Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
со вакви ли сеа ќе плакнат очи, дека чесилежат, искрено да не беше пресудава немаше да знам дека постои човеков, 9 години го одрале а да одбиел да служи на дпмне ќе завршел со запалена куќа или возило и 250 закани уз пут, секако ќе му сјебеле живот x 100.
500 000 евра оштетил држава, вовововово, некој рандом обичен административец, небитен секако, освен за неговите дома.
Е од кога тоа помошник министер е рандом обичен административец?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Прашање... неможам да го констатирам твоето чувство...
Немаше прашалник на крајот па не ми беше јасно.

Зошто да се осеќам насамерен, како да живот ми зависи дали сум го пофалил Саше у некој коментар пред две години.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.920
со вакви ли сеа ќе плакнат очи, дека чесилежат, искрено да не беше пресудава немаше да знам дека постои човеков, 9 години го одрале а да одбиел да служи на дпмне ќе завршел со запалена куќа или возило и 250 закани уз пут, секако ќе му сјебеле живот x 100.
500 000 евра оштетил држава, вовововово, некој рандом обичен административец, небитен секако, освен за неговите дома.
Тој е осуден, но ќе обжали... прво не може штетата да биде толку кога фирмите вршеле услуги спрема договорот... ако е толкава, т.е. фирмите не извршиле услуги по договореното би требало да се судат и менаџерите на фирмите Второ, овакви работи имаше пун куфер, па СДСМ никогаш а ни сега пак не праи регуларни тендери , се нешто итно и слично.
Трето, има во СЈО и слични предмети Надеж 1 и 2 , исто од 2008, со слични суми, ајде да видиме дали за тие предмети воопшто ќе има судење или ќе останат во фиока ??
Сега оваа крими политичка и правосудна гарнитура го злоупотребува до максимум Мораториум од чадорот за критики на европски медиуми кон нив па праи што сака, но тоа нема вечно да трае

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.144
Поени од реакции
25.728
Види, тоа е субјективно, некој сака хеви метал некој класична музика, она шо е нападно, громогласно, интензивно за тебе за некој друг има сосема спротивен ефект. Муабетот ми е дека само врз основа на принципиелност се решаваат горливи проблеми.Да нема поразени и победници.

Мразиме Албанци? Не! Не поднесуваме хулигани што навредуваат на етничка основа!

Еве и Геро се јави, останува да видиме дали истите тие интелектуалци кои беа гласни за македонскиот национал шовинизам ќе бидат гласни и сега. Принципи или лицемерие.
Второ, сигурен сум дека најголем дел од навивачите на „Шкендија“ не се хулигани.

https://mk.wikipedia.org/wiki/Балисти

Јас сум сигурен дека најголем дел од членовите на ККК не мразат црнци.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.945
Поени од реакции
41.116
Петре воведува бесплатно такси, за кога ќе се очука да може да си отиде до дома...ама Коце кружни токови правел...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ама си филозофирал... Добро, просто ќе те прашам.. колкава е бучавоста од едниот верски објект, а колкава на другиот, не во бројки, туку во гласност, кој е побучен.
Не се работи за верска нетрпеливост, туку за бучавост. Башка за агресивноста, па и бројноста на мало место. Црквите не се градени (или ретко) на блиска оддалеченост.
Па мора да филозофирам кога ти и таквите како тебе се глупирате. Прилично е едноставна работата, националист како тебе има проблем со националисити албанци, или во случајот националното е делумно дополнето со верското. Малку зачин.
Џабе и бројки да ставам, ниту овој ниту бинарните проблеми ги разбираш. Не знаеш да пристапиш камоли нешто повеќе.[DOUBLEPOST=1527003805][/DOUBLEPOST]
Второ, сигурен сум дека најголем дел од навивачите на „Шкендија“ не се хулигани.

https://mk.wikipedia.org/wiki/Балисти

Јас сум сигурен дека најголем дел од членовите на ККК не мразат црнци.
Кју Клакс Кланот е навивачка група?
Дека на место споредбата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.920
Види, тоа е субјективно, некој сака хеви метал некој класична музика, она шо е нападно, громогласно, интензивно за тебе за некој друг има сосема спротивен ефект. Муабетот ми е дека само врз основа на принципиелност се решаваат горливи проблеми.Да нема поразени и победници.

Мразиме Албанци? Не! Не поднесуваме хулигани што навредуваат на етничка основа!

Еве и Геро се јави, останува да видиме дали истите тие интелектуалци кои беа гласни за македонскиот национал шовинизам ќе бидат гласни и сега. Принципи или лицемерие.
им се може на Шкендија, а и сега кога власта на нивниот навивач зајко го деградира македонскиот идентитет потполно се во право...
Сега треба СИТЕ македонски клубови од Прва и Втора лига да ги напуштат лигите па УЕФА да ни укине представник во Лига на шампионите
( квалификации)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Е од кога тоа помошник министер е рандом обичен административец?
Би требaлo мнoгу пoвеќе дa те зaгрижувa кoлку пaри пoтрoшил и сеуште трoши aктуелниoт министер зa екoнoмијa Крешник Бектеши, oд екс пoмoшник министер декa ке лежи зaтвoр.Лежел 5 или 20 гoдини исти кур ти пaрите веќе ги oднеле немa шaнси дa ги врaти.Сегa некoј друг истoтo гo прaви a ти немoжеш дo крaј нa живoт дa се сaмoзaдoвoлувaш сo висoки зaтвoрски кaзни.Уoпште немa тaa пресудa дa ги исплaши нoвиве зa кoи ве нaмa дa гукнете a гo прaвaт истoтo штo и претхoдните.Дa си гo дркaш нa oсудителнa пресудa дoдекa некoј те крaде у мoментoв не е решение.А инaку и 30 некa гo oсудaт не е прoблем

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Како тоа бесплатно ... Кафаната ќе му го плаќа каде што се начукал, град скопје ... :confused:
Треба да имаш резервирано онлајн на restorani.com.mk за да добиеш ваучер. Така сфатив јас.

Инаку секако дека ова е најголема глупост у цел сФет, од повеќе аспекти.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ако немаш против ќе го цитирам Димитар, ама и до тебе е коментаров @k0k014. Ова сакав да ти го кажам за студентските протести и за Нешковски. Бев и на двата (за Нешковски не редовно, ипак бев 16годишник тогаш). За другите зошто не бев? Првенствено затоа што не поддржувам националистички пораки како „смрт за *иптари“ и слично. Го иаме мислам правено муабетов. А ако ме прашуваш лично став за именувањето на Таљад за министер за одбрана, бев против, исто како што сега сум против за претседател на Собрание. По мене, он треба да се испити за хашките случаи и евентуално сторувањето воени злосторства и злосторства против човештвото, па после да се става на функција евентуално.
Патем, доста од луѓето што беа најекспонирани од студентските протести од 2014 и 2015 не се вработени во Влада/друга државна институција.
Ама си за да биде албанец претседател на собрание, нели?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Треба да имаш резервирано онлајн на restorani.com.mk за да добиеш ваучер. Така сфатив јас.

Инаку секако дека ова е најголема глупост у цел сФет, од повеќе аспекти.
Oти бе јако е, ќе се пијанчиме и ќе лапаме гага превоз, тоа се тие напредни проекти.

Озбилно, бројките на пијани шофери се алармантни, тешко дека со ваков смешен проект може да се реши нешто

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom