- Член од
- 12 март 2015
- Мислења
- 1.569
- Поени од реакции
- 3.217
Возев ПП-БТ утрово,и имаше полиција.
Стоеше на место каде што ограничувањето е 100км/ч.Возев со 100,пред мене од мојата десна страна стоеше полицаец кој што не држеше палка во рацете.Беше свртен спротивно од мене,значи не ме гледаше.Во еден момент кога бев на 3-4 метри до него,се сврти ме виде и почна да мафта со раката.Значи возев со 100 и ова не траеше ни 1 секунда.Мафташе без палка и не стандардно.Значи стандардно запирање е поставување на раката од горе се до хоризонтална положба испружена,овај од таа испружена положба мафташе надолу кон нозете,без палка.Сето ова траешее не повеќе од 1 секунда,а зад мене имаше и други автомобили,залепени.Не можев одма да закочам,а искрено и не знаев дали ме запира.Има веројатност да ме поздрава?И ако да,заа колку дена би дознал.Мислам дека нема ништо, но сепак ми е во мисла.
тоа што ти мавтал надолу кон нозете значи ти дава сигнал да намалиш со брзината, а една од причините можно е бидејќи некаде потаму по патот можно е да наидиш на некоја делегација и доколку лудваш по патот има така фино некој од чистачите да те залепи што ќе се чудиш што ти се десило.
кога ќе видиш полиција на пат 16 да си ги отвориш и намалвај на брзина обавезно, без разлика дали е дозволено 100 или не, вози со 80-90 штом ги забележиш, никому ништо ем побезбеден и од казна и од било што останато.