Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
The Big Sick-Чиз мен /

Како да ти кажам:Повеќе од пола филм се работи за болна девојка каде што самата не дава никаков придонес за да изгледа така освен коа лежи као гарфилд.
Целиот процес на не ми е добро е совршена покриена празнина на обично парче хартија.Ни требаше жртва не верверичка собрана од Потахонтас.Иако девојкава е подвижен хипстер на батери која изгледа као да учи у Корчагин, а нејзините работат у Телеком или како и да е.Иако филмов имаше стенд уп ама незнам не го слушнав каде е?Ама за хумор имаме задолжени луѓе као Луи,Amy Schumer океј два сендвича со растителен кашкавал се подобри од Ејми.Дајте хумор луѓе дајте да се насмеме,ајде да ни се збрчка лицето како хармоника од смеење зошто да не?Шо глеав последно,а да Bo Burnham: Make Happy добар е малиот има иднина,има потенцијал цениме ние такви ствари не сме Франческа ха.
Кај застанав а у курац мрзам да пишувам вака ми се протегат речениците ми влагат у други содржини ми се губи значењето на веќе започнатото и се курчам/
ДА.Елементи на загриженост делува како реченици да ми помине редот.Нема нема не видов не ме убедија дека ги допира нешо ми беа она филмски роботи.Имаше траењево нешто компилација на повеќе инди-роК филмови понекогаш и е добро да не глеаш толку многу филмови пошо се дешава критика знаеш.Еве за пример ќе се земам себеси го имам изглеано секој исран хипстерски филм у изминативе 10 години СУМ ГИ БАРАЛ добри се,интересни се ама коа ќе дое 2018 и коа ќе го видиш ова викаш:Сум бил таму!Е сеа доаѓа тој делот на збунетост,кофузност не е дека не сум ве предупредил.По некоја чудна инерција филмов ми се свиѓа.ЗНАМ. Така?Ама стварно незнам некако на некој чуден начин ми фаќа око сладок е интересен е ама воедно е вештачки као усните на Lana Rhoades еј ќе морам да престанам да го мочам овој кромољонски драгонски хумор пошо радо би да скршам тастатура него ли да го пишувам Бљак!

Иам да пишувам уше повеќе содржински за разлика од ова гомце али у еден саат не бирам зборови.
И шо оценка си крчка филмов 7.5(со срце и тоа) ајде.

Можеби требаше филмов повеќе да помине лежерно место да пукаме текстови ама ако добро разбрав добил оскар(?) од нетфликс е и Стивен Спилберг се бунел дека филмови шо не се у кино не треба да добиват оскари Така?

Ајде завршна реченица да го спасиме можеби овој очај од текст.(ne bese loso ama ic pravime malku zurka za serioznite)

Немаше изграденост,немаше тага,хумор пратив багери да пробат да ископат нешто,пакистаницве беа ужас мислам ќе беа добри за на Сител 3 и го имате глеано Ruby Sparks А? Xd

i kaj po kurov e wot?

Имајте убава ноќ каде и да сте и со кого и да сте.
-whatto

The Disaster Artist ме разочара некако...од тоа што го видов на трејлерите очекував да биде лесна комедија во Џејмс Франко стил, али всушност испадна повеќе биограФски отколку смешен. Добар е, али онака... мех.

Saving Private Ryan го изгледав двапати месецов, еден од најдобрите филмови чија тематика е WW2. Првите 25 минути од филмот се едноставно страшни и шокантни. Првиот пат кога го гледав малце фалеше да станам да направам некоја пауза од гледањето.

Друг филм кој премногу реално ја опишува WW2 или поточно битката кај Нормандија е The Longest Day од 1962... значи нека не ве разочарува што филмот е црно бел, квалитетот на кадрите кога ја снимаат битката е фантастичен со 1000 каскадери, башка ја опишува приказната видена од сите три страни, Англиската, Француската и Германската.
Пазете кои глумат во филмот:
Џон Вејн
Роберт Мичам
Хенри Фонда
Ричард Бартон
Шон Конери
Обобобобобобобо....MUST WATCH материјал.:cuc:

Следен го чекам да излезе римејкот Death Wish со Брус Вилис. Не очекувам ништо посебно од филмов, али ќе го ѕирнам од респект кон Чарлс Бронсон и неговите 5 Death Wish филма

giphy.gif

DW11.gif

AccurateWholeClumber-max-1mb.gif

Paul Kersey :uzi:

:pos:

Бикини Мун е едно специфично филмче. Концептот мене многу ми се допадна, до толку многу што ако филмов му го покажеш на некој целосен аутсајдер и му кажеш "Еј филмов има пар номинации за Оскар" ќе ти каже "Па да, држи вода ова, има таков вајб"

Да не звучам претенциозно ама можеби најексперименталниот македонски филм.

....највееројатно поради тоа што филмот и не е македонски :D :D

Како и да е солидно филмче што има лајк од мене.

Дали е совршен? Не.

Дали ми се допадна многу повеќе од тоа што очекував? Да (поради тоа што не знаев скоро ништо за филмов или стилот на истиот)

Црнкињата одглуми топ.

Нормално, Милчо не разочарува и ни нуди голотија и во филмов :D Црно тиквешко америчко (y).

Во спојлеров ќе го пишам таглајнот на филмов кој што го опишува стилот на филмов. Ако некој не сака ништо да знае за филмов како мене нека не клика

"Документарец за една бајка"
И богами деливерс на описот

Идејава на Милчо можела многу лесно да зарши глупаво ( и кој знае, за некој можеби би било глупаво) ама мене ми се допадна сево ова.

Најс (y)

П.С. Ако не се лажам ова е прв пат Милчо да дели сценаристички credit со друг човек. Некој си WP Rosenthal на кој што ова му е прва работа според IMDb. Хмм... :D

П.П.С. После филмов белкињава од филмов си заработила улога во ХБО серија (Barry) Најс (y)

Мене па ме разочара Милче. Веројатно најслабиот негов филм, кој еве по два-три дена дури ме мрзеше и да го коментирам, да не го прокоментираше змејчо погоре.

Филмот почна многу убаво, кинематографија топ, стандард Милчо, макар и во Америка снимал, локации топ, глума одлична, и се` се одвиваше одлично еден саат и после почнува да паѓа, да станува досаден, да се повторува, за на крајот да заврши безвезалка.

Филмот не е никаков документарец, и сите карактеризации ко таков се погрешни. Филмот е фикција за документаристичка екипа, а не доку-фикшн ко што го претставуваат „експертите“.

И да не испадне дека крадам туѓи мислења, филмот го гледав вторник и по гледањето го имав мислењево што го пишав и си го земав Филм+, за да не изумам утредента, и кога читам истото мислење и од Сунчица Уневска. :love:

Цитирам:
„Филмот на Манчевски е одлично воден, но донекаде. Во еден момент работите стануваат премногу, нештата се повторуваат и се чувствува одредена измешаност, можеби на моменти потребна и разбирлива со оглед на постојаното снимање, па сепак тоа носи одредена забуна која прави потешкотии во следењето на гледачите.“

Спам реплика: Како ви се глеаат трејлери, коа покажуваат спојлери и прават лажна слика за филмот :cautious:

Летербоксери, ај една молба. Сакам да пресметам со кого имам најблизок вкус според оценките.
Одете на линков
https://letterboxd.com/settings/data/
Направете export your data и прикачете го тука зипот или ако не ве мрзи само ratings.csv што се наоѓа внате во зипот.
Еве го мојот.
Ако не ги оценувате на Letterboxd, пуштете IMDB експортирани податоци.

Attachments

Последно уредено:
Летербоксери, ај една молба. Сакам да пресметам со кого имам најблизок вкус според оценките. А
Одете на линков
Направете export your data и прикачете го тука зипот или ако не ве мрзи само ratings.csv што се наоѓа внате во зипот.
Еве го мојот.
Не знам од кај ти текнуваат вакви работи ама држ ајде, инаку не може да се напраи аплоуд на цвс фајлот, не знам зошто, ерор дава еве ти го зипот

Attachments

Со @Corvus 135 заеднички филмови, разлика во оценки 84.5
Со @Хефест 269 заеднички филмови, разлика во оценки 159

Како му доаѓа сега ова математички, нешто поблиску ми е вкусот мој со на Хефест отколку со Корвус?

Летербоксери, ај една молба. Сакам да пресметам со кого имам најблизок вкус според оценките.
Одете на линков
Еве го мојот.
кај си праиш споредба после?

Attachments

кај си праиш споредба после?
У Ексел. Малку комплицирано е, прво да се извадат заедничките филмови (тоа го правам со помош на начинот кој е објаснет овде) па ги копирам у друг лист, па моите ги копирам заедно со овие па правам разлика на оценките со апсолутна вредност... сигурно има нешо поедноставен начин ама неам многу време.

У Ексел. Малку комплицирано е, прво да се извадат заедничките филмови (тоа го правам со помош на начинот кој е објаснет овде) па ги копирам у друг лист, па моите ги копирам заедно со овие па правам разлика на оценките со апсолутна вредност... сигурно има нешо поедноставен начин ама неам многу време.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

А за ова имаш време :LOL:

Со гранде имам 541 заеднички филм, разлика во оценки 343.

Ако разликата во оценките меѓу мене и гранде ја подредам од најмала до најголема, и ги земам средните 269* филма (од 136-иот филм до 405-иот, направено со цел да се исфрлат од игра првите 135 со најниска разлика и последните 135 со највисока разлика) разликата би била 160.5, така што значи еееееееееееептен е ситна разликата на моите оценки со Хефестовите и моите оценки со грандевите. У пм.
Ако праам асални математики, секако :D

*затоа што олку имав заеднички со Хефест

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

А за ова имаш време :LOL:
Па не одзема многу време, а релативно брзо доаѓам до задоволството :D

@Zlatikevichius ајде бе до кога ќе те чекам

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom