Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
наредниот претседател од демократите ако биде ќе го преименува ѕидот во ѕид на пријателството меѓу мексико и америка

Ги читав коментарите, но ги читав и контра-коментарите. Јасно е дека прво кажува дека се затвориле во училницата, а потоа нова приказна- дека слушнал за настанот и отрчал во школо. Може да отишол дома по камерата, но и тоа нема логика. Мене истово да ми се случеше, ќе бев потресен и немаше да се возикам напред-назад трчајќи по камера туку или ќе снимав со мојот телефон или едноставно ќе си отидев дома. Треба само да ја уклучиме логиката. Нема доволно време сето тоа да го изврши.
Јасно е дека неговата приказна е видно изменета.

Што сакаше да каже со ова "there is no way this could be another mass shooting"?

Ги читав коментарите, но ги читав и контра-коментарите. Јасно е дека прво кажува дека се затвориле во училницата, а потоа нова приказна- дека слушнал за настанот и отрчал во школо. Може да отишол дома по камерата, но и тоа нема логика. Мене истово да ми се случеше, ќе бев потресен и немаше да се возикам напред-назад трчајќи по камера туку или ќе снимав со мојот телефон или едноставно ќе си отидев дома. Треба само да ја уклучиме логиката. Нема доволно време сето тоа да го изврши.
Јасно е дека неговата приказна е видно изменета.

Што сакаше да каже со ова "there is no way this could be another mass shooting"?
Koи контра коментари побогу? Нема ниту еден со факти и аргументи, сите се или личен напад или некоја асумпција. Кога на републиканско видео најлајкнувани коментари се од РЕПУБЛИКАНЦИ што велат дека видеото е фејк и се спинуваат работите, сфаќаш до кај е стигнато. И убаво си кажал типот, ''yall are making us look like idiots" баш е така, моментално ко идиоти изгледаат повеќето републиканци

Koи контра коментари побогу? Нема ниту еден со факти и аргументи, сите се или личен напад или некоја асумпција. Кога на републиканско видео најлајкнувани коментари се од РЕПУБЛИКАНЦИ што велат дека видеото е фејк и се спинуваат работите, сфаќаш до кај е стигнато. И убаво си кажал типот, ''yall are making us look like idiots" баш е така, моментално ко идиоти изгледаат повеќето републиканци
Нема ништо значајно, но нека седи.
Мојата логика видно се разликува од твојата. Ова е исто како она “Трамп е виновен за ураганот“ на Лоренс. Јас јасно слушам дека тој слушнал пукање и помислил дека тоа не може да биде нов масакр/убиства (што да бил во училиштето/универзитетот истото и ќе го знаел). Логиката на нештата, вака од него прикажана, е дека тој слушнал и отишол, а не дека бил, видел, возел со врзина на светлината по својата камера (кога веќе имал телефон, башка на ова стресот и паниката кои би ги преживеал) и се вратил за да снима!. Нема логика во оваа негова логика, но и се’ останува на различното толкување на настаните. Јас немам никакви докази тој не бил на местото на злосторството. Само го толкувам ова што го слушам.

И колку им траеше протестот, 3-4 дена? Трамп сеуште е претседател, и после година и неколку месеци не се исполни ни 1% од црните сценарија на левите уплакани сили кои ја тресеа Америка со недели по неговата чесна победа, па и по неговата инаугурацијата и преземање на власта. Сега за сега одлично се докажува. Не можам да се сложам со сите негови политики, секако, но неговиот принцип на работа не е многу поразличен од оној кој го претставуваше во својата кампања. :)

Белите гласачи над 60 години со факултетско образование се вртат накај демократите.

Инаку тие најмногу гласаа за Трамп :)

На повидок е потоп на Републиканците на мидтерм.

Станува жешко ....

Јас мислам дека страдањата на Сиријците се далеку од крајот...

Тоа што во Сирија - а и општо на меѓународната сцена - станува жешко, е пред се` заслуга на моржот Џон Болтон - еден од главните архитекти, ако не и главниот архитект, на американската инвазија и окупација на Ирак во 2003 година, кој баш денес, понеделник, 9 април 2018, почна да ја извршува својата нова државна функција како државен советник за безбедност во федералната влада на САД на чело со Доналд Трамп.

Истовремено, вжештувањето во Сирија и на меѓународната сцена е` заслуга и на најновите потези на американското Федерално Биро за Истраги - ФБИ, чии што агенти по налог на Роберт Мулер денес ја претресуваа канцеларијата на Мајкл Кохен - долгогодишниот личен адвокат на Доналд Трамп.

Trump lawyer Michael Cohen's office raided by FBI

Мора да има со што да се замачкуваат очите на јавноста.

Последно уредено:
Нема ништо значајно, но нека седи.
Мојата логика видно се разликува од твојата. Ова е исто како она “Трамп е виновен за ураганот“ на Лоренс. Јас јасно слушам дека тој слушнал пукање и помислил дека тоа не може да биде нов масакр/убиства (што да бил во училиштето/универзитетот истото и ќе го знаел). Логиката на нештата, вака од него прикажана, е дека тој слушнал и отишол, а не дека бил, видел, возел со врзина на светлината по својата камера (кога веќе имал телефон, башка на ова стресот и паниката кои би ги преживеал) и се вратил за да снима!. Нема логика во оваа негова логика, но и се’ останува на различното толкување на настаните. Јас немам никакви докази тој не бил на местото на злосторството. Само го толкувам ова што го слушам.

И колку им траеше протестот, 3-4 дена? Трамп сеуште е претседател, и после година и неколку месеци не се исполни ни 1% од црните сценарија на левите уплакани сили кои ја тресеа Америка со недели по неговата чесна победа, па и по неговата инаугурацијата и преземање на власта. Сега за сега одлично се докажува. Не можам да се сложам со сите негови политики, секако, но неговиот принцип на работа не е многу поразличен од оној кој го претставуваше во својата кампања. :)
Твоиве теории на заговор нема да ги коментирам воопшто пошо стварно се смешни и не би губел време за тоа.
Туку за последниов дел, аre you fucking kidding me? Сега за сега одлично се покажува? Ххахахаха, наброј 3 работи добри што има направено откако дојде на власт жити мене

Твоиве теории на заговор нема да ги коментирам воопшто пошо стварно се смешни и не би губел време за тоа.
Туку за последниов дел, аre you fucking kidding me? Сега за сега одлично се покажува? Ххахахаха, наброј 3 работи добри што има направено откако дојде на власт жити мене
Треба само да го користиш мозокот за да увидиш дека приказната не му усогласена. Башка тој имаше можност да отиде во Белата куќа и лично своите идеи и ставови да му ги пренесе на претседателот Трамп, што и мораше да го стори ако имаше зацртани идеолошки ставови и гледишта кои пркосат на оние официјалните на Трамп, па и републиканската партија која ја има власта. Тој одлучи да избега од соочувањето. Трамп излезе како победник над нивното и така смешно движење. Дали тоа го пишуваше на сајтовите кои ги читаш!?

Треба само да го користиш мозокот за да увидиш дека приказната не му усогласена. Башка тој имаше можност да отиде во Белата куќа и лично своите идеи и ставови да му ги пренесе на претседателот Трамп, што и мораше да го стори ако имаше зацртани идеолошки ставови и гледишта кои пркосат на оние официјалните на Трамп, па и републиканската партија која ја има власта. Тој одлучи да избега од соочувањето. Трамп излезе како победник над нивното и така смешно движење. Дали тоа го пишуваше на сајтовите кои ги читаш!?
Ќе наброиш ли 3 добри работи? :D

Онака кратко кој е Роби:

Robert Mueller’s team members are the people who destroyed Arthur Anderson. When the firm finally got to the Supreme Court, they overruled Mueller’s team for what they had done was unconstitutional. Well, they are back at it. This is what is wrong with our legal system. Prosecutors act with immunity and can do whatever they want FIRST and it is the burden of the great unwashed :D to go to court to argue what they have done was illegal. Then you cannot sue them :P. They are always ABOVE the law.
That has to change if we are to go on a pretend we are a nation of free people. This time they are once again acting unconstitutionally and destroying the Attorney-Client Privilege. They think they are slick and going after Trump’s lawyer for paying a hooker to keep quiet. What they are really trying to do is see if Trump paid the $130,000 payoff. This is clearly a vendetta for this has nothing to do with Russia preventing their chosen leader Hillary from ruling the world.

This is how they operate in the Department of Just Us (justice) :D . If they cannot prove a case against someone for what they thought they did, then comes phase two – prosecute them on anything else they can find. The mindset is that nobody is innocent – they just lack the evidence to prove they were right all along. So they then prosecute people for anything else they can find.
In the United States, the rule of law is one of the worst in the world despite the propaganda they fill children’s head with equal protection and justice for all.

Mueller joined the DOJ, or Department of Just Us (justice), in 1989 and spearheaded the prosecution of Panamanian dictator Manuel Noriega, which many saw as a cover-up since Noriega was working with drugs and the CIA. Then Mueller took charge of the DOJ’s criminal division in 1990, where he oversaw the Lockerbie bombing case and formed the agency’s first cyber-dedicated unit. He then returned to private practice in 1993 as a partner at Hale and Dorr to make some serious money. After lining his pockets based on influence, which is why such firms hire former prosecutors, he returned to prosecuting people.

Mueller then returned to the Department of Just Us (justice) taking on a lower-level job in the homicide division of the U.S. Attorney’s Office for the District of Columbia in 1995. He quickly advanced to the chief of homicide and then moved to the U.S. attorney for the Northern District of California from 1998 to early 2001. He then took the position of deputy attorney general under George Bush. That is when he worked hand-in-hand with Ashcroft and denied prosecutors any credit for their work unless someone goes to jail. Mueller and Ashcroft converted the USA into the largest prison system in the world surpassing all of Europe combined, China, and Russia. Nobody has more people in prison for non-violent crimes than the USA where people are supposed to be free.

What Mueller has done with Trump’s lawyer is no different from what the Louisiana Supreme Court did commanding a priest must reveal what people say in confession. They can already turn parents against children or the other way around and a divorce eliminates any privilege of a spouse. No doubt, they will even use separation agreements for that one as well. So what is left? It is starting to look like you cannot talk to anyone from your spouse and children to a priest or lawyer about anything and you better just pray silently in the backyard and do not even go to church. There is nothing left with any respect whatsoever.

This is the true definition of absolute tyranny. Mueller protected the Deep State in the Noriega case. It looks like he is the main secret agent of the Deep State in an all-out war against the Trump Administration. To accomplish that goal, Mueller will destroy the family, the legal privilege, and God. Anyone who stands in his way he will destroy with absolute immunity.

Убаво велеле: Америка биче земја пролетерска :anco:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom