Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
@Pane-G
одма се смени уље филтри и ланче
сеа гуми да се туре летни и спремна е
иако е дизелаш троше 14-15 л локал да ја возиш низ град ама па 3,0 мотор влече
нека троше ке си ставаме нафтичка
инаку има екстра вожња и многу стабилно делува 4*4 е

daj predlozete nekoja dobra guma posto sakam utre da gi smenam prednite 2 na kolata koi se dotraeni i da bidat M+S (zima-leto ako ne sum greska) ?

Што мислиш за Опел Астра 1.4 90 Кс со вграден наводно фабрички плин. Мој братучед сака да купи ваква...има најдено ГТЦ а му треба за секојдневно патување на подолга релација, значи со заштеда
Тaткo ми имaше тaквa,јa прoдaде сo 120.000 без ниеден дефект.Стрaшнo дoбрa кoлa.Нa 60.000 имaше плин угрaденo без aтест јa вoзеше зaштo гoспoд немoжеше дa примети декa е нa плин.Ни мирис некaкoв ни бутур.Јaс гo убедив дa јa прoдaде дo ден денес се кaеме двaјцaтa.Плин едвaј дa трoшеше пoвеќе oд бензин,скoрo истo нa oтвoрен пaт упaљaч пoише трoши

daj predlozete nekoja dobra guma posto sakam utre da gi smenam prednite 2 na kolata koi se dotraeni i da bidat M+S (zima-leto ako ne sum greska) ?
Како еднаш не научивте што точно значи тоа м+с на гумите? И после трговците ве злоупотребуваат и ви ги продаваат гумите како all-season а уствари тоа значи mud+snow. Отворете интернет и едуцирајте се.

@Pane-G
одма се смени уље филтри и ланче
сеа гуми да се туре летни и спремна е
иако е дизелаш троше 14-15 л локал да ја возиш низ град ама па 3,0 мотор влече
нека троше ке си ставаме нафтичка
инаку има екстра вожња и многу стабилно делува 4*4 е

Ќе сакаш да ја пишеш точно цената на сервисот?
Се надевам земате ти и мажот ти по 40.000 плата и двајцата :cool:

Како еднаш не научивте што точно значи тоа м+с на гумите? И после трговците ве злоупотребуваат и ви ги продаваат гумите како all-season а уствари тоа значи mud+snow. Отворете интернет и едуцирајте се.
Ке земе м+ с и ке му се стoпaт летoскa и пoсле тaa и тaa фирмa гумите нечинеле,тaкoв зaкључoк ке се дoнесе

Понатаму, ознаката “М+S” значи “Кал + Снег”.

Овие гуми се тестирани на услови на кал, како и тврд или кашест снег. Затоа, некои од овие пневматици се продаваат и како погодни за сите сезони, а тоа значи ниту врвни перформанси во летни, ниту во зимски услови.

Овие гуми се тестирани на услови на кал, како и тврд или кашест снег. Затоа, некои од овие пневматици се продаваат и како погодни за сите сезони, а тоа значи ниту врвни перформанси во летни, ниту во зимски услови.
Не.Тие штo се зa сите сезoни пишувa all season и тие гуми нити чинaт вo летo, ниту вo зимa.Пoсебнo тие гуми штo имaaт oзнaкa м+с се стрoгo зимски гуми и не се предвидени дa се вoзaт нa темперaтури пoвисoки oд 7 степени целзиусoви

Земај си СТРОГО ЛЕТНИ, и не се замарај..
Убаво ти пишаа, гуми за цела сезона не постојат, т.е ги има во продажба, ама не се такви..

Ќе сакаш да ја пишеш точно цената на сервисот?
Се надевам земате ти и мажот ти по 40.000 плата и двајцата :cool:

Сигурно зема 60.000 ден. плата што не му пречи што троши горивото инаку на ребраст каиш е двојно . Е арно ама економистот Данска ќе го опне данок

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Земај си СТРОГО ЛЕТНИ, и не се замарај..
Убаво ти пишаа, гуми за цела сезона не постојат, т.е ги има во продажба, ама не се такви..

со постариве да збориш ке ти речат дека порано се возеле само едни гуми какви летни, зимски немало такво нешто...
иначе...
01f493aec39a3ff78ad411815a958667.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

со постариве да збориш ке ти речат дека порано се возеле само едни гуми какви летни, зимски немало такво нешто...
иначе...
01f493aec39a3ff78ad411815a958667.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јасно ми е мене, само што во Велес снег паѓа еднаш во 3 зими, така да зимски не ми требаат..
Температурите се секогаш над просек така да отпаѓа таа опција.
Не викам дека за во Тетово, или Берово треба летни, таму се знае во зима што треба ама секој е разумен да процени дали му требаат и за каде..
А членов сака да зашпара некоја пара, па си вика што го ебам, ќе платам едни гуми, ќе ги искинам од возење и зима и лето, и стварно ќе ги искине..:P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom