- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.273
- Поени од реакции
- 13.004
ако си србин може да кажеш Солун, ете има огласи од српски туристички агенции
Ама Србите нема да потпишат велепредавнички договор со гејците.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ако си србин може да кажеш Солун, ете има огласи од српски туристички агенции
Прво се потпишува договорот, па после се реализира во фази.... Ако пак незнаеш како, присети се на рамковниот договор...
Пошто си гласен од дијаспора и имаме дискутирано на темава, ме интересираат две работи кои секако не мораш да ми ги одговориш ама јас ќе те прашам.Нема шанси да биде прашањето дали сте за менување на името затоа што при такво прашање секој нормален човек ќе гласа не. Ќе биде нешто во стил „Дали сте за добрососедство со Грција и влез на Македонија во НАТО и ЕУ под услов да се подпише трајното решеније во спорот со името на државата?„ Ете тука некој ќе си рече па да сум за влез во ЕУ и добрососедство но никаде не пишува дека капитулацијата е условот.
Пошто си гласен од дијаспора и имаме дискутирано на темава, ме интересираат две работи кои секако не мораш да ми ги одговориш ама јас ќе те прашам.
1. Дали ти и твоето семејство ќе дојдете во МК кога ќе се прави референдум и ќе гласате?
2. Дали знаете за некаква организација за останатите дијаспорци во Немачка со цел доаѓање во Македонија за да се гласа на референдумот?
Да да, ко што дојде цела дијаспора да се бори за мајка маќедоња у 2001ва за време на коМфликтот.На првото прашање сите го знаеме одговорот.![]()
Во тренд сме биле со зонирањевоЕх бе македончишта...
deregje
дереџе
јебало вас дереџе да ве јебе.
Иначе, тежок дебил односно бот овој Ристе.
Договорот е ужасија. Мислам дека Грциве се смееле кога го правеле.
Само две ако може да ги наречам придобивки се за "Македонски јазик" што е општо прифатен и признат факт веќе со децении и едно полу-признавање на нација кое дури може да се каже дека е чекор назад. Сега имаме обврска секаде да се користи Macedonian/citizen of the republic of North Macedonia, и нема да смее да се користи одделно. Денес сегде се користи Macedonian.
И се разбира ја има одредбата од Привремената спогодба дека нема да не блокираат во напорите за зачленување во меѓународни сојузи. Истата одредба што ја прекршија во 2008 година.
Другото од договорот се еден куп отстапки и обврски преземени од страна на Македонија и се оставени еден куп правни дупки да можат да ни го искинат шупакот во наредните осум години дур дојдеме до вратата на ЕУ.
Има дури и една одредба за регулација на користење на топоними или во превод се забранува користење на топонимите како Солун, Воден и слично со обврска да се користат грчките.
Ова изгледа како полош договор од тој што Јапонија го има потпишано после капитулацијата во Втората светска војна.
Што преговараа изминативе месеци не можам да разберам.
Мене ми делува ко да оделе на најлошата можна опција за нас со цел да можат да преговараат и да дојдат до некоја средина со што нашава ужасија од дипломатија, днопломатија, сфе инстантно прифатила само за добрососеЦки однос.
Ужас, јас дефинитивно одам против на референдум, мада, убеден сум дека ќе го протнат ко врел нож низ путер!
1. Uopste ne gi zemam vo predvid siptаrite koga go donesuvam moeto licno mislenje. Ako se poklopuva so nivnoto, toa bukvalno nisto ne znaci ni za mene ni za niv.Не бе брат, ти сега си на иста линија со шиптаpите во Мк. Која жртва ја праиш жити се, шо ќе го пренесеш паразитскиот менталитет дека некој друг треба вечно да ти ги решава твоите проблеми? Така и децата ќе си ги воспитуваш?
Познавам Албанци што не подржуваат промена на име. Спореди се со нив и увиди каде си, и што си.
Ќе биде протнат ко врел нож низ путер, макар само 2ца излегле да гласаат.Најдобро е да се бојкотира.Со против е полесно да го протнат.