Pak ti pocvis so tvoite zakoni a ocigledno nemas procitano ni eden zakon, zosto ne nerviras site tuka,pa prvo procitajgo zakonot pa zboruvaj. Vo zakonot stoi deka dokaz za Bugarski proishod se: stari dokumenti,dokumenti od Bugarska egzarhija I potvrdi od zdruzenija.Znaci potvrdite spored zakon se dokaz.Ovde prijatele Thor 80% sme so potvrdi I zatoa prestani da ni odish po zivci imaj malce cuvstvo,nemoj da velis deka potvrdite ne se zakonski koga zakonot go nemas procitano.
Во ред во ред...
Агонија е да постои правило за нешто, а сепак да не се почитува.
Да стои потврди, да точно, но во дополнение на закон стои и дека таквата потврда е валидна доколку е издадена од официјалните државни органи, односно нивните здруженија.
Пред да аздисваш, кажи ми во која земја на планетата, оваа или друга која ја знаеш, потврда од клуб кој не е спонзориран од државен орган е валидна...
Друго, 100% бугарско село, таква потврда, ок супер, но знаеш како се средува таа потврда? Извод твој, извод на родителите, и умреница од дедо, е сега ако е дедото роден во 100% бугарско село, ќе го има во некој запис, некоја архива, таму го лоцираат, со дата родители и сите перипетии... тогаш таа потврда е валидна и се е ок...
Е сега посредникот треба да ти ја збрка оваа работа и да е искрен, но најчесто има некоја варијација и не може да се лоцира предок... Посредникот ги зеде парите и не се замара, играјќи на картата време станува лотарија, наместо да ги изврши исправките
Пс. Ова не е за да се ситам, туку да си ја земете работата во свои раце, и да видете каде закочило и како можете да си помогнете