На кого му продаваш магла? Можиш слободно да продолжиш да му го дудлаш на паторот(како што другите му го дудлаат на зајакот) ама немој да продаваш магла тука како некој не сакал да учи па еве за тоа протестирал и што ти ја знам. Со тие прикаски можеш некој што нема три чисти, тука не. Еве, јас сум и математичар и информатичар, и што? Ќе ги мериме куровите сега? FYI, лично се дружам и се познавам со најдобрите во Македонија и по математика и по информатика. И, за чудо, со никој што сум зборел од нив не се согласил со тебе. Тоа гомно од закон за вас беше во ред. Со такво "тестирање" на крај, со триесет прашања или ватевр, ќе го оцениш некого кој колку научил а? По било кој предмет? Можиш слободно да си ја искиниш дипломата каква и да ја имаш и в газ да си ја напикаш, оти врска немаш шо збориш. Учење од една година да го сведиш на неколку прашања. Па која е поентата тогаш од учењето цела година, правење тестови, редовност, усно испрашување, итн, итн? Се ова се множи со нула. Ова не значи дека има многу што знаат и што ги заслужуваат оценките што ги добиле, не пробувај да ми ставиш зборови в уста што не сум ги кажал после ова. Има и тоа многу, со врски, вакви такви, три чисти што немаат, 95% во школите еве за математика ако збориме оценките им се од ракав според мене, али што менува тоа? Тоа го прави таканареченото тестирање добро? НЕ. Има други начини како да се подобри образованието ама тоа е кога мораш да дудлаш и на патори и на зајаци. Абдулаќим Менделеев, Каракамишева и ти сте иднината на образованието.