Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Барселона се понашаше ок со сите клубови, никогаш не правела проблем ако некој играч сака да си оди, намалуваше цена ако клубот немаше пари да купи итн. И што доби за возврат? Нејмар циганот го украдоа на најкриминален начин од зад грб, а потоа кога Барса сакаше да купи замена, истите тие клубови што им даваше играчи за безпари, се курчеа, барајќи неверојатни суми, пет пати повеќе од вредноста. Затоа сега нема повеќе ферплеј, заслужено ги гази.

Барса Тереза.

Барса Тереза.
Исус блауграна[DOUBLEPOST=1532517816][/DOUBLEPOST]Juventus reject AC Milan's swap offer for Higuain

Serie A giants Juventus have reportedly rejected AC Milan's swap deal involving Gonzalo Higuain and Leonardo Bonucci.

While the offer is rejected, Juventus have not closed all doors on a possible deal. They will be willing to do a deal if the rossoneri offer cash plus Bonucci this summer.

Bonucci is believed to be in the region of 35 million euros and Juventus want 25 million euros more in a player plus cash deal.

зошто секој можен медиум објави дека Ливерпул понудил 22 милиони за Вида кои биле одбиени а само ној паметњакович Пирс од Ливерпул ехо демантира?
нема нишо за Вида бе... од почеток на СП имаше шпекулации, ама нишо спец.
Добро би дошол уште еден стопер али ајде го имаме Ловрен( најдобриот дефанзивец:rolleyes:).

Исус блауграна[DOUBLEPOST=1532517816][/DOUBLEPOST]Juventus reject AC Milan's swap offer for Higuain

Serie A giants Juventus have reportedly rejected AC Milan's swap deal involving Gonzalo Higuain and Leonardo Bonucci.

While the offer is rejected, Juventus have not closed all doors on a possible deal. They will be willing to do a deal if the rossoneri offer cash plus Bonucci this summer.

Bonucci is believed to be in the region of 35 million euros and Juventus want 25 million euros more in a player plus cash deal.
Сосема 2 различни трансфери се тој на Бонучи и тој на Игуаин. За Бонучи Милан го бара Калдара и не прифаќа ништо помалце, а за Игуаин прво треба ги продаде Калинич и Бака.

Мене ми е чудно што ниеден ама баш ниеден од англискиве медиуми не објави за ова ништо.Само италијанските пишуваа.А еве Емери што изјавил денес на прес во врска со тоа.[DOUBLEPOST=1532515690][/DOUBLEPOST]Му се засвиѓала Валенсија :D
Gonçalo Guedes was not permitted to travel to Singapore because PSG had a per-agreement for him with an English club. However, the player has rejected the offer. The club is rumourrd to be Arsenal. The player wants Valencia

Nisto izgleda od Gazidis i CEO milanezi :D
https://www.arsenal.com/news/club-statement-ivan-gazidis

Инсистираат до крај со приказнава итаљанскиве новинари, не знам од каде таа убеденост дека ќе биде нешто, англиските мудро си молчат откако се избрукаа во врска со сите прашања поврзани со Арсенал овие 2-3 месеци.

Инсистираат до крај со приказнава итаљанскиве новинари, не знам од каде таа убеденост дека ќе биде нешто, англиските мудро си молчат откако се избрукаа во врска со сите прашања поврзани со Арсенал овие 2-3 месеци.
Веројатно дека бил близок со новите газди што се на Милан па затоа се толку убедени дека можат го назначат. Не се знае ништо сега премногу промени има за кратко период. Скоро сите од управа ги сменија во Милан.

А па Газидис, јакиот чоек. :D

Ај нека објасни некој поупатен како стојат работите со играчите на Спортинг кои го раскинаа договорот со клубот, пример Руи Патрисио потпиша за Волфс фри ако не се лажам, еве денеска Желсон Мартинс за Атлетико исто фри го земаа, муабетот ми беше како можи играч кој е под договор да го раскини договорот и за без пари да замини во друг клуб, можно е во иднина новиот клуб да си има некои проблеми на суд или слични срања ако тужат овие од Спортинг ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сосема 2 различни трансфери се тој на Бонучи и тој на Игуаин. За Бонучи Милан го бара Калдара и не прифаќа ништо помалце, а за Игуаин прво треба ги продаде Калинич и Бака.
абе збореле као наводно да се договориме првин за Калдара па после да праиме муабет за Бони - Игуаин.. таква била работата.. Али Јуве не го дава Калдара и сака да го даде Игуаин за Бони плус милки (неофицијално 25)

Ај нека објасни некој поупатен како стојат работите со играчите на Спортинг кои го раскинаа договорот со клубот, пример Руи Патрисио потпиша за Волфс фри ако не се лажам, еве денеска Желсон Мартинс за Атлетико исто фри го земаа, муабетот ми беше како можи играч кој е под договор да го раскини договорот и за без пари да замини во друг клуб, можно е во иднина новиот клуб да си има некои проблеми на суд или слични срања ако тужат овие од Спортинг ?

Не, ако има потпис дека е раскинат договорот од двете страни, нема што понатака.

Не, ако има потпис дека е раскинат договорот од двете страни, нема што понатака.

Ако има потпис од двете страни е во ред. Ако го напуштиле со судско решение постои ризик. Ова го читав кога Интер се интересираше за Карваљо, постоеше сценарио во кое го земаме на слободен трансфер, Спортинг се жали и по некое време треба да се плаќа отштета.

Инаку сите ќе ги приберевме во Интер, кај може да ни избега играч на слободен трансфер :)

Е сега не знам како ги разрешиле работите во Спортинг, за Карваљо мислам дека се плаќаше нешто. Веројатно ситуацијата е различна од играч до играч.

Ако има потпис од двете страни е во ред. Ако го напуштиле со судско решение постои ризик. Ова го читав кога Интер се интересираше за Карваљо, постоеше сценарио во кое го земаме на слободен трансфер, Спортинг се жали и по некое време треба да се плаќа отштета.

Инаку сите ќе ги приберевме во Интер, кај може да ни избега играч на слободен трансфер :)

Е сега не знам како ги разрешиле работите во Спортинг, за Карваљо мислам дека се плаќаше нешто. Веројатно ситуацијата е различна од играч до играч.

ахам, овие од Спортинг сеуште се немаат огласено околу трансферот, ова со тужбата се само претпоставки од навивачи на Атлетико затоа прашував. Како и да е не ми прај нешто ќеф Желсон, додуша го немам ни гледано многу многу ама за фри е одличен дил, поготово што е млад и цената на играчот изнесувала околу 40 мил. пред фрките со клубот, доаѓа како резерва а можи о да послужи како крило кога ќе играат со тројца напред, плус парите кои беа планирани за замена на Торес ќе се искористат за други дупки во составот. Поарно Желсон одколку Калинич копитото, ќе ги одереа за црепот.

И Пандев со одлука на суд отиде во Интер!
Работата е е*аниот **ан, тепаниот тепан, ако фатат лимња од Спортинг, ништо не им можат. Ќе ја влечат до суд за човекови права а по таа тема во Европа нема шала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom