- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.934
- Поени од реакции
- 71.052
Не се палам Фросе. Муабет си правиме. Немој до толку лично да ги сфаќаш тие муабети како да те напаѓам. Интересна си ми како и од секоја ок работа, став и потег од страна на Пеп го гледаш некако негативно , погрешно, глупо од негова страна. Таков впечаток оставаш одамна. Еве и лани уште од старт првите 2-3 кола од ПЛ одма се фати за Менди памтам. Тогаш повеќе страни имавте испишано на таа тема. Па и постови смешни со "se privikna li ligata ne Pep hehhe" за да после 7-8 коло веќе те снема.
На друг начин сакаш да ги гледаш работите кога станува збор за Пеп.![]()
Шо знам, и мене ми е апсурден трендов на Сити, одеднаш да влечат линија до каде се спремни да идат со пари за одреден играч, со оглед на нивната потрошувачка историја. Еве, викаш, ако Пеп процени дека играч ке го подобри, нема да гледа на пари.
Мое мислење е дека Марез е измислен и за Бернардо и за Стерлинг по таа десна страна, ама трансферот се развлекува како Lost трета сезона, и како што читаш, и Робертс ке го дадат за да подмачкаат. По твојата логика, Пеп би требало да го искеширал уште зимото, кога им се повреди Сане на 4 недели, па почна паника да ги фаќа.
Ги споредуваш Јунајтед и Сити според тоа што Фрос го збори, иако едните се скоро готов производ, и можат да го глумат тој луксуз. Сити имаат бекови кои чинат над 100 и кусур милиони, а Јунајтед ги има Јанг и Валенсија, двајцата со 33 години, оставштина од Фергусон.
Мое мислење е дека Сити се обидуваат да се откачат од онаа етикета дека може да ги молзе кој како сака за пари. Засега, последните неколку трансфери им идат во тој прилог, Санчез, еве Жоржињо и Марез.
Затоа и те цитирав. Ме интересиа како и зошто така мислиш. Иначе има тој добри играчи веќе во Сити така да може да оди на таа тактика да не мора да се наддава со други тимови за одредени играчи туку ако играчот сака да игра за него и Сити и му се допаѓа тој "проект" дека ќе потпише. А како што кажав, доколку е сигурен 100% дека икс играч ќе му го засили тимот тогаш нема шанси да не се наддава и да оди на тоа Pep or money.[DOUBLEPOST=1531154465][/DOUBLEPOST]