Општи дискусии за ТВ серии

Член од
28 октомври 2016
Мислења
55
Поени од реакции
37
Предлог серија слична на GOT, Westworld? Зборувам за начинот на снимањето т.е сакам серија во која повеќето сцени се снимани на убави локации, природа.. а не по куќи, канцеларии.. (освен Vikings)
Да пробаш со Hawaii five 0.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добра е Bates Motel?
Да, многу добра актерска постава, creepy, нема досаден момент во серијата, ако те бендисува овој жанр а и делата на Хичкок, погледни ја :) мислам дека е многу потценета зш сите мислат дека е некое тин срање :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Sharp Objects е одлична. На моменти ме потсетува на True Detective.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како се вика францускана детективска серија на Fox Crime, иде во моментов, преводот е Иследници?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.811
Поени од реакции
1.714
Член од
7 април 2015
Мислења
2.811
Поени од реакции
1.714
Чекајте малце, ова личностите со кои збори S.B Kohen се for real, не се глумци, озбилно со Барни Сандерс и чичкото со оружјето?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.147
Поени од реакции
37.694
Дали некој ја гледаше минисеријата And Then There Were None, на BBC?Трилер - мистерија, направена според роман на Агата Кристи, само 3 епизоди има, по обичај. Не можам да пребарувам на форумов, зашто зборчињата биле прекратки или пречести. Ако не сте ја, препорачувам! Се е одлично во серијата, почнувајќи од глума, кадри, камера, сценарио... Вистинско уживање е.

P.S. Ако погодите кој или што е убиецот, честам Милка.

R

Redhead

Гостин
Дали некој ја гледаше минисеријата And Then There Were None, на BBC?Трилер - мистерија, направена според роман на Агата Кристи, само 3 епизоди има, по обичај. Не можам да пребарувам на форумов, зашто зборчињата биле прекратки или пречести. Ако не сте ја, препорачувам! Се е одлично во серијата, почнувајќи од глума, кадри, камера, сценарио... Вистинско уживање е.

P.S. Ако погодите кој или што е убиецот, честам Милка.
Се согласувам, одлична серија. Ја обожавам Агата и ја имав прочитано книгата пред да ја гледам серијата па бев малце скептична на почеток дали ќе успеат убаво да ја прикажат приказната ама секоја чест, ме воодушевија.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Ги имам прочитано книгите, а и ептен добри се и овие мини серии.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.147
Поени од реакции
37.694
Се согласувам, одлична серија. Ја обожавам Агата и ја имав прочитано книгата пред да ја гледам серијата па бев малце скептична на почеток дали ќе успеат убаво да ја прикажат приказната ама секоја чест, ме воодушевија.
Имало и филм снимен, во 40-тите, според истиот роман, мора и тој да се погледне.

Многу ми беше језиво:
Ten little Soldier boys went out to dine;
One choked his little self and then there were nine...
:shok2:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека мислиш на оваа
https://fr.wikipedia.org/wiki/Détectives_(série_télévisée)
на Франс 2.
Не, и оваа е океј, баш денес ја начекав ама малце подосадничка :D

Оваа сум ја гледала, https://www.imdb.com/title/tt0806905/
Section de recherches

просек е, базирана е во Ница, ЦСИ за Европјани. :D ама добра е за тепање време.

Kajgana Shop

На врв Bottom