Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби не е топ 5 голмани во свет ама од тоа што го имам глеано во Рома (не нешто многу), првенствово и од хајлајтси, како пантер е дечкото. Дали вреди толку пари, не знам. Дали нас ни треба голман, да, по секоја цена.

П.С. Знам што викав пред месец дена, дека Клоп ќе му даде шанса за Кариус :D

Можеби не е топ 5 голмани во свет ама од тоа што го имам глеано во Рома (не нешто многу), првенствово и од хајлајтси, како пантер е дечкото. Дали вреди толку пари, не знам. Дали нас ни треба голман, да, по секоја цена.

П.С. Знам што викав пред месец дена, дека Клоп ќе му даде шанса за Кариус :D

Мислам дека Клоп и планирал нешто со Кариус ама кога го видел пак дека е цепеница и на тренинзи си рекол заеби.

Една сезона бранеше ептен добро, дури имаше споредба со Де Геа кој е подобар.
А чекај малце како Алисон е топ5 голман моментално?
Де Геа, Куртоа, Ноер, Облак, Штеген, Љорис, Буфон, Навас сите овие се пред него.

Како што реков една сезона добро одиграна не те прави доабр играч/голман да вредиш толку пари, може во добрите партии кој ги дава играчот голем удел да има стилот на игра на тимот.Еве ти чист пример Чех, кога дојде во Арсенал се виде дека има проблеми со ниски топки по земја до стативите, во Челзи тоа не беше очигледно оти нивните дефанзивци се цареви во блокирање шутеви, кај Арсенал абер нема некој во блок да влезе.
Џо Харт можи беше топ 10 голман онаму 2011 или 2012 не памтам баш која сезона.. Оттогаш постепено му паѓаше формата така да не беше баш нагло паѓање.. Браво еве падна нагло ама тој не беше ни приближно топ 5 голман а и веќе е во поодминати години.. Исто и Икер претходно.. Значи за голман во 20тите прајме муабет..

Де Геа, Тер Штеген, Алисон, Облак беа сигурно топ 5 лани.. Петти можиш да си клајш кој сакаш.. Јас би го клал Едерсон..

аиииииииииии кучките што кмичат цело време дека ФСГ не троши
ВВД рекордна цена за дефанзивец, Бекер рекордна цена за голман, топ 10 трансфери во историја на клуб под палка на ФСГ

ama fsg americki picki ne gi interesira uspeh samo pari.

@Scouser88 тука bratmi?

Лани викаше Кеита бил купен во овој (годинешниов) преоден рок, сега кога праи пресметки, го става у лански :D

Страшен голман е Алисон, да не се лажеме. Нормално, секогаш постои опција да не се снајде играчот во новата средина, јазик, друг начин на живот, фамилија, носталгија, бла бла, ама дека е топ голман моментално нема збор тука.

Скап е, ама одлична инвестиција за Ливерпул, пред се долгорочна затоа што е млад.

Alisson e vo TOP5 golmani, a moze i vo TOP3... So Oblak, De Gea, Ter Stegen i Kurtoa

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Незнам, мое мислење е дека се премногу пари за голман. Подобра варијанта ќе им беше да одеа со Буфон на година време ко што направи ПСЖ и во меѓувреме да бараат солиден голман што одма после би го заменил, а париве да ги инвестираа во други играчи. Вака сите знаеа дека очајно ќе бараат голман после киксовите на Кариус и кој и да го побараа од подобрите голмани сите ќе им бараа енормни суми. Буфон ќе го земеа за џабе btw. Јак голман е Алисон али што е премногу премногу е.

Факт е дека зад себе има една јака сезона, ама лани дефинитивно беше во топ 5 па и топ 3 голмани. Едерсон е две години пред Алисон во Европа, али Алисон секогаш бранеше прва постава и кога беше во бразилското првенство и поланската сезона кога имаше само 5-6 пати за Рома.

Сега како ќе продолжи во Ливерпул незнам, играат тука повеќе фактори. Јас му давам 80-20% дека ќе успее и дека ќе продолжи да брани на ниво.

Според карактеристиките беше печен за у Барса, со нога ја барате топката како некој напаѓач, при креирање на нападите и изнасање на топката, ни служеше како 5 дефанзивец, им олеснуваше и на дефанзиците а и на Де Роси. Фаќа зицери еден на еден, висок е но и многу подвижен за висината. Единствена маана му е излавањето на нафрлени топки, малку е линијаш, а и мала маана му се топките кои можеби можат живи да се фанат, тој лошо ги избива недалеку од голот при што опасноста може да продолжи кон сопствениот гол.

Али тоа може да се среди, со оглед на тоа што има јак карактер и харизма на лидер и шампион, сметам дека Ливерпул завршиле со голманската позиција за наредните 10 години.

Мене многу ми има оставено впечаток кај него центаршутот, ко со снајпер ги гаѓа напаѓачите при контра, можам да замислам само како ќе ги проигрува Момо и Мане напред. Нешто што како клуб го немаме после Пепе, пошто Мињоле а и Кариус кога дегажираат, топката оди до месечината, па паѓа надоле.

Моментално според мене топ5 голмани, али онака рандом распоредени, пошто се тука некаде сите...

Де Геа, Буфон, Алисон, Облак и Љорис

Ако пул земе ПЛ, сите цифри ке бидат заборавени, вклучувајки ја и оваа. Засега, на прав пат се со засилувањата. Единствено ке им треба добра клупа да им парираат на Сити.

Џо Харт ни у најлудите соништа на навивачите на Сити не бил топ 5 голман у свет, можда ни топ 10

@KaWa види вака.

Мене многу ми има оставено впечаток кај него центаршутот, ко со снајпер ги гаѓа напаѓачите при контра, можам да замислам само како ќе ги проигрува Момо и Мане напред. Нешто што како клуб го немаме после Пепе, пошто Мињоле а и Кариус кога дегажираат, топката оди до месечината, па паѓа надоле.

Вие го земате за голман или десно крило?
:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom