Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Najdovski - Micevski not the best idea posebno ne vo evropa,mora nekoj ko Bitang + Bumba ili ushte eden kvaliteten cm, Najdovski i Micevski vo rotacija za prva liga okej bi bile.
Тој Бумба гледам играл често лево крило а деснак е шо денеска 99% од екипите играат така.И сите голови му се дриблинг на десна а и има одличен шут,нешто у стил на Сусо.

Ристевски би бил страшно засилување.За разлика од Грне и Новак е измислен.Еден од најдобрите играчи на Вашаш кој лани се бореа за титула.Оваа година имаше повреда и имаше пад на формата.
Филип Најдовски имам го гледано неколку пати класичен ДМ играч игра доста едноставен фудбал шо е и најпотребно на таа позиција.
Дарко Мицевски,беше одличен играч почна добро во Работнички и Србија во ОФК Београд замина во Фк Минск и се изгуби.За разлика од Глигоров и Маркович е измислен.
Петрович од Раднички го немам гледано ама баш сеа отворив,не ни бил стандарден,една игра 3 не.
Би било добро Аманович од Јавор да го соберат може да игра и стопер и бек како Кире Ристевски.
И баш ме радува за младите Талески и Тодоровски,штета шо Стојчевски одпадна ама тоа е што е
Како бе не бил стандарден Петровиќ?! 25 утакмици сезонава, преку 200 вкупно за Раднички Ниш. Ја не знам шо си глеал..[DOUBLEPOST=1528135553][/DOUBLEPOST]
filip najdovski ako go potpisete bi bilo odlicno, sramota e takov fudbaler da igra za otepan tim kako pobeda (otepan zaradi aktuelniot tim koj go imaat). on vo U21 bese eden od najdobrite od negovata generacija (1992), ama povredite ne dozvolija da napreduva i ostana zakovan vo 1. MFL. sega okolu dve godini e bez poteska povreda i IMHO e najdobriot igrac na pobeda prilep. igra kako defanziven vezen, no znae da igra i kako RB (na taja pozicija porano cesto igrase) i stoper (na taja pozicija pomagase ovaja sezona), znaci so eden igrac bi dobile opcija za 3 pozicii. borben igrac i mudar, ne panici i ednostavno ima fudbal vo nego iako na prv pogled izgleda malku zabegan.

ako pamtite nego vi go spomnav uste pred nekolku meseci. za tie pari nema da dobiete podobar defanziven vezen (sea osven ako go preplatile). on bi mozel da igra i vo pokvalitetna liga od 1. MFL, pred nekoe vreme imav i obid da go ponudam nadvor od makedonija, no tesko e koga igra za slab klub od slaba liga. nikoj ne go ferma, si mislat deka mora da e slab cim na takva vozrast igra za takov klub (btw ne sum povrzan so mozen transfer vo vardar, nemam dogovor so nego). iskreno bi se raduval za nego ako mu uspee transferot, konecno da zaigra za asalen klub so solidna infrastruktura i podobri soigraci. zalosno e koga ke vidam deka nekoi nema da mrdnat iako ima nesto vo niv, a istovremeno nekoi drva kako vanja markovic dobivaat sansa. se nadevam preku vardar ke mu uspee da napravi uste eden cekor napred.

e sega, posle ovie zborovi sepak ne ocekuvajte da vi se pojavi luka modric :D no tvrdam deka iako za mnogumina e anonimec gi vredi parite koi verojatno ke gi dobie posebno ako se gleda kakvi plati lapaa vo minatoto nekoi kamenja (valjda vardar sega ne mu nudi povise od 2.000). ocekuvajte DM koj definitivno e podobar od markovic i stariot gligorov, no ne e na levelot na spirovski, mada ako ostane zdrav i napreduva (pred se i takticki, vo tim kako vardar ke treba malku da go smeni nacinot na koj igra) bi mozel za godina dve da otide vo toj pravec (spirovski koga go potpisavte tvrdev deka dobivate totalno potcenet igrac koj preku vardar moze da go iscrpi potencijalot, se nadevam so najdovski ke bide slicno).

inaku da kazam i nekoj zbor za darko micevski. ne sum golem fan na nego, sekogas mi delese malku ko da e forsiran, ama ne e ni kamen. on e klasicen DM, "rabotnik", spored stilot nesto nalik nikola gligorov. on sigurno bi dobil povisoka plata od najdovski bidejki ima podobro CV, taka sto ima rizik da bide preplaten, no gledajki sto se desava so vardar poslednite meseci cisto sportski gledano (znaci da ne gledam na toa dali gi vredi parite) verojatno e OK transfer. baska zaedno igraa pred odbranata so najdovski vo U21, taka sto bi dobile voigran tandem.
Ќе дојдат и Најдовски, и Мицевски и Кире Ристевски. На сите нив менаџер им е Александар Бајевски.

Последно уредено:
Како бе не бил стандарден Петровиќ?! 25 утакмици сезонава, преку 200 вкупно за Раднички Ниш. Ја не знам шо си глеал..
И баш ме радува за младите Талески и Тодоровски
Toj Taleski izglea go imaat potpishano samo nemaat objaveno, sega go vidov sostavot na mladincite za turnirot vo Zlatibor (evropski kup prijatelstvo), Taleski e prijaven, valjda ke go promoviraat zaedno so novive igrachi, ps utre i drugiden e turnirot, igrame so Esnpanyol, Udinese i Olimpija.[DOUBLEPOST=1528135768][/DOUBLEPOST]
Toj Taleski izglea go imaat potpishano samo nemaat objaveno, sega go vidov sostavot na mladincite za turnirot vo Zlatibor (evropski kup prijatelstvo), Taleski e prijaven, valjda ke go promoviraat zaedno so novive igrachi, ps utre i drugiden e turnirot, igrame so Esnpanyol, Udinese i Olimpija.
МОЖНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА ФК ВАРДАР ВО 1. КВАЛИФИКАЦИСКО КОЛО НА ЛИГА НА ЕВРОПА

Вадуц (Лихтенштајн)

Левадија Талин (Естонија)

Милсами (Молдавија)

Стјарнан (Исланд)

Ференцварош (Унгарија)

Клифтонвил (С. Ирска)

Дунајска Стреда (Словачка)

Будуќност (Ц. Гора)

Широки Бријег (БиХ)

Пјуник (Ерменија)

Партизани Тирана (Албанија)

Чикура (Грузија)

Зариа Балти (Молдавија)

Петрокуб (Молдавија)

Луфтетари (Албанија)

Лачи (Албанија)

Вестманаејар (Исланд)

Ујпешт (Унгарија)

Хонвед (Унгарија)

Лиепаја (Летонија)

Илвес Тампере (Финска)

Купс (Финска)

Лахти (Финска)

Дери Сити (Р. Ирска)

Шамрок Роверс (Р. Ирска)

Самтредиа (Грузија)

Рига (Летонија)

Транс Нарва (Естонија)

Штумбрас Каунас (Литванија)

Грбаљ (Ц. Гора)

Гандазасар Капан (Ерменија)

Банантс (Ерменија)

Балзан (Малта)

Прогрес Нидеркорн (Луксембург)

Расинг Унион (Луксембург)

Гленавон (С. Ирска)

Слоеран (С. Ирска)

Кона’с Квиј (Велс)

Рунавик (Ф. Острови)

+ 7 квалификанти од Премилиминарната рунда

НОСИТЕЛИ:

Биркиркара (Малта)

Тракаи (Литванија)

Европа (Гибралтар)

Торшавн (Ф. Острови)

Фолгоре (С. Марино)

Бала Таун (Велс)

Гзира Јунајтед (Малта)

------------------------------

АУТСАЈДЕРИ:

Цефн Друидс (Велс)

Сант Јулио (Андора)

Клаксвик (Ф. Острови)

квалификант од Гибралтар

Енгордани (Андора)

Приштина (Косово)

Фиори (С. Марино) Ima i nezgodni ekipi so podobar kvalitet od nas, se nadevam nema da nalepime na Ferencvarosh

Многу се курчам кога ќе прочитам дека на некој не им чини актуелен репрезентативец, со околу 200 натпревари во странство (добар дел од нив во првенства подобри од нашето). Чиниш во Вардар има класа играчи над неговиот квалитет. Камо среќа да имаме што повеќе наши репрезентативци, како што беше случај прошлата година, кога во еден момент стартуваа 4 наши играчи во првиот состав. Па не бидете до толку нескромни.
Околу странците, ми се чини дека Петровиќ, Бумба и Тамбе може да донесат квалитет повеќе во екипата. Ова пред се го базирам на нивните биографии, хајлајтси од нивните најдобри потези не ме интересираат, и што е најбитно биле стандардни во своите екипи изминатава сезона, во првенства подобри од нашето.
Исто така палец горе и за Филип Најдовски. Овој играч уште многу порано требаше да заврши во Вардар.

Ako ne drugo mi se sfigjaat iminjata so koi ne povrzuvaat. Kire, Najdovski, Bumba i Tambe da dojdat ja bi bil prezadovolen. Kje ni falat samo zameni 3-4 od tie sto ne povrsuvaat mladite se top i toa e toa. I da, lev bek.

Toshevski - Kire - Novak - Popov
Popzlatanov - Bitang - Najdovski - Bumba
Bersegjan
Tambe​

Многу се курчам кога ќе прочитам дека на некој не им чини актуелен репрезентативец, со околу 200 натпревари во странство (добар дел од нив во првенства подобри од нашето). Чиниш во Вардар има класа играчи над неговиот квалитет. Камо среќа да имаме што повеќе наши репрезентативци, како што беше случај прошлата година, кога во еден момент стартуваа 4 наши играчи во првиот состав. Па не бидете до толку нескромни.
Околу странците, ми се чини дека Петровиќ, Бумба и Тамбе може да донесат квалитет повеќе во екипата. Ова пред се го базирам на нивните биографии, хајлајтси од нивните најдобри потези не ме интересираат, и што е најбитно биле стандардни во своите екипи изминатава сезона, во првенства подобри од нашето.
Исто така палец горе и за Филип Најдовски. Овој играч уште многу порано требаше да заврши во Вардар.

Единствено се сложувам дека Филип Најдовски е добро засилувње.

Реалноста е дека тие репрезентативци кои ги имаме ние или сакаме да ги донесеме не се најдобрите од репрезентацијата. Да се напалиме ако сме го донеле Трајковски да речеме или Барди или Ристовски, па дури и Пандев во поодминати години, а не на Кирче Ристевски. И Шиков цел живот играше во странство, па остана тешка цепеница цела кариера. Величе Шумуликоски е уште еден пример за тешка каменина што цела кариера играл во странство.
Тој Ристевски ми е преантипатичен играч, синоним за дрветино кое игра во репрезентација затоа што нема подобри. Воопшто не ми се допѓа неговиот ангажман. Не ми се допадна ни во Работнички кога играше, а претходните клубови секако не му се на завидно ниво, освен ако Албанскта лига не ја сметате за некое мерило. Не дека е лошо засилување, ама не е нешто што би те зголицкало да речеш „Е, стварно сме тргнале да правиме конкурентен тим за прво место“. Не можам да прежалам дека Вардар загуби играч како Мијушковиќ во минатото. Вардар го загуби Муслиу кој прерасна во топ дефанзивец, го загуби Грне како икона на клубот од понова доба, а сакаме да надоместиме со Кирче. Не ми оди некако...

Бомба е да речат го земавме Ибраими во нападот или Хасани во средината, сме го вратиле Костовски, сме потпишале добар играч од околниве лиги, некој солиден Бразилец или нигер.
Кој ќе ни ја води играта во средниот ред? Битанг е повеќе со дефанзивни задачи, сите други играчи ги изгубивме. Да не чекаме од Исени да биде креатор на шанси? Македонија ЃП со Настевски има подобра средина од нашава :D
Атанасов им бил скап играч, епа ќе биде скап играч кога сакаш БЕЗ ПАРИ да носиш играчи цело време. Го носиш за некое евро плус, после го продаваш за повеќе, чист бизнис.

Се сеќавате колку полемизиравме за триото од Пелистер кое го донесовме на зима?
И тогаш се палевте на овој начин, па ги видовме каков учинок имаа пролетва. Друг проблем е што клубот нема никаков план, нема тренер, купија млади играчи, а никаква шанса не добија истите, враќаа во прв тим веќе суспендирани играчи кои знаеа дека ќе си одат итн.

Планираат да играат со некои млади играчи кои не се испробани, а низ годиниве покaжавме дека чим се јави интерес за нив, не знаеме да ги задржиме. Дај боже да состават некој солиден тим, ама без стара коска ништо не правиме.

п.с. види го составот што е напишан погоре. Дали треба да се радуваме на таков состав на Вардар? Солзи сами капат, прости ми...

Momci doagjat nasheto vreme, navistina ke ima bombi ( vo vistinska smisla na zborot) ;)

Momci doagjat nasheto vreme, navistina ke ima bombi ( vo vistinska smisla na zborot) ;)
Ti sigurno imas info...

Ova leto skroz izmenet sostav i Babunski ko terener, ne ocekuvam nisto posebno u kvalifikaciii. Ima tuka nekoi timovi so koi tesko bi prosle i u prvo kolo...

Единствено се сложувам дека Филип Најдовски е добро засилувње.

Реалноста е дека тие репрезентативци кои ги имаме ние или сакаме да ги донесеме не се најдобрите од репрезентацијата. Да се напалиме ако сме го донеле Трајковски да речеме или Барди или Ристовски, па дури и Пандев во поодминати години, а не на Кирче Ристевски. И Шиков цел живот играше во странство, па остана тешка цепеница цела кариера. Величе Шумуликоски е уште еден пример за тешка каменина што цела кариера играл во странство.
Тој Ристевски ми е преантипатичен играч, синоним за дрветино кое игра во репрезентација затоа што нема подобри. Воопшто не ми се допѓа неговиот ангажман. Не ми се допадна ни во Работнички кога играше, а претходните клубови секако не му се на завидно ниво, освен ако Албанскта лига не ја сметате за некое мерило. Не дека е лошо засилување, ама не е нешто што би те зголицкало да речеш „Е, стварно сме тргнале да правиме конкурентен тим за прво место“. Не можам да прежалам дека Вардар загуби играч како Мијушковиќ во минатото. Вардар го загуби Муслиу кој прерасна во топ дефанзивец, го загуби Грне како икона на клубот од понова доба, а сакаме да надоместиме со Кирче. Не ми оди некако...

Бомба е да речат го земавме Ибраими во нападот или Хасани во средината, сме го вратиле Костовски, сме потпишале добар играч од околниве лиги, некој солиден Бразилец или нигер.
Кој ќе ни ја води играта во средниот ред? Битанг е повеќе со дефанзивни задачи, сите други играчи ги изгубивме. Да не чекаме од Исени да биде креатор на шанси? Македонија ЃП со Настевски има подобра средина од нашава :D
Атанасов им бил скап играч, епа ќе биде скап играч кога сакаш БЕЗ ПАРИ да носиш играчи цело време. Го носиш за некое евро плус, после го продаваш за повеќе, чист бизнис.

Се сеќавате колку полемизиравме за триото од Пелистер кое го донесовме на зима?
И тогаш се палевте на овој начин, па ги видовме каков учинок имаа пролетва. Друг проблем е што клубот нема никаков план, нема тренер, купија млади играчи, а никаква шанса не добија истите, враќаа во прв тим веќе суспендирани играчи кои знаеа дека ќе си одат итн.

Планираат да играат со некои млади играчи кои не се испробани, а низ годиниве покaжавме дека чим се јави интерес за нив, не знаеме да ги задржиме. Дај боже да состават некој солиден тим, ама без стара коска ништо не правиме.

п.с. види го составот што е напишан погоре. Дали треба да се радуваме на таков состав на Вардар? Солзи сами капат, прости ми...
А кога донел Вардар играч од таков профил, па да праиме споредби сега со Кире Ристевски. Ја не викам дека треба да се напалиме или дека е трансфер бомба, ама е повеќе од адекватно појачање, со оглед на тоа што изгубивме доста играчи во одбраната. Па ќе ти повторам, три сезони настапува стандардно во Унгарија, во чие првенство се испрофилира еден Барди, а моментално со успех настапуваат Спировски и Николов, кои до пред 6 месеци ја држеа средината на Вардар.
За пропустите од минатото нема што да коментираме. Тоа е евидентен факт.
Околу Атанасов, не е веродостојно да очекуваш од клуб, на кого најголема оштета дадена за еден трансфер му е 150.000 евра, сега да плати 400.000. Едноставно тоа е научна фантастика во моментов.
П.С. Ја не коментирам состав базиран на шпекулации. Прво нека се официјализираат најголем дел од новите имиња, па после ќе разматраме дали чини тимот или не. За мене Најдовски и Ристевски се добри засилувања, исто како што сметам дека Петровиќ, Бумба и Тамбе може значително да го подобрат квалитетот на екипата, доколку се испостави дека ќе бидат ангажирани.

Кире Ристевски-Играч кој почна како лев бек и во Работнички го ставаа централен,затоа што го имаа Цикарски на лев бек.Дечкото кинеше страшен играч,за споменатите,Шиков,Грне,Новак е измислен.Во сезоната кога Работнички го мина Трабзон беше еден од најзаслужните,и двете утакмици Кардозо го стави во џеп.Во Вашаш првата сезона ја одигра страшно,се бореа за титула до последните кола.Оваа сезона дечкото имаше повреда и има нормално пад во формата.
Само незнам Бабунски кој тренерски способности ги има али еве има шанса да се докаже.

Кире Ристевски-Играч кој почна како лев бек и во Работнички го ставаа централен,затоа што го имаа Цикарски на лев бек.Дечкото кинеше страшен играч,за споменатите,Шиков,Грне,Новак е измислен.Во сезоната кога Работнички го мина Трабзон беше еден од најзаслужните,и двете утакмици Кардозо го стави во џеп.Во Вашаш првата сезона ја одигра страшно,се бореа за титула до последните кола.Оваа сезона дечкото имаше повреда и има нормално пад во формата.
Само незнам Бабунски кој тренерски способности ги има али еве има шанса да се докаже.
Те молам да не се срамиш веќе, факинг Кире измислен за ГРНЕ? Дечко ти знаеш ли кој е Грне и кај има играно? Куртонов нема фантазија да ги замисли тие клубови. Добар играч е за Македонска лига, и можда такви некој трето класни лиги како Унгарија, Кипар и слични.. за Вардар ќе боде само добро засилување пошо подобар неможеме да најдеме.

Uste Dorijan Babunski da go donesat i slobodno neka se raspustat. Ne mi se veruva kolku neznaat da rabotat, namesto da se zasilat za LE i da zemat povtorno nekoj denar, ovie ako prodolzat vaka ke ispadnat od nekoja bosa ekipa od Island ili Severna Irska.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom