Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Филмовите и онака здосадуваат, кога ќе стигнеш до 23-24 си викаш, nobody has time for that. И ја порано гледав по стотина годишно, годинава 5 дали имам пуштено. Плус последниве години нема и ништо квалитетно да се пушти, што да речеш кога Брек Пантер има 98% рејтинг.

Се е некако тажно и мрачно во овие доцни вечерни часови.
Како целата магија и канонада на филмови конечно да спласна.Како сиот жар и магија кој ги носеа со себеси,се провира низ сиве овие години да каже доста е јас одам на одмор подалеку од тебе,подалеку од твојте очи филмски гледачу кој себеси сака да се нарекува whatto.
Како годините да ја проголта моќта на екранот и гледачот.Се некако се сведе на минимум,целата таа атмосфера како да ги крена рацете и нозете ака сите четири у вис,и реши навистина да се испружи без притоа да тече саатницата И моќта на сликата.Сакам да се вратат тие години каде што секое симнување стануваше возбуда,имав на лицето нешто што неможам да го доловам сеа,имаше нешто што сега е изгубено.Го приметувам тоа.Незнам дали има некоје копче као коа пушташ бојлер,или пак коа го ставаш мобилниот да се пуни па ќе можам исто да си ја напунам филмската енергија,пасија,љубов која овие саати-денови-месеци е down.
Ваквите филмски кризи се забележани и лани но тоаш го знаев лекот,и се нарекуваше презаситеност.Ова година бројчано се ми тече во ред,со значително дистанцирање на нештата.
Како фолдерите да фатија прашина па пред некој ден бев приморан да го употребам ова
pra%C5%A1ko.jpg

Без гајле сите филмови се сеуште на куп.

Овој текст се мислев каде да го ставам имаше 3 опции:Првата беше за на летер ама таму веќе имам неколку исповеди пред отец Никола,втората беше пчелиспотинг ама со оглед на тоа дека глеам ич незнам дали ќе успев да го ставам ова,третата опција беше Дк шо ќе беше лошо,и на крај ми остана овој филмски дневник.По бледо и површно гледање не сум доживеал.Како кога решавате да пуштите некој филм на телевизија Крт и тече некој со тепање од типот на Рамбо вие онакви сте сонот ве повикува.

Се чуствувам како целосно да ме продадоа очите кога станува збор за филмската машинерија.Како да преминав од период на филмски заложник во целосна слобода.Кога станав Том?Зошто станав Том кога станува збор за филмови,каде тргна работата надоле?Овие одговори ќе ги пронајдам некогаш-морам.Само една работа знам форсирањето не е добро.Животна лекција.Кога форсираш нешто голема е веројатноста дека во иднина ќе чуствуваш последци за тоа.Еве ги.
hqdefault.jpg

Како одсега да го гледам деветото изданије на новогодишниот филмскиот фестивал whatto,а тој е празен без никаква филмска програма,без никаква спектакуларна возбудлива најава која низ годините била,а ниту ни публика па ниту ни оној најверниот.
Она што ми останува е да се надевам дека ќе дојдат денови повторно кога ќе заблескат како некогаш.
За на крај не ми останува ништо друго освен она финална реченица кој за некој звучи како да е автоматизирана искочена од некој погон на Витаминка.
captcha.png

-Дами и господа гледајте филмови,серии,уживајте,сакајте се и најбитното чувајте се секое добро ви посакува вашиот what fucking to.

"I'm so sorry. I failed you. You trusted me, and I failed you."

Извинете ме Филмски клуб.:place:
https://www.youtube.com/watch?v=0Bvm9yG4cvs

Вато јас те сакам, остај ги двава бота погоре, нивните зборови нека немаат влијание на тебе!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
ReadyPlаyerOne е детски филм, што личи како да го праел некој кој не играл баш многу видео игри.
Не, не е доволно тоа што има гиковски референци у филмот.

ReadyPlаyerOne е детски филм, што личи како да го праел некој кој не играл баш многу видео игри.
Не, не е доволно тоа што има гиковски референци у филмот.
Замислата е добра но филмот е глуп. Пример Wreck-it Ralph иако е анимиран е десет пати подобар ако некој сака да гледа филм со слична тематика.

и мислам дека тоа со темни веѓи и плава коса е срање тренд
Тренд како тренд не ти се допаѓа? Сметаш дека девојкава може да биде поубава ако смени коса/веѓи? Не го користи целосно својот потенцијал? Има потенцијал?

Ова го имам ставено пред 3-4 години у истава тема,а пред некој го глеав трејлерот за двојкава и прво на шо ми текна дали истава девојка ќе прави ревју и за вториот дел?

И на пример зошо е толку лејзи кат и мора вака да прави ревју
9LtHoQj.png

Кажете некој добар нов Adventure, Action, Horror филм. Нешто после човештвото, преживување ...
Една серија ми текна со тоа име Colony и еден филм I Am Legend.

Кажете некој добар нов Adventure, Action, Horror филм. Нешто после човештвото, преживување ...

За преживување знам и се вика:Македонија.
Тешко е навистина.Борба за опстанок.Сече уште на почеток.Нема милост.За да не испадне не ни требат доскочици од трети разред еве еден иако мене лично ми беше sleep mode.

The Road (2009) - IMDb

Oblivion, Elysium, Day After Tomorrow, Blade Runner 2049

Maze Runner изгледај ги сите 3 филма ако не ти се гледани. Исто и Blade Runner двата.

Hunger Games. Вториот: Catching Fire беше навистина добар. Ама и генерално - забавен серијал. Ѕирни ги и Z for Zachariah, Book of Eli, Mad Max: Fury Road, Into the Forest, A Quiet Place...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom