Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.368
Да не имаше повторно диџеј кај ГТЦ Скопје, овој пат кај автобуската постојка после трговски центар Соравија ?

Прашувам бидејќи гледам повторно се вратени двокатните градски автобуси на превозната линија со број 50, па да не организирало шилето во шишето повторно по некоја журка ?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Оо црни Заев теле едно уште се бацујт со педеров. Најбудалите телиња сами си ги бираат касапите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
На кого му продаваш магла? Можиш слободно да продолжиш да му го дудлаш на паторот(како што другите му го дудлаат на зајакот) ама немој да продаваш магла тука како некој не сакал да учи па еве за тоа протестирал и што ти ја знам. Со тие прикаски можеш некој што нема три чисти, тука не. Еве, јас сум и математичар и информатичар, и што? Ќе ги мериме куровите сега? FYI, лично се дружам и се познавам со најдобрите во Македонија и по математика и по информатика. И, за чудо, со никој што сум зборел од нив не се согласил со тебе. Тоа гомно од закон за вас беше во ред. Со такво "тестирање" на крај, со триесет прашања или ватевр, ќе го оцениш некого кој колку научил а? По било кој предмет? Можиш слободно да си ја искиниш дипломата каква и да ја имаш и в газ да си ја напикаш, оти врска немаш шо збориш. Учење од една година да го сведиш на неколку прашања. Па која е поентата тогаш од учењето цела година, правење тестови, редовност, усно испрашување, итн, итн? Се ова се множи со нула. Ова не значи дека има многу што знаат и што ги заслужуваат оценките што ги добиле, не пробувај да ми ставиш зборови в уста што не сум ги кажал после ова. Има и тоа многу, со врски, вакви такви, три чисти што немаат, 95% во школите еве за математика ако збориме оценките им се од ракав според мене, али што менува тоа? Тоа го прави таканареченото тестирање добро? НЕ. Има други начини како да се подобри образованието ама тоа е кога мораш да дудлаш и на патори и на зајаци. Абдулаќим Менделеев, Каракамишева и ти сте иднината на образованието.
Согласно „нивото“ на кое пишуваш, можам да заклучам дека имаш диплома на математичар и информатичар (не знам каде има таква насока) на нискоквалитетен факултет. Инаку тие кадри се со висок капацитет на умот. Цел пост ти е со полови органи, дудлања, мерења... Воопшто не реплицираш на она што јас сум го напишал, туку како млад мајмун се палиш и скокаш како на турбо фолк делириум. Се гледа колкаво ниво имаш, кога кажуваш дека на некој оценките му се од ракав. „Добро утро“.. ја откри Америка. Што има тоа врска со она што го пишував? Пишав дека за непосетување на настава се добива изостанок. И дека учениците на училиште треба да одат за да учат и стекнат знаења. Не верувам дека ги знаеш најдобрите по информатика. Да знаеш колку ги има што не знаеш дека постојат, работат далеку од јавноста за да ги знаеш.
И скрати го малку јазикот со тие дудлањата, личиш на кочијаш, а не на еминентен математичар, плус и информатичар.
ПС: Плати ли за дипломата „математичар и информатичар“?[DOUBLEPOST=1521819100][/DOUBLEPOST]
Koco Angjushev vekje dobi, najpovolna ponuda za negovata firma EDS
Не е можно, тие времиња се зад нас...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.256
Поени од реакции
18.205
Согласно „нивото“ на кое пишуваш, можам да заклучам дека имаш диплома на математичар и информатичар (не знам каде има таква насока) на нискоквалитетен факултет. Инаку тие кадри се со висок капацитет на умот. Цел пост ти е со полови органи, дудлања, мерења... Воопшто не реплицираш на она што јас сум го напишал, туку како млад мајмун се палиш и скокаш како на турбо фолк делириум. Се гледа колкаво ниво имаш, кога кажуваш дека на некој оценките му се од ракав. „Добро утро“.. ја откри Америка. Што има тоа врска со она што го пишував? Пишав дека за непосетување на настава се добива изостанок. И дека учениците на училиште треба да одат за да учат и стекнат знаења. Не верувам дека ги знаеш најдобрите по информатика. Да знаеш колку ги има што не знаеш дека постојат, работат далеку од јавноста за да ги знаеш.
И скрати го малку јазикот со тие дудлањата, личиш на кочијаш, а не на еминентен математичар, плус и информатичар.
ПС: Плати ли за дипломата „математичар и информатичар“?
На кој висококвалитет факултет си завршил ти :icon_lol:?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
На кој висококвалитет факултет си завршил ти :icon_lol:?
Он е програмер, ама не за компјутери. Има кажано.
Ни делеше лекции тука....па некој сподели пдф документ и сите го видовме само тој со титулата „програмер, ама не за компјутери“ остана у мрак.

А памтиме и времиња коа беше „уставник“, ама си го избриша тоа од cv-то.....можам да замислам зошто.

Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
ПС: Плати ли за дипломата „математичар и информатичар“?[DOUBLEPOST=1521819100][/DOUBLEPOST]
Не е можно, тие времиња се зад нас...
Каква врска има моето користење на соодветни зборови за таквите како тебе со моето ниво на знаење? Нискоквалификуван факултет? втф.. Прво, никаде не реков дека има насока "математичар и информатичар", не си обрнал на делот да не ми ставаш зборови во уста што не сум ги кажал. А ти си последниот што би можел да го оцени мојот капацитет на умот и знаење. А да не не се оценките од ракав? Или ти живееш на друга планета? А знаеш што се тие оправдувања со изостаноци, со тоа дека учениците требало да учат, местото им било во училишните клупи итн итн? Оправдување за дудлањето кај пастирот твој. Истиве зборови и фрази што те читам ти што ги користиш ги користеше и Каракамишева, и бурекот и незнам уште кој тогаш. Иста е шемата, тие се фразите, тој е начинот на дудлачите, се е видено, уживај. И кај едните и кај другите. За тоа со најдобрите што спомна, нема да коментирам, само ќе ти кажам, можеш слободно да бидеш сигурен во тоа што го зборам. Хаха, дали сум платил за диплома? Ах бе другар...Нејсе, знаеш од кај знам дека не те бива? Тие шо не ги биваше почнуваа да дудлаат кај патори и зајаци уште на почеток. И одма се гледаше тоа, кој што и каде е. Ама ајде, ќе те оставам да си живееш во твојот измислен свет каде што паторчето е за фалење.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Се гледа одма разлика, на пример оној дебелиот козар, од најмодерно студио, шетање секаде по светот, лапање со компањоните негови по ресторани спадна на мизерја која снима со мобилен видеа на youtube во козарската фарма, сам, евентуално дострел да му е гостување во некои третокласни емисии во Србија и Р.Српска, плука по се што ќе стигне, колне се живо на фејсбук, со секого е раскаран, во очаен обид некако (преку уцена, рекет, молење) да успее да изнуди некоја тезгичка или паричка од бившите му газди.
Да ама ова не важи само за Миленко туку и за ред други лица како Јанко-Бурекот на пр. кој сега во новава политичка реалност во МКД мора да оди по маргинални третокласни провинциски телевизии за да продолжи со своите ЧКЉ јади-бурек емисии !

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ни делеше лекции тука....па некој сподели пдф документ и сите го видовме само тој со титулата „програмер, ама не за компјутери“ остана у мрак.

А памтиме и времиња коа беше „уставник“, ама си го избриша тоа од cv-то.....можам да замислам зошто.
Не му е избришано. Но како што поминува времето веројатноста да ликов воопшто не ни постои туку е дупли ник на некој кој сака да се забавува е голема.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не му е избришано. Но како што поминува времето веројатноста да ликов воопшто не ни постои туку е дупли ник на некој кој сака да се забавува е голема.
Јас мислам дека е мртов озбилен.....и многу глуп.

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
569
шугарбејби ги потроши парите на морски плодови и сега штедат на куршуми
би додал дека толку ја срозаа армијата што веќе не може нормално со по еден куршум да се повредат

V

viktora

Гостин
Испаднаа од дупка глувциве што го дрвеа дека немало тиранска платформа,па како дошол животот,па како Грујо бил крив за се,па гласање закони со двотретинско мнозинство,плата петстотче :drk::drk::drk:
Уште Ставро и Лет3 фалат да се состави дрим тимот и повторно да хараат по темава.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Јас бев, не беше пдф туку ворд :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom