WalterWhiteTheMethKnight
Генијалец
- Член од
- 19 мај 2010
- Мислења
- 407
- Поени од реакции
- 292
Јас баш и не ги сакам тие теории на еволуција (не ја негирам само сметам дека мајмуните не се предци на луѓето), зашто се само теории. Ништо не е сигурно тука тоа се само претпоставки и не би сакал да дискутирам. Те цитирав дека рече дека неандерталците во Африка биле изменети, а во африка немало неандерталци.Zboram za toa deka coveckata evolucija ne nastanala spontano nego bila inicirana.
Zboram za ovaa slika
![]()
i toa deka denesniot covek poteknuva od toa edno mesto.
Na Evropskiot kontinent ili kade i da bilo imalo Neandretalci i Homo Erectus no tie ne evoluirale vo napredni homo sapiensi kakvi sto izlegle od Afrika tuku so tek na vreme izumrele.
Toa jas ne go narekuvam evolucija od nigde nikade se frla iskra i izlaga rasa superiorna od se sto dotogas stapnalo na planetata zemja.
Научниците штотуку открија дека во нашиот геном има и днк од луѓе кои не биле кро-мангон. Малку знаеме за нашите предци и сите овие теории што како еволуирало се предпоставки и базирани на изгледот на черепите. Треба уште многу истражување за да се види сликата. Не е баш дека одеднаш се појавиле напредни луѓе како што ти си го замислил тоа, ама едно одкритие носи кон друго. Пример земи 19 век. Од тогаш науката многу се развива ама не е дека одеднаш никнуваат посупериорни луѓе.
Не е дека јас сум некој што е со затворен ум, сепак можеби не потекнуваме од 1 човек. Сакам да кажам дека книгава е сра*е и дека овој само земал стара теорија и ја проширувал, демек пласира докази. Сепак има многу нелогичности и некои факти се игнорирани, како на пример тоа дека не можеме да се сунчаме повеќе од 2 недели ама тоа не е случај со црнците, индијците и други. Дедо ми цело лето на нива работеше гол горе и немаше гајле човекот. Значи 3-4 месеци секојдневно изложен на сонце од сабајле до вечер. Ако он можеше, за црнциве да не збориме. За книгава треба да ми даде дебела сума пари за да ја читам.