Superhero Movies

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.147
@Ендорфиниус Во право си за ова, не дека е битно, голем qr, само погрешно се информирав или па лошо сум прочитал на некој од сајтовиве за филмови што ми се, со 4ката авенџерс се завршува, спајдермен ја отвара наредната, 2020 тек новиот guardians, бар овие се потврдени ако не се лажам за следната фаза.

H

HoT _iCe

Гостин
Mene nisto posebno ne mi bese IW. Smatram deka u zagjno vreme, iako sam Marvel nerd and stuff, za njini filmovi se stvara ogroman hype i fanboy attitide sto filmovi nepotpadav pod kritiku i kd iskociv su kako pod zastitu. Smatram deka IW imase mnogo dupke, glupi i nepotrebni scene, cudni i interakcie megju likovi za da bi ga opravdaja internet hajp. Za mene licno ne bese nisto posebno. Thanos morase da ima povise screen time i uvod pred ovj film za da bi bija villain od tip na Darth Vadera ovakoj e malce isforsirano. Ali, za minute sto gi imase smatram deka bese do sga najdobar Marvel villain i bese nositel na film. Iskreno ocekuese mnogo podobro story telling i za mene ovj del najvise potfrlji u tj aspekt. Sve drugo e odlicno, cgi, efekti and stuff.
7/10

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ќе кршам мраз јас со спојлериве.

ЗНАЧИ ИМА СПОЈЛЕРИ ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ, МИЖЕТЕ ШТО ВЕ ЕБАМ!

hhe dobar vese ovaj Infinity War ama i loss (y)(n)
Не, морам да го адреснам Танос. Танос беше лош, и разочара.
Ме инспирираше за постов горепоменатово другарче кое што сега нема да го тагнам зашто не му е уште гледан и сум многу солидарна, ама паднавме во муабет за модерното villain-ство.
Dont get me wrong, немам јас проблем што мотивот е застранет од стриповите, јас не ни читам стрипови, иако сум во тек за настаните и мотивите на одредени поважни евенти како Civil War, еве и овој.
Немам ни толку проблем што Lady Death не ни постои во Универзумов, секако Марвел би кастнале црнкиња да ја глуми и би го унаказиле ликот altogether, што значи even better што ја нема. Ама Танос бе :(
Да ги оставиме стриповите и стриповското персоналити на сите ликови на страна и да погледнеме што ветува MCU последниве пар години, а што доставува.
Танос, беше најавен како еден еготистичен вселенски манијак жеден за моќ. Ништо поинаку не укажуваа кратките мид/посткредити што го покажуваа Танос како седи и чека потрошниот материјал да му ги донесе камењата. Со години ФИЛАНТРОПОТ Танос што сака да го спаси Универзумот од наводна пренаселеност чека и со прст не мрда за Универзумот. Ама битно(!) тој не уништува пола Универзум од некаква лична сатисфакција, туку од хуманост(?!) :')
Мислам дека во кој било мотив попрво ќе поверував отколку во ваков wannabe обид за depth и додавање дводимензионалност на ликот... лош сум, ама for the greater good, значи добар. Танос по оваа дефиниција не е ни villain, далеку било да биде најintimidating негативец во Универзумот. Танос е антихерој, и тоа разводенет бааги, со некои патетични њанаби мотиви.

Се на се, многу антиклимактично портретирањето на Танос, многу е лошо кога не му веруваш на даден лик, особено на лик којшто важи за the most anticipated character во целиов MCU, можеби и пошироко зашто јас не знам друга франшиза што волку долго најавува лик. Јас не му верувам на Танос, Танос беше фул оф шит, несоодветен мотив имаше што се косеше со самиот себе and that's just lazy writing.

Последно уредено:
Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Железото се кова дур врело. Палиме ајде. Во интро без навлегување у спојлери, за Инфинити Вор (ИВ*) можам да кажам три ствари - Мудица филм. Марвел иако се веќе 10год у играва, многу пиони се имаа наместено контра нив и лесно можеше “финалево“ да им колабира на глава, ама си ја покажаа класата и Русо брачата ставија точка на муабетот. Најдобри режисери во жанров, хендс даун. ‘’Empire strikes back’’ у Марвел издание. Стар Ворс омажите не се новитет кај Марвел, ама овде очито беше кон што циљаат и на крај им успеа. Бар по мене. Драмите, ударите и шоковите беа заработени и фино капитализирани. Голем комикбук ивент. Тие шо се по стриповите, гарант задоволни ќе го доживеат ИВ како голем, мулти-крос оувер комикбук ивент, кој што шара низ повеќе наслови со една главна прича. Нема потсетници и билдање основа за тоа кои се и што се ликовите и нивните односи и приказни. Простор за експозиција нема. Едноставно мора да си запознаен со се’ и сешто за комплетно да го впиеш филмот и да возиш брз слалом низ плотот. Домашното мора да е напишано. А Марвел нивното си го напишаа со 18 филмови и заслужено дојдоа до тука. И го заковаа. Доаѓа главниот, тука се хероите, бегање нема. БЕНГ!

За се' друго СПОЈЛЕРС!!!!
tonyinanguishontitanaftertheendgame.jpg
СИТЕ УМРЕА! WHAAAAAAAAATT?! Добро де не сите. Ама многу. Многу фаци скинаа, ги преполовија. И беше јако упм. Јако искуство, нема шо да кријам. Бев амејзд. Бев шокиран. Бев запрепастен. Бев у невера. Голтав кнедли. На работ на столот гледав у еден здив. И се’ им беше убаво набилдано, “earned“ шо би рекле америте и затоа гат панчот беше болен. На Марвел им јадат трици за бај-да-намбрс филмовите шо ги вадат и малкумина очекуваа дека ќе земат вакви чекори у нивен филм. Башка и посебно лошо дефинираните негативци, кои се крајно disposable и служат за карактерен раст на херојот. Овде излегоа од комфорт зоната, земаа ризик и им се исплатеше. Си останаа доследни на зборот. Рекоа дека ИВ е хајст филм на Танос, и тоа го доставија. Од најхајпаниот антагонист направија протагонист, со кој јебига публиката истовремено и се поврза и го замрази до коска, и така го претворија во анти-херој. Претходно публиката најмногу симпатишаше со Локи кој го играа на таа граница, и го преиграа. Па сега по ист рецепт и Танос. А уствари он им беше и најголемиот гембл. Танос да не упалеше и да не ја привлечеше публиката, главниот лик ќе им пропаднеше, а со тоа и филмот. Заканата од Танос и немоќта, агонијата на хероите се осети. Доаѓа лошиот со една цел, кон која што рапидно граби и тешко му се гледа крајот.

Во сиот шок од покољот шо го направи, неколку моменти тешко емотивно се процесираа. Иако лично очекував да ја кикнат ама у подруго сценарио, жртвата на Гамора беше голем шок:eek: и ужас момент. Танос ги продаде солзите и тагата, публиката му поверува дека постои љубов во него колку и да е психо. Башка и што љубовта на твистед начин му беше возвратена од Гамора, јер оваа покрај сета болка и загуба колабираше од плач кога мислеше дека го уби претходно. Кнедла во грлото ми се собираше кога Квил у невера гледаше кон Танос и му викаше да каже шо направил со неа:confused:. Прет добар беше овде. Ама кога Питер умре. Ууххххх мајко. Emotions overload:place::place:. Том Холанд како ја пропаде сцената, чилс. Од “I am not feeling so well’’ до ‘’I don’t wanna go mister Stark’’ - перфектна изведба. Нечовек треба да си да не пукнеш, иако подсвесно знаеш дека сите ќе ги вратат. Башка и агонијата у која што остана Старк, реализацијата дека му се обестинува визијата и стравот од “судниот ден на авенџерите“ од претходно и сета паника шо го реметеше од тогаш. Џизс

Еден шаут-аут мора да фрлам и до Тор. Најбедесс влез у битка ЕВАААААРРР:drk: у Ваканда кгоа им стапна. Односот и динамиката шо ја имаа со Рокет беше врв. Thank u sweet rabbit:pos::pos:. И не само он, сите гардијани ми беа куул и добро напишани овде. Гардијанс-1 така и така, ама двојката беше unwatchable и се плашев најмногу од нив да не се посерат врз тонот филмот. Како си ја певушеа рабрбенд мен Квил и Гамора:свиркам::love:

Иако е уште во свежо сеќавање, ИВ сигурно ми е еден од омилените Марвел филмови. Горе е со CW & WS. Екстра поени од мене добива ЈЕР има многу повеќе филинг на права стриповска прича и повеќе е навлезен у тој “филм“. Self-aware e и го вади максимумот од тоа. Прави голем фен сервис, има големи последици, големи загуби, прв клиф хенгер, остава горчлив вкус, им дава голем мотив на хероите за понатаму и отвара кратер за шпекулации.

ПС - Јак момент ми беше како различните камења му светкаа респективно на ракавицата на Танос со начинот на кој што ги користеше. Куул стаф
1280_doctor_strange_benedict_cumberbatch.jpg
Стрејнџ ми беше еден од омилените во филмот, ама типот е нумеро уно и најбитен лик во ИВ. Тој го откри и го знае спојлер ендингот на оваа голгота и беше свесен што и како мора да направи, која врата треба да се отвори за тој еден и единствен тајм-лајн у кој авенџерите победуваат да се стави ин моушн. Го направи клучниот потег, за да го трасира патот на настаните шо следуваат. А тоа е животот на Тони. It figures:rolleyes:. Тони ќе биде клучот на пресвртот догодина, иако сега изгледа се’ загубено. Победа по голема цена мораше да му се остави на Танос да извојува денес, за утре хероите да го вратат ударот. Животот на Тони беше цената што не смееја да ја платат. Се друго можеше да се жртвува. Тајм џемот на Стрејнџ, мајнд џемот, животот на било кој друг. Затоа у serenity моуд прифати да го даде каменот, иако претходно се заколна дека ќе го чува и ќе го стави пред животот на сите други. Само и само да преживее Тони, кога Танос го накова. Оставајќи го во живот на Тони, ќе го кошта најмногу на Танос, а зошто и како тоа го знае само Стрејнџ. Докторот е една од најпресметаните фаци и тактичар, така да давањето на каменот беше малтене доброволно од негова страна. Танос требаше да се остави да ја собере цела ракавица, да стане најмоќно суштество евер у тој момент и да си го оствари планот на крај. Стрејнџ рече дека видел 14 милиони алтернативни сценарија низ иднината и само во една тие излегуваат он топ. “Now we’re in the endgame“ му рече кога го спаси и го даде каменот, давајќи до знаење дека оваа битка е готова. Ама и најголем клу дека не е ниту конечен крај. Тони со Небула ќе мора да се врати дома, да се реокупираат авенџерите шо останаа, да ја пречекаат како месија Кептан Марвел и да се пуштат у потрага по Танос и камењата. Тони и Кеп Марвел ќе бидат комбото за успех, а целиот расплет го виде и знае самиот Стрејнџ.

Learning to LET GO е уствари пораката што ја етаблира филмот уште на почеток и ја вози цело време. Старк треба да се ослободи од баба рога филмовите, да излезе од фанкот и конечно да стапне ин спејс и да се соочи со судбината. Стрејнџ втор пат по ред учи малтене иста лекција. Во неговиот филм сфати дека неговиот живот не е ништо повреден од останатите. Сега сфати дека тајм стоунот не му вреди и мора да го жртвува за животот на дууш бегот шо го запозна пред пола саат и ултиметли да го стави спасот на Универзум во негови раце. Тор учи конечно да ги остави сите загуби шо ги претрпе во минатото позади и да си ја прифати величината шо во себе ја носи. Затоа е и толку бедесс овде. Стар Лорд и Гамора / Вижн и Скарлета паралелно одат по ист пат - тргнување на љубовта на страна и носење на тешкиот коол за спас на сите. Танос учи и прифаќа дека мора да се отараси од единственото нешто што го сака, за да си го оствари планот. Let go, to prosper.
thanosenbabygamora.jpg
Соул стоунот беше единствениот за кој не се знаеше ништо и тука се откри. Гамора го криела од Танос, а воедно била и клучот за лудиот да дојде до него. Единствен камен кој доаѓа со цена. Давање душа, за душа. Кинење од срцето, за власт над сите живи и мртви. Добра беше експозицијата на Ред факинг Скал:eek:, кој после сто години откриваме дека се запустил таму горе некаде, живеел, умрел и се претворил во ала форс гоуст од СВ за да биде гардијан на каменот и да дава крипи упатства за употреба на сите шо ќе дојдат:вонзем:. Со екстра зачин тој никако да не може да дојде до него ЈЕР је сам, а и прашање е дали некој воопшто искрено има сакано. Не открија само шо бидна со него, откако Танос му го зема прешасот.

НО, за тие шо се запознаени со начинот на кој што функционира каменот и моќите што ги ослободува, смртта на Гамора е можеби и најчиит смрт од сите други. Тоа донекаде и го хинтнаа на крајот кога Танос пукна со прстите и се транаспортираше на тоа чудното портокалово место, со малата Гамора јавувајќи му се како “гласот на подсвеста“ прашувајќи го “What did it cost’’, a овој тажно врати ‘’Everything’’. Танос така го доживеа тоа ЈЕР Гамора беше душата што ја сакаше и жртвуваше. Ова беше “Милијунаш“ момент - Дали уништувањето на пола Универзум е ваш конечен одговор? ЈЕР со соул стоунот може да тапнеш во сите живи души истовремено. И Танос одговори со ДА! Јавувањето на малата Гамора такоџе е и голем еден хинт за способноста на каменот да презервира души внатре во него. Појавата на каменот уствари ја спаси Гамора. Што значи дека душата на Гамора е зачувана внатре во каменот и може да биде ослободена во А-4. На тоа директно се надоградува и “soul world’’ концептот - кој постои како “покет димензија“ во која живеат сите души афектирани од каменот. Така да “пеплосаните“ многу веројатно се трапнати внатре некаде во каменот, заедно со Гамора.

Овде се поставува само една јако прашање за А-4 - Ако авенџерите треба да ја комплетираат пак ракавицата и да ја поправат штетата, која ќе биде жртвата за они да го отклучат соул стоунот? Тони е печен да ја стави ракавицата, ама што ќе жртвува биче интересно да се види. ЈЕР убеден сум сега дека после “желбата“ на Танос, каменот ја има изгубено материјалната форма и ќе мора да падне нова жртва. Е ова ќе стикне и нема да има бегање.
Поради големиот билд-ап од се’ шо се има издешавано и биг скејл ивентот шо е портретиран, ИВ е еден од посиромашните филмови шо се однесува до истер-егови. Повеќето се коол бек референци од порано и омажи на комикбум панели.

Captain Marvel
Единствениот прав истер-ег е пост-кредитс сцената, кога Фјури пушта сигнал за тревога преку факинг спејс пејџер. Кога камерата зумира, на екранот се појавува Хала ѕвездата и црвено-сина позадина - омаж на костимот на хероината. Кептан Марвел филмот излегува у март и ќе биде приквел, а после 2 месеци ќе се појави и во Авенџерс-4. Бтњ интересно е тоа што филмот почнува, и завршува со дистрес коолс (на почетокот од спикерот од бродот на Тор, а на крајот од пејџерот). Captain-_Marvel-_Carol-_Danvers-fights-_Skrulls.jpg

We have a Hulk!

Во првиот Авенџерс Тони му го кажа ова на Локи во Старк зградата. Овој пат на Локи му го префрли на Танос, кога овој ги имаше фатено. tonystarkwehaveahulk.jpg

Dark energy
Пред да умре, Хајмдал бара од боговите да му пренесат дарк енерџи, за да може сам без мечот и бајфростот да отвори портал и да го спаси Хулк. Истото се деси и во Авенџерс кога Тор слета на авионот у кој го носеа Локи, па овој го праша - Колку дарк меџик има потрошено татко му за да го префрлат на Земјата. У тоа време бајфростот беше такоџе уништен, после дешавките у Тор-1. heimdalldarkmagicportal.jpg

No resurrection this time
Ова го изговори Танос откако го килна Локи и го попуни плот холот од Тор-1 кога овој падна од Бајфростот, а после се појави како ништо да не било во Авенџерс. Со ова Танос потврди дека Локи стварно умрел во тој момент, а тој го има вратено во живот за да ја нападне Земјата и да го земе тесерактот. Destroyed_Bifrost_3.png

Hulk crash lands
Креш лендот на Хулк и Сенктумот на Стрејнџ е скинат од стрипот. Таму Силвер Сурфер ја има оваа улога и го предупредува Стрејнџ за доаѓањето на Танос. silversurfercrashlands.jpg

Iron-spider
Во стриповите такоџе Спајди го добива “ајрон-спајдер“ костимот со екстра пајакови нозе од Ајронмен во ‘’Civil War’’ приказната. Hzd7hgl.jpg

The eye
Окото шо Рокет му го даде на Тор го видовме во Гардијанс-2. thorsneweye.jpg

Stormbreaker
Новата чук-секира на Тор се вика стормбрејкер. Во стриповите Бета Реј Бил (алтернат Тор) го владее ова оружје. Голем апгрејд во филмот е што му дадоа екстра моќ да отвара спејс портали. Тор малтене го има спејс џемот у раце. Бета Реј иначе иако се нема појавено ин-да-флеш, рефериран беше во Тор-3 како еден од “шампионите“ на Сакаар заедно со Хулк. betareysheadupfront.jpg

Dance off bro!

Кога го токмат планот на Титан, Дракс спомнува како со денс-офф Квил го победи Ронан и ја спаси галаксијата. danceoffbro.jpg

Red Skull
Најголемиот душман на Кеп Америка беше во лимбо откако тесерактот (спејс џемот) се активираше и го катапултираше ин спејс. Во ИВ видовме дека преживеал и бил транспортиран на планетата Вормир да го чува соул стоунот. redskullvanishesoutinspace.jpg

Grey Vision

Кога Танос му го корне мајнд џемот, Вижн умира (кајнда) и зелената боја му се претвора во сива. Во стриповите постои сив Вижн, так да истото може да се преточи и тука ако го спасат. А ќе го спасат. greyvision.jpg

Finger snap!
Avengers-Infinity-War-Thanos-and-Gauntlet-Finger-Snap.jpg

Танос у пензија
Последната сцена со Танос како гледа кон изгревот задоволен од резултатот, е скинато од стрипот. thanosupenzija.jpg

То би било то децо. Нека помине уште малце време, нека го изгледаат сите, па ќе ја отвориме пандорината кутија со сите могучи спојлери и завери у неа.:D

Последно уредено:
H

HoT _iCe

Гостин
Za decki od PR sektor na Deadpool ako moze gajba pivo, fala.
Fenomenalni kako i uvek, na koi nacini samo hajpav i marketirav film strasno :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
549
Поени од реакции
328
Pa ke pisam prelazna ocenka,ama samo prelazna,mozese mnogu pojako,otvaranjeto nekoi 40-50 minuti sovrsenstvo,posle pricata za tanos nekako ja razdolzija,mnogu nepotrebno,go napraija placko,a go najavuvaa kao epten hard core,ok,posle imase epsko soocuvanje gore I dole kaj panterot,tuka isto top,se mislam deka ke izleze I ne taka negativen lik,bi trebalo da se sooci so Adam,na kraj na filmot mislam Deka furi bara pomos od zlatnite,onie od guardians 2 ,oni go imaat adam,barem taka go razbrav :)

Sent from my HTC U Play using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.147
Deka furi bara pomos od zlatnite,onie od guardians 2 ,oni go imaat adam,barem taka go razbrav :)
captain marvel
Nejziniot film doprva sledi, u 90ti ke se deshava a i Ronan se vraka ko negativec tamu, a i okoto na fjuri isto comeback prai.:icon_lol:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Прејак филм е Инфинити, незнам шо ви е со коментариве. :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.148
Конечно, Блек пантер на не-кам снимка.[DOUBLEPOST=1525520779][/DOUBLEPOST]
Железото се кова дур врело. Палиме ајде. Во интро без навлегување у спојлери, за Инфинити Вор (ИВ*) можам да кажам три ствари - Мудица филм.
Што у ствари значи болдот?

Kajgana Shop

На врв Bottom