Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Од едниот во другиот џеб на фамилијата

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
@ceasar - kje napravis rezervacija na 20% od taa investicija pa kako Hari, kje cekas moment koga kje ja kapitaliziras.

KMB nema lesno da dopusti taka da se izvlece teto i mislam deka do oktomvri kje ima nasoki kako kje ja restruktuiraat.
Kaj TPLF ocekuvam Hari da sprovede cistka (prv da leta Miskoto) i da donese tim so razvoen plan - Imaat 2 toplani koj moze da pravat solidel profit a so gasificiranjeto da ja zgolemat i efektivnosta. Na kraj kraeva i da ja prodadat kako last resort ...

Тоа се долги процеси... Кога и како мислиш дека може ТПЛФ да се отплетка?

Околу акцијата среќа што ми зафаќаше околу 20% од портфолиото по куповна цена, па не ме влече надолу.

Инаку немам намера да ја продадам, ќе ја отпишам во глава. И ќе ја чувам, може внуци или правнуци ќе се радуваат :)
Јас искрено повеќе не гледам преспектива со Топлификација.
[DOUBLEPOST=1529654416][/DOUBLEPOST]Mislam deka takov info seuste nema, bidejki uste ne e objavena ponudata od Helenic - zasega ima samo prijaveni zainteresirani koj sto helenic gi analizira a ponatamu treba da izlezat so tender i ponuda na paket, tamu kje treba da e definirano dali kje odat so 100% kaj OKTA.

Кога Хеленик ќе го продаде својот удел во Окта, дали инвеститорот е должен по истата цена да им понуди откуп и на остантите акционери?
[DOUBLEPOST=1529654584][/DOUBLEPOST]Neznam dali e seuste aktuelno no pred 2g imase prestavnici na Raifaisen vo MK - se zborese deka sakaat da vlezat na pazarov i da go opfatat balkanot bidejki okolu se vlezeni ama od togas nema nisto novo.... Mozebi kje se pojavat pak pri kraj 18/19

СЕЕ ЛИНК И RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL (RBI) ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА
четврток, 21 јуни 2018

http://www.mse.mk/mk/news/21/6/2018/see-link-and-rbi-to-enter-into-strategic-partnership

Последно уредено:
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Mister interesen prviot del, so ogled deka planot e TPLF da go vrati isto taka svoeto, proizvodstvoto ;)

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Да не има некој што ќе оди денес на Годишно собрание на Пекабеско од 14:00?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ова веќе личи на НАТО еуфорија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Интересно растат и акции како СТБ после пресек за дивиденда (кога обично паѓаат)
Се расте, повеќето компании без некои релевантни информации како што вчера пушти соопштение Арцелор.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Инаку Комерцијална по пазарна вредност ја надмина НЛБ

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Ќе продолжи Green party во понеделник :) Намирисаа ли крв ајкулите и прометот не е лош за наши услови? Кој има инфо да каже дали купуваат странците или сеуште е домашна забавата?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Ова веќе личи на НАТО еуфорија
Чисто да се потсетиме на 2008-ма, пошто гледам со растот на РЖ-ата и Поповите кули, а и генерално одиме натаму.
Толку и требаше на рајата да заборави, 10 години.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
@Bafra nemozes samo da se pojavis, mora da se prijavis prethodno. inaku na sredina na indistriskata zona - prema stariot pat za kadino od desna strana NEMA utka najgolem objekt e
@TENDO spodeli info ako prisustvuvas...

Во Кадино. На 20 минути возење од центар на СК.

Да не има некој што ќе оди денес на Годишно собрание на Пекабеско од 14:00?

Kajgana Shop

На врв Bottom