Фан Клуб: Интер

@Tegla никаде не реков дека имаме неуспешен трансфер период досега, алудирав на тоа дека тимот сеуште не ни е комплетиран и послаб од лани, без Рафиња и Кансело.

Јас досега само Наинголан и ДеФрај ги ценам како играчи, овој Асамоа ми е тешко дрво, и не верувам дека некад Јуве би пуштил играч во Интер, а да е квалитетен, ги читав јувенташиве како го колнеа до 7колено...

Рафиња и Наинголан не играат на иста позиција, а Кансело е подобар од Асамоа, така да според мене сеуште сме послаби од лани, ако што сме го донеле Наинголан.

Не треба да заборавиме дека ќе играме на три фронта, и ќе ни требаат и квалитетна клупа, ако сакаме подобри резултати, видовме многу добро со Наполи што ти значи немање квалитетна клупа.

ДеФрај ќе игра одбрана, а лани немавме многу проблеми во одбрана колку имавме проблеми во напад, и средина.

Се согласувам со син дека сеуште не сме комплетирани, и дека според мене најмалце уште 4 играчи ни фалат.

Крило, бек, плејмејкер, и уште една замена за Икарди а да е квалитетен кој нема да има проблем да влегува и од клупа. Мартинез не го ставам во комбинации додека не го видам како ќе се снајде во Сериа А.

Последно уредено:
@Tegla никаде не реков дека имаме неуспешен трансфер период досега, алудирав на тоа дека тимот сеуште не ни е комплетиран и послаб од лани, без Рафиња и Кансело.

Јас досега само Наинголан и ДеФрај ги ценам како играчи, овој Асамоа ми е тешко дрво, и не верувам дека некад Јуве би пуштил играч во Интер, а да е квалитетен, ги читав јувенташиве како го колнеа до 7колено...

Рафиња и Наинголан не играат на иста позиција, а Кансело е подобар од Асамоа, така да според мене сеуште сме послаби од лани, ако што сме го донеле Наинголан.

Не треба да заборавиме дека ќе играме на три фронта, и ќе ни требаат и квалитетна клупа, ако сакаме подобри резултати, видовме многу добро со Наполи што ти значи немање квалитетна клупа.

ДеФрај ќе игра одбрана, а лани немавме многу проблеми во одбрана колку имавме проблеми во напад, и средина.

Се согласувам со син дека сеуште не сме комплетирани, и дека според мене најмалце уште 4 играчи ни фалат.

Крило, бек, плејмејкер, и уште една замена за Икарди а да е квалитетен кој нема да има проблем да влегува и од клупа. Мартинез не го ставам во комбинации додека не го видам како ќе се снајде во Сериа А.
Точно, тимот не е комплетиран и треба уште да се носат играчи. Ама дека е послаб од лани, не е.

Точно, тимот не е комплетиран и треба уште да се носат играчи. Ама дека е послаб од лани, не е.

Според мене сеуште сме послаби од лани затоа што немаме квалитетни замени за Рафиња и Кансело, моментално.

Наинголан е донесен и ќе игра најверојатно на местото на Галјардини/Весино.

Според мене ни фали плејмејкер,бек,крило и уште некоја замена во средината.ДОлга е сезоната,мора да се купат уште играчи.За Икарди не треб дасе купува замена,ете го Лаутаро.Освен ако планира стварно со 3-5-2 да игра тоа е веќе друга работа.

КЕ го даваме Икарди за 110м, замена е Џеко за 25. :P

Јас не би го продал Икарди, би го земал Игуаин на позајмица со право на откуп за 22М како негова замена.

Јас не би го продал Икарди, би го земал Игуаин на позајмица со право на откуп за 22М како негова замена.

Од ракав ова? Може да го земеме и дибала, шо. Еве ќе бидеме фини, ќе им дадеме 5М за позајмица, и еве уште 25 за откуп, шо има везе. Глупости тресеш.

Од ракав ова? Може да го земеме и дибала, шо. Еве ќе бидеме фини, ќе им дадеме 5М за позајмица, и еве уште 25 за откуп, шо има везе. Глупости тресеш.

:(

Momentalno najmnogu se pisuva za Politano, ne znaeme do kade e rabotata so Malkom, sigurno ke se bara i desen bek
i plus uste eden igrac za vo sredina, toa se uste 3 do 4 novi igraci.
Uste rabota go ceka Ausilio, megjutoa i ova do sega sto go pravi e za pofalba.

Најголемиот предизвик за Асулио беше да ги задржи Икарди, Шкринијар и Перишич, а притоа успеа да ги надомести тие 45М евра загуба за проклетиот ФФП со шиткање на дел од шутот во тимот и еден куп млади, кои кај нас во најдобар случај за 2-3 години би направиле нешто, а не сме во ситуација да може да чекаме на нив. Јбг, цените на Кансело и на Рафиња се преголеми за ситуацијата во која се наоѓаме.

уште ли мислите дека ффп е измислена ствар : ))))

Milan fans are debating whether it is one-year or two-year ban.
Inter fans are debating who is the next singing: Malcom or Dembele.
The levels are real.

:kafence::kafence::kafence:

Иначе, она што сантон отиде у Рома, ни се рачунало ко capital gain за ФФП :pos:, го мразите или не сеедно, мора да му се оддаде почит на Аусилио за дилов, а и општо за све што праи до сеа летово, преку младите играчи ќе успее да стигне до границата од 45м евра, притоа Интер осетно се засили периодов, а уз пут не продаде ниту еден битен играч. Се надевам и со Икарди ке ја наредат, ваљда нема да изглуми батево и да притисне да си иде, не верувам.

Челзи пројавуваат интерес за Весино, така да ова ни доаѓа ко џокер у покер ако има вистина во муабетов, 30м евра можат да лапаат за него, а реално и нема да имаме голема потреба од него за следнава сезона.

Иначе, она што сантон отиде у Рома, ни се рачунало ко capital gain за ФФП :pos:, го мразите или не сеедно, мора да му се оддаде почит на Аусилио за дилов, а и општо за све што праи до сеа летово
Ама и на Рома истиот износ им се рачуна за Наинголан :)

Трики делот е, тоа што наредните 4 години тоа што го преценивме Сантон ќе ни биде трошок (amortization), исто и на Рома. Очигледно, се договориле двете екипи поради ФФП да си ги преценат играчите за оваа сезона, али на долг рок секако си на нула, со тоа што нас ни требаше највише сезонава.

Сепак, ова УЕФА го прати, не пијат нафта.

Ама и на Рома истиот износ им се рачуна за Наинголан :)

Трики делот е, тоа што наредните 4 години тоа што го преценивме Сантон ќе ни биде трошок (amortization), исто и на Рома. Очигледно, се договориле двете екипи поради ФФП да си ги преценат играчите за оваа сезона, али на долг рок секако си на нула, со тоа што нас ни требаше највише сезонава.

Сепак, ова УЕФА го прати, не пијат нафта.

Имат нешто направено за да им одговара на Интер, оти ја како што знам Рома повеќе нема да има проблеми со ффп. Можеби и Интер искеширале 38мил на Рома, а овие ги платиле 14мил двајцата играчи

Имат нешто направено за да им одговара на Интер, оти ја како што знам Рома повеќе нема да има проблеми со ффп. Можеби и Интер искеширале 38мил на Рома, а овие ги платиле 14мил двајцата играчи
Не се битни парите, вредностите на играчите што ја процениле. На пример, можевме да го процениме Сантон на 50, вие Раџа на 80, и двете екипи ќе беа топ, али немаше да помине во Уефа.

Да, Рома нема проблем, али не им го знаеме плановите, можда вашите се убедени дека Сантон вреди 9 милиони :)

Има тука некој таен договор на релација Мончи-Аусулио заради ФФП, и тоа е сигурно.

ФФП колку и да ни изгледа лош, ако тимот се стабилизира и играа според нивните правила, те прави по самостоен, и поорганизиран клуб, и тоа ми се допаѓа, но Интер ќе има проблеми уште долго со ова гомно, бидејќи сме во лоша состојба иако има подобрувања, тоа се гледа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom