасни погоре?
Валда нема со барела да се избрукаат,бог и шеширџија е разликата...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Немаат, Балде ќе биде последното засилување, ќе се комбиниира со моменталниот ростер. Гаља, Весино, Наинголан по потреба Асамоа во средина со тоа што Дамбо ќе иде лево и Лаутаро како полушпиц.

Чекич Стратев Жути.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
Платата е проблем за Ди Марија. Балде 3м по сезона, овој 8 до 10 ќе бара.
Ама "ќе" ? :)
Мислиш не би имало простор за договор? Би било доста наивно да веруваш во ова. :)

ПСЖ изгледа сакаат да го продадат "по секоја цена". Така да би имало простор за спогодба.

Али нема везе, ако Модрич е сигурен тогаш нема што да трчаме и по скапо крило, овој Кеита би бил подобар од Перо во секој случај.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798
Околу Кеита, се надевам дека се уште има шанси да го пратиме Кандрева натаму, малце како да му е напумпана цената на Кеита па можеби е договорено нешто околу Кандрева. Мора некако да се ослободиме од него и од Ж.Марио.

После Кеита, ни фали само уште еден креативен играч во средина. Ако е отпаднат Лука, нека затворат со Рафиња и од мене имаат високи 9/10.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.948
Поени од реакции
116.491
Али нема везе, ако Модрич е сигурен тогаш нема што да трчаме и по скапо крило, овој Кеита би бил подобар од Перо во секој случај.
Кеита подобар од Перишиќ? Во ниту еден Универзум.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
Околу Кеита, се надевам дека се уште има шанси да го пратиме Кандрева натаму, малце како да му е напумпана цената на Кеита па можеби е договорено нешто околу Кандрева. Мора некако да се ослободиме од него и од Ж.Марио.

После Кеита, ни фали само уште еден креативен играч во средина. Ако е отпаднат Лука, нека затворат со Рафиња и од мене имаат високи 9/10.
Ako u slucaj ne dojde Modric a ne go prodademe Mario jas mislam deka nema da dojde nitu Rafinja, zosto ke go imame smrdleto Mario na klupa koj ke vleva vo igra od klupa. Dosega ne pocitav deka inter se dobile bilo kakva ponuda za mario a dokolku ne se popravi tipceto karakterno ke propadne na celo od fudbalskata mapa, dobro nema da bide ni prv ni posleden. Mozebi spaleti ke go voskresne Mario kako sto napravi so Brozovic na polusezona lani.

Kajgana Shop

На врв Bottom