Другар ти или немал мадиња или немал кеш (глава клавам дека ова второто).
Инаку, ако добро си ја одработиш домашната задача тогаш во прогресија на X како конечен резултат во фудбал ИМА пари.
Особено има во Championship каде што се игра за нијанса потврд фудбал.
Како?
- Одбираш екипа која последните 2 сезони игра најмалку 12-15 натпревари X (вкупно имаат 38 натпревари).
- Истата екипа треба да има ист тренер, ист стручен штаб (кондиционен тренер, заменик тренер, и слично...) и ќе си сигурен дека ТОЈ е стилот на игра кој го имаат и ТАА е физичката спремност.
- Истата екипа треба да го има ИСТИОТ голман во тимот и ИСТАТА задна линија (препорачливо е да се бираат екипи кои имаат исто состав т.е. се веќе уиграни и имаат таков стил на игра кој му носи сигурни бодови).
- кога бираш исто гледаш екипа која не лудва по црвени картони, пошто друго е ко ќе се браниш со 10, друго е со 11 играчи.
- гледаш кој е сопственик на клубот т.е. клубот да нема променето сопственици во последните сезони.
- Си одиш во локалната штедилница или банка (пошто сите немаме фирми на мама и тате...) си креваш кредит на 10.000еур и си правиш шема да можеш да покриеш третина од сезоната за тие пари т.е. 10-15 натпревари.
Во 15 натпревари ако не пукни X eкипа како погоре опишаната јас Е!!!!!
- Во меѓувреме креираш јузери на сите можни и неможни онлајн кладилници од кои без проблем можеш да подигниш пари, си набавуваш другар со возило да може да те возака наваму натаму за да уплаќаш низ град и седиш си дремиш од 10 август до средина на септември. Или ќе те угрее сонце или ќе си копаш гробот, друго нема.
Прогресијата е голем ризик за некој што не знае да ја игра, а во денешно време со вака „интересни“ шеми по кладилниците и „интересни“ сопственици на клубови НИШТО не е чудно. Може цела сезона X да не влези, може првите 10 X да бидат или може како барселона некни да изгуби 5:4 од факинг Леванте и да го еби рекордот за сите пари

btw. кој знае колку МИЛИОНИ се испраа со таа утакмица. Невероватно нешто е спортот денес.
Значи, треба малку отповеќе работа по нет и малку отповеќе мадиња околу парите. Ете тоа е со прогресијата.
иако долги години сум околу нула или мал минус со кладењево (рекреативно се кладам, од курташак), едноставно не знам кој е плус, тој што е да му е алав и да си ги троши парињата за убави работи... заклучокот ми е следен:
или играње сингл, без разлика што само да биди некој спорт што стварно го пратите
или играње DNB односно оние азиските хендикепи на конечен тип од фудбаливе.
мкд стандардот не е за играње прогресија.
@ilz брате, не дека нема пари во прогресијата, ги има.
дали ти е сигурно? НЕ. воопшто не.
треба да одбериш од сега утакмици, да ги играш на јака квота оти дури да дојди светското и на коефициенти и на СЕ останато ќе му се еби матер.
а како би одбрал од сега до тогаш појма немам пошто може мн полесно да ги изгубиш парите со вака унапред кладење отколку да добиеш нешто...
и немој да си мислиш дека ќе те оправи прогресијата. пошто нема брзи пари во коцката.
јас програсија би играл на најмалку коеф 3 или идеално на коеф 5-6 некаде.
ама треба ЕПТЕН ГОЛЕМА БАНКА.
пример, да можиш да испратиш некои 10 до 15 пати...
а за тоа треба да имаш еден куп акаунти по онлајн кладилници пошто ќе ти лимитираат уплата (можеби) итн итн итн...
за прогресија играње на X на некоја екипа од Championship (како, кажав погоре) или пак бркање на прелази во НБА.
На пример, до полусезона Бостон од 40 натпревари имаше некои 15 прелази, од кои 15 имаше 10 прелази некаде со победа т.е. губел на полувреме и победувал на крај. тоа е 1/4 пролазност.
шо статистички би значело секој 4 натпревар, а во пракса... „црни“ серии без погодок му се движеа најповеќе до 8 утакмици со ред. некаде максимум на 7 или 8 натпревар доаѓало прелаз со победа.
ако има некој мадиња, нерви и ЕДЕН КУП КЕШ за да следи, ќе се опари....
во вториот дел од сезоната не ги следев ситуациите со прелазити пошто мака ми беше секоја вечер да запишувам кој направил прелаз и слично.... (ако сакаш пиши ми во порака твој емаил ќе ти ги пратам excel документите до полусезона).