Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ало!!! Мирни!!!

Битното е да ги преточиже што повеќе дрвари-трујачи во клима до следната зима. Што повеќе такви тоа почист воздух за нас.

Ќе Ве молам за за мала помош. Ми треба совет околу систем за греење во куќа, односно спрат од 120 квадрати каде неодамна наместив квалитетна пвц дограма со 4 сезони стакло а во план сум да наместам и подно греење на 60 квадрати површина ( просторот во дневна, куња и во 2 wc-ина ) потпомогнато со 3 фенкојлери од кои 2 во истиот простор каде што е подното и еден фенкојлер во спалната а во wc-ината да има и по еден радијатор/сушара . Ми треба помош околу изборот на Топлотна пумпа ( претпоставувам дека ќе ми треба 16 kw) за во иднина да можам да ги греам/ладам и останатите 40 квадрати. Дали е доволна само топлотна пума со попратни елементи или треба и сончев колектор за санитрна вода. Исто така ми треба и мислење околу поставање внатрешна термоизолација со камена волна од 10cm на надворешните ѕидови од спратот. Ви благодарам

Една хипстерска препорака од мене. Одлично возење, нарација и визуелна поставеност. :busi:

Аман бе 2 поста одбиени поради критики кон грее. Ај ќе почнам и јас со бели мерачи да ги класифицирам климиве. ама нели требаше да биде објективен форумов. та нее само грее та не е само тоа најекономично греење.

Аман бе 2 поста одбиени поради критики кон грее. Ај ќе почнам и јас со бели мерачи да ги класифицирам климиве. ама нели требаше да биде објективен форумов. та нее само грее та не е само тоа најекономично греење.
Најубаво игнорирај одредени пациенти. Новите членови со тек на време ќе ги научат, е сега во меѓувреме некој ќе биде заебан ама тоа е.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

оваа ја бива ли
Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI READY
пишува митсубиши компресор
проверив сервисно упатство на надворешна единица компресорот е KNB102FBHMC
Прегледај го приврзокот 193708
Treba da da ti odgovori nekoj sto ja ima veke od korisnicko iskustvo svoe da tu kaze dali e zadovilen ili ne. Ne slusaj nikoj drug.

.. добро! Може совет-и (сајт-ови) за инвертери од Грција (Солун и околина) и колку % и како иде процедурата за враќање ДДВ

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Сакам да ја купам SF50VE, во енергосистем и klimi.mk ја немаат на лагер.

Дали можеби некој има информација каде можам да ја купам?

2476c1d8b8c249c638afcf48e15e30b6.jpg

Ова ако е LCLH е бомба понуда, за сите што сакаат ефтини инвертери.

Него она што ме плаши и загрижува е, ако greestore може од 31.000 да ја спушти на 19.999 и сигурно се пак со огромна заработка, колку е набавната тогаш, 150 еур .
Сигурно и останатите модели поскапите набавна им е 200-250 еур и тука се со цени од 40.000-50.000-60.000

Он топик, со таа цена не постои подобар избор на пазаров за непроверени климичиња.
Големо браво за greestore стварно фер цена.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom