Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Промена на статус од денес,интервју 30.05.2017 Софија,со документи преку сестра.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
батец инаку со среќа јас правев интер.(софијата) 05.06 и сеуште тапкам вместо кое бројче си отприлика?!?[DOUBLEPOST=1523956779][/DOUBLEPOST]
Do sega edna godina i poveke samo gi citav i ne im komentirav nisto.
Na ovie im nema kraj. Se odnesuvaat kako oni da rabotat vo MP oni gi znat zakonite uste da kazat deka i tie odlucuvaat
DOBRO ZAKONOT VIKA DEKA SO POTVRDI NE DAVAAT GRAZDANSTVO.
Sto dobivate vie sto samo sirite negativnosti.
OK razbravme i ne mora poveke da pisuvate za toa deka VUJNAVI JOTOVA nema da potpise.
Ejjj ne mi se veruva koj zlobnici gi ima tuka
SO SREKA NA SITE SO BILO KAKVI DOKUMENTI SITE DA SI DOCEKATE TOA STO STE SI ZAMISLILE. ( SE RAZBIRA I NA TIE SO POTVRDI)
ЛЕЛЕ им го спика сосе Ј**;::;“„**ЦА на всички во линија........

Последно уредено:
Член од
11 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
29
батец инаку со среќа јас правев интер.(софијата) 05.06 и сеуште тапкам вместо кое бројче си отприлика?!?[DOUBLEPOST=1523956779][/DOUBLEPOST]
ЛЕЛЕ им го спика сосе Ј**;::;“„**ЦА на всички во линија........
56**/2017

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Член од
21 јуни 2013
Мислења
39
Поени од реакции
43
Имам прашање за некој кој аплицирал преку прв братучед/ка за пасош.
Во случај следен статус да биде за дополнителна, каков документ би требало да доставам?
(дали ќе пишува кој или мора да прашам)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
@fatigoova го прашував. Аирлија нека му е указот сите да си дочекаме. Прашував за да знам зошто fatigova очекува во јуни, и кога можам јас да очекувам пошто сум на положително еден месец.
До јуни има одредени групи бројчиња кои мора да се разгледаат. Тоа тече во месеците март до мај, јас додавам уште еден месец фора значи јуни. Од кога ќе завршат со нив треба да излезе декрет со бројчиња кои ќе одат на дополнителни проверки. Значи овие месеци ќе има промени на.многумина.
Втората група ќе.има иста процедура со краен рок септември.
Ова беше решено во февруари...

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
До јуни има одредени групи бројчиња кои мора да се разгледаат. Тоа тече во месеците март до мај, јас додавам уште еден месец фора значи јуни. Од кога ќе завршат со нив треба да излезе декрет со бројчиња кои ќе одат на дополнителни проверки. Значи овие месеци ќе има промени на.многумина.
Втората група ќе.има иста процедура со краен рок септември.
Ова беше решено во февруари...
Ova se odnesuva za poptisuvanje na ukazi ili samo za razgleduvanje prepiski i dali se odnesuva za prepiski do 2016 ili vkluceni se prepiski i od 2017?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Имам прашање за некој кој аплицирал преку прв братучед/ка за пасош.
Во случај следен статус да биде за дополнителна, каков документ би требало да доставам?
(дали ќе пишува кој или мора да прашам)
Nema da ti pisi koj document osven ako ti fali nekoj od osnovnite dokumenti na pr. za neosuduvan,izvod na rodeni I sl. Ako te stavet na dopolnitelna probaj da najdis star document sto najverovatno nemas, pa posle edinstveno mozis da odnesis potvrda od zdruzenie.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ova se odnesuva za poptisuvanje na ukazi ili samo za razgleduvanje prepiski i dali se odnesuva za prepiski do 2016 ili vkluceni se prepiski i od 2017?
За сите. Знаеш има доста реакции и се повеќе лица наместо посредниците ги ангаржираат адвокатите
Постојат многумина како мене кои отишле со фирма или капитал... плаќаат данок на бугарија... е не е сеедно

Член од
21 јуни 2013
Мислења
39
Поени од реакции
43
Nema da ti pisi koj document osven ako ti fali nekoj od osnovnite dokumenti na pr. za neosuduvan,izvod na rodeni I sl. Ako te stavet na dopolnitelna probaj da najdis star document sto najverovatno nemas, pa posle edinstveno mozis da odnesis potvrda od zdruzenie.
Фала на одговорот. Ги имам однесено сите документи што ми ги побараа па ќе видиме.
Јас да бидам спремна, затоа што како што читам на форумот има многу на дополнителна.
Останува само чекање. :)
Среќно на сите!

Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
Здраво пак јас. Гледам некои објавиле дека ги работат веќе и ноември 2016, а јас сум октомври 2016 во конзулат Битола. Дали тоа значи дека ме скокнаа или ме водат според происходот од декември 2016?? Инаку бројчето ми е 22ххх/2016

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Ja sum 859/2016 27.10.2016 sofija inter.na proverka od viceprezidentot koj znae sto pravaat skokaat ne idat po red nek si ebat majkata ludnica stana ova vise[DOUBLEPOST=1523964234][/DOUBLEPOST]Zalosno vise ne znam sto ke bide izgubivmo sve i god.i drzavava na mkd

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom