Немам никаква инсајдерска информација, но не ми ни треба . . .
КМБ профит 21 милион ЕУР . . . а може стигнала и референдумска порачка . . . На крај на година 31+ милиони еур профит . . . .
ТНБ профит 23 милиони ЕУР, на крај на година 35 милиони ЕУР . . .
Ете дека не ти требаат инсајдери за да погодиш како ќе изработи менаџментот на КМБ . . . Типично за нив, немало референдумска порачка, никој од ПР службата во влада не се сетил
. . .
Постот е од 12 јули, па тогаш и Хари не ги знаел билансите
. . .
На крај на година останувам со проекцијата од 31 милиони евра профит така да ќе има најдобра дивиденда во историја !!!!
Ајде да видиме дали и НЛБ ќе ја погодиме . . . тие се малку понепредвидливи
. . .
Комерцијална има доволно резервации, превземен имот, непродадени хипотеки . . . . . за да манипулира со билансите во следните неколку години . . . Тврдам дека во следните неколку години профитот нема да падне под 25 милиони Евра без ништо да работат
. . . А ако барем малку се испотат отидоа над 40 милиони евра за две години . . .
Ова за мене е лош извештај кој реално ја отсликува состојбата во банката . . . Спијат и се шалтаат на стара слава ја користат пазарната позиција која со тек на време ја губат . . . . Истото ова им го кажав на ак. собрание, но се лутат кога им ја потенцираш неспособноста . . . .
Има уште две добри работи.
1. Имаат добра адекватност на капитал и следните години можат да ја зголемат дивидендата.
2. Во моментов блиски се со власта т.е. тие се власт . . . така да колку и да се полоши од конкуренција ќе држат чекор . . . Пазарната неспособност ќе ја покријат со политичка подршка.
Со 30+ милиони Евра профит во 2018 и добра дивиденда цената на акцијата ја очекувам на 100 евра, мислам дека пазарот сам ќе го направи тоа без никакви манипулации . .. .
п.с.
KMB ми е водечка акција во портфолио, па се трудам горенапишаното да е понепристрасно.