Постари или помлади партнери?

Ам шознам,постари,ама разликата да не биди 10 години шо е зборот. За со помал не ни можам да си замислам .. или некој на моја возраст или постар од мене само:pipi:

Сега на 21 година постари од 5 до 10!
Има нешто сексиљаво, неодоливо и привлечно во изградениот став, зрелост и пристап.
Во врска најдобро функционирам со постар а за краткотраен флерт и забава возраста игра најмала улога! Тука и дваесетгодишен, смотан рагби играч би завршил работа!
Нејсе, нема некое правило и секогаш постојат исклучоци!
Кол ме а фрик ама јас би со Џорџе Балашевич, Никола Ристановски или Александар Микич!:pipi:

Хмм.. сепак би рекла постари (читај позрели) .. Едноставно повеќето од мојата генерација сеуште не се доволно ментално созреани и некои работи не можат да ги сфатат како постарите што (на некој начин) го доживеале тоа..

Сепак има и исклучоци..:toe:

Што муабет сакаш да прајш ти?

Се знае муабетот кој е.

Ти во ред си? А кој е муабетот?
Јас со тој што сум во врска битно ми е да можам да разговарам на различни теми, а не само да ми биде дечко и да изгледа убаво.

Па незз бас милсам дека е подбро аско ти е прв пат посара да подуци малк.:toe:

Кога си млад сакаш малце постаро.
Кога си стар сакаш младо. :pos2::pos2:

Постари, постари дефинитивно. Зашо да бидам со помлад од мене, да му изигравам мајка?:pos2:

Како одеше таа старата :

Стара кока, добра јуха. :)

Дефинитивно постари! И тоа сите со кои што сум одела до сега биле минимум 5 години постари.. Па и 7-8-9.. Сепак барем на моја возраст дечките се премногу зелени! За некоја година може нема да ми биде сеедно со тип 7-8 години постар од мене.. Ама сега така ми е поубаво.. :pipi:

Ти во ред си? А кој е муабетот?
Јас со тој што сум во врска битно ми е да можам да разговарам на различни теми, а не само да ми биде дечко и да изгледа убаво.

А на шо теми ќе праиш муабет..

Мене ме бива за муабет... Ела кај мене... Ќе си праиме муабет...

Жени и муабет.:))

Mладо си е младо, 18-21 години, тазе спремено за дупење.
Ова за швалерка онака да се дупи нешто на страна, инаку за партнерка моја возраст, може малку помала.

Jas bi za postari, i toa barem 3-4 godini najmalku...kako negovata vozrast da ti dava sigurnost deka mozis da se potpres na nego, da mu se doveris i da te razbere. Zosto mi e nekoj neizivean kopilj so misli deka kolku pojce se natreskal podzek e...

Постари :icon_mrgr еве и зошто :

Помладите девојки често уживаат во друштво на постари мажи од неколку различни причини.Една од најчестите причини поради која девојките се "палат" на постари момци е дека тие се всушност позрели од помладите.Жените созреваат побрзо од мажите и поради тоа сакаат да бидат со маж е кој е блиску до нивното ниво на зрелост.Со други зборови жените не сакаат мажи кои повеќе би играле на компјутер отколку да бидат заедно со саканата :pipi: .За постарите мажи ова не претставува никаков проблем.

Друга причина која исто така влијае е отсуството на татковата фигура во животот на жената (развод на родителите,напуштеност,смрт...). Тој лик којшто жената си го замислувала како татко и таа сигурност која не и била обезбедена многу полесно ќе ја пронајде во некој постар маж отколку во помлад.

Мажите што се постари имаат повеќе тенденции кон лидерство и имаат поголема самодоверба затоа што имале време да се запознаат себеси и да се надоградуваат со текот на времето.
Поискусни се во сексот,но сепак не претеруваат со него (не скокаат како напалени мајмуни :wink: постојано ) ,знаат да ја ислушаат жената и да ги согледаат нејзините потреби.

Стабилни се и со цврсти ставови како за кариерата така и за животот ( да се разбереме има и жени кои ги привлекуваат парите и финансиската сигурност наместо трошоците за факултет и ниско буџетната работа ).

И за крај можеби звучи како клише ама сепак тука е и кавалерството и ПОЧИТТА спрема една жена која не е на одмет да се покаже понекогаш.Жените сакаат мажи кои ЗНААТ да бидат мажи.

Па помлади партнери секако на 16 години не би ми одговарала некоја постара од мене што е малку глупо ќе биде јас 16 год а таа 17-18 не бива тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom