Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
прават нешто фрки ако закасниш со регистрација некој ден?
Јас ја регистрирав после една недела откако ми помина рег. ... Немав проблем со полиција нити на технички...

прават нешто фрки ако закасниш со регистрација некој ден?

Не прават, можеш и неколку месеци да не ја регистрираш, само кога ќе ја носиш на регистрација тогаш да не те запрат и да те казнат.
Иначе не.

Zdravo. Da prasam da ne znae nekoj imam pezo 306 1998 - sakam da smenam poluosovini a tie se od 406 1999.?!!

Da 2.5 tdi e zosto tolku li e los

затоа е толку ефтина колата, има доста проблеми тој мотор, таа што планираш да ја земеш ваљда и има некој дефект скриен па затоа е на оглас.

затоа е толку ефтина колата, има доста проблеми тој мотор, таа што планираш да ја земеш ваљда и има некој дефект скриен па затоа е на оглас.
A audi a6 1.9 tdi?

Подобро ауди А4 1.9 пооптимизирана рамнотежа,а А6 1.9 е преголем за таков мотор затоа подобро 2.0 тие се малку понов модел таа е подобра

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Подобро ауди А4 1.9 пооптимизирана рамнотежа,а А6 1.9 е преголем за таков мотор затоа подобро 2.0 тие се малку понов модел таа е подобра

турбо дизел е и има голем вртежен момент, доволен да ја влече таа каросерија, не е бензинец па да е тром

турбо дизел е и има голем вртежен момент, доволен да ја влече таа каросерија, не е бензинец па да е тром

Ако велиш така тогаш така нека биде инаку турбо дизел не е заебанција и без проблем ќе влече но стартната брзината за А6 јок

Zdravo. Da prasam da ne znae nekoj imam pezo 306 1998 - sakam da smenam poluosovini a tie se od 406 1999.?!!

Не пасуваат. 406-ката е можда 10 сантима поширока од 306. Како ќе пасуваат? Низ бандажи ќе излезат. :D

Барај полуосовини од 306 или евентуално од Citroen Xsara и тоа од кола со истиот мотор ко твојот во 306.

Зависно од моторот и мењачот е различен а и самите полуосовини се различни.

Последно уредено:

Koj toa vika, kaj mene stariot a6 so 90 konja ide kako raketa, 180 na avtopat bez problem, velesko leta vo peta, pa i dva tona tegne pozadi koga treba. a6 1.9tdi od 97-2003 se najdobri koli vo istorijata na avtomobilizmot, nema konkurencija. 110ks imaat i vise od dovolno snaga za taa tezina, a ima i 130ks so poslednite pumpa dizna modeli. Ama skapi se i ne vredat za tie pari.

Некои да кажат искуство со меганите 3 серија 1.5 дци 110коња

Тој DCI се користи и во Нисан, така да ако беше недоверлив мотор немаше и Јапонците да го купуваат. За Дачија да не зборуваме.
Мислам дека ооколу овој дел не си во право, тоа турбо е прилагодено на тој 1.5 мотор, и точно се знае колкава снага може да испорача, дизните откажуваат само ПОРАДИ ЛОШО И НЕКВАЛИТЕТНО ГОРИВО, бидејќи се затнуваат.

Покрај Нисан и Дачија тој мотор го носат и најновите Mercedes A, B, CLA. Именуван во ОМ607, а уствари малку преработена верзија (на renault K9K dci моторот). Начелно добар мотор, но уште се релативно нови и не сум имал реално искуство со нив освен рекла-казала муабети.

И да, потполно си во право (како и секогаш) за дизните. Затоа што се полни гориво по „Шмрт-Трт Петрол“ па после нечинат колите. Не дека по другите пумпи имаме премиум гориво ама сепак...

Германска кола = Тврда Амортизација
Француска кола = Мека Амортизација

Изгледа не си се возел во Mercedes со Airmatic јастуци :) (за воља на вистина и јас не сум се возел во луксузен француски седан)

На Golf 5 при вртење на воланот во лево при крајот од опсегот, се слуша звук на чкрипење.

Инаку и при бавно возење чкрипи некаде кај десното задно тркало (конкретно од кај амортизерот мислам дека иди звукот). Некогаш го има чкрипењето а некогаш го нема.

Можно е да има нешто заглавено -камче или сл.? Во што е проблемот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom