Постари или помлади партнери?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ам шознам,постари,ама разликата да не биди 10 години шо е зборот. За со помал не ни можам да си замислам .. или некој на моја возраст или постар од мене само:pipi:

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Сега на 21 година постари од 5 до 10!
Има нешто сексиљаво, неодоливо и привлечно во изградениот став, зрелост и пристап.
Во врска најдобро функционирам со постар а за краткотраен флерт и забава возраста игра најмала улога! Тука и дваесетгодишен, смотан рагби играч би завршил работа!
Нејсе, нема некое правило и секогаш постојат исклучоци!
Кол ме а фрик ама јас би со Џорџе Балашевич, Никола Ристановски или Александар Микич!:pipi:

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Хмм.. сепак би рекла постари (читај позрели) .. Едноставно повеќето од мојата генерација сеуште не се доволно ментално созреани и некои работи не можат да ги сфатат како постарите што (на некој начин) го доживеале тоа..

Сепак има и исклучоци..:toe:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Што муабет сакаш да прајш ти?

Се знае муабетот кој е.
Ти во ред си? А кој е муабетот?
Јас со тој што сум во врска битно ми е да можам да разговарам на различни теми, а не само да ми биде дечко и да изгледа убаво.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Па незз бас милсам дека е подбро аско ти е прв пат посара да подуци малк.:toe:

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Кога си млад сакаш малце постаро.
Кога си стар сакаш младо. :pos2::pos2:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Постари, постари дефинитивно. Зашо да бидам со помлад од мене, да му изигравам мајка?:pos2:

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Како одеше таа старата :

Стара кока, добра јуха. :)

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Дефинитивно постари! И тоа сите со кои што сум одела до сега биле минимум 5 години постари.. Па и 7-8-9.. Сепак барем на моја возраст дечките се премногу зелени! За некоја година може нема да ми биде сеедно со тип 7-8 години постар од мене.. Ама сега така ми е поубаво.. :pipi:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ти во ред си? А кој е муабетот?
Јас со тој што сум во врска битно ми е да можам да разговарам на различни теми, а не само да ми биде дечко и да изгледа убаво.
А на шо теми ќе праиш муабет..

Мене ме бива за муабет... Ела кај мене... Ќе си праиме муабет...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Жени и муабет.:))

Mладо си е младо, 18-21 години, тазе спремено за дупење.
Ова за швалерка онака да се дупи нешто на страна, инаку за партнерка моја возраст, може малку помала.

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
Jas bi za postari, i toa barem 3-4 godini najmalku...kako negovata vozrast da ti dava sigurnost deka mozis da se potpres na nego, da mu se doveris i da te razbere. Zosto mi e nekoj neizivean kopilj so misli deka kolku pojce se natreskal podzek e...

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Постари :icon_mrgr еве и зошто :

Помладите девојки често уживаат во друштво на постари мажи од неколку различни причини.Една од најчестите причини поради која девојките се "палат" на постари момци е дека тие се всушност позрели од помладите.Жените созреваат побрзо од мажите и поради тоа сакаат да бидат со маж е кој е блиску до нивното ниво на зрелост.Со други зборови жените не сакаат мажи кои повеќе би играле на компјутер отколку да бидат заедно со саканата :pipi: .За постарите мажи ова не претставува никаков проблем.

Друга причина која исто така влијае е отсуството на татковата фигура во животот на жената (развод на родителите,напуштеност,смрт...). Тој лик којшто жената си го замислувала како татко и таа сигурност која не и била обезбедена многу полесно ќе ја пронајде во некој постар маж отколку во помлад.

Мажите што се постари имаат повеќе тенденции кон лидерство и имаат поголема самодоверба затоа што имале време да се запознаат себеси и да се надоградуваат со текот на времето.
Поискусни се во сексот,но сепак не претеруваат со него (не скокаат како напалени мајмуни :wink: постојано ) ,знаат да ја ислушаат жената и да ги согледаат нејзините потреби.

Стабилни се и со цврсти ставови како за кариерата така и за животот ( да се разбереме има и жени кои ги привлекуваат парите и финансиската сигурност наместо трошоците за факултет и ниско буџетната работа ).

И за крај можеби звучи како клише ама сепак тука е и кавалерството и ПОЧИТТА спрема една жена која не е на одмет да се покаже понекогаш.Жените сакаат мажи кои ЗНААТ да бидат мажи.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па помлади партнери секако на 16 години не би ми одговарала некоја постара од мене што е малку глупо ќе биде јас 16 год а таа 17-18 не бива тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom