Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Ne e ovaa tema za toa, ama na provatna poraka mozes da mi gi nabrois ti site vojni koi se religiozni a da ne se krstonosnite vojni. Kolku da preracuname dali religijata stvarno e pricina za site vojni ili toa e samo edno mrzlivo kvazi intelektualno mislenje na nekoj sho ne procital dovolno.[DOUBLEPOST=1521181994][/DOUBLEPOST]
It is generally agreed to have been created in the 9th century by Saint Cyril, a Byzantine monk from Thessaloniki. He and his brother, Saint Methodius, were sent by the Byzantine Emperor Michael III in 863 to Great Moravia to spread Christianity among the West Slavs in the area.

Sega slobodno mozes da me baniras za oftopic ili ignorantnost seedno.
Пази, пробав да ја префрлам дискусијата во подфорум религија, ми го избришаа мислењето со порака "Шо кур има врска ова со религија". :pos::pos::pos:

Беда.

Иначе интересно било сношти.

Последно уредено:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.613
Поени од реакции
31.427
Да не ги амнестираше Груевскин терористите немаше да се шетаат по собрание и да јадат лајна тоа вие, гласали сте гледајте. многу ви е кратко помнењето. Ама така е на дел од Вас членовите на фамилиите ви се начукаа на државно јасле.
,,,,da ne dadeshe BC/ sds,,,cirka 130/150 iljadi drzhavjanstva na drzhavjani na druga drzhava nemashe da bide procentot kakov shto administrativno se deklarirani,,,
,,,ushte neshto ,,,ja zaboravash decentralizacijata na Buchkovski/ sds,,,
,,,,i zatoa tie se shto se,,,dali amnestirani ili se ministri i ili pretsedatel na sobranie i ostanali funkcii,,,,ne se zaletuvaj taka so mrazenje,,,
,,,za golema zhal vaka ako prodolzhime ke stigneme do greshkite napraveni ushte od '45 ta pa navaka,,,
,,,zatoa da se ispravat greshkite shto se sluchuvaat vo ovoa realno vreme,,

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.472
Поени од реакции
87.289
Тоа е мубетот,Грујо односно повеќе Мијалков во позадина до последно не сфатија дека дразнат со 1000 споменици,им вика народ доста тие уште еден,уште еден...им се буни ЦЕЛА младина за менталниот закон во кој што требаше да полагаш секои две години дур студираш факс екстерно тие до последно мислеа дека ќе го истуркаат тоа,место додека беа протестите да излезе меѓу децата да каже НЕМА ЕКСТЕРНО и да владее до 2100-та.

Истово го прават сега гнидиве само далееекуу поживотозагрозувачки закони носат. Мислат дека ако им помогнаа пријателите од надвор,дека ќе можат да прават што сакаат,а не е така,онакви жолти картони намерно да пропушташ и да се правиш глув се фатални,да не збориме за тоа дека лак народов ај да речам барем дел,посебно кај децава што тек сега гласаа ќе гласаат станаа from hero to zero;ова мене не ме изненадува сдсм нема кадар,а и тие шуткачи ко наркоманот Павле што успеаа да дотуркаат до некое место се климачи и се посраа на се за што урлаа пред една година,јас тоа го знам и секој што видел власт на сдс знае,ама убаво што и децава видоа.

Иста ароганција,исто насилие,иста ДИКТАТУРА,нормално ги нема сега повеќето шарени да урлаат,некои од нив се кријат од срам,некои се затекнати зошто од се што им ветуваше царот муртински им го донесе само тоа што го негираше Тиранската платформа,некои се пикнати на места и ќутат,и мислат дека вечно ќе ги брани полиција и ќе се седат дома на тивко,абе мајчини па дали знаете дека ако фактички почне да се применува законов ќе треба да одговарате ? Итоа се надевам дека ќе биде френч револушн стајл.

Па види ги како се однесуваат, како шерифи. Излага Хорхе со изјава дека нема да го потпише овој закон, овие одма му враќаат со официјално соопштение од партијата у стил "кој си ти што нема да го потпишеш тој документ, знаеш дека го кршиш Уставот?", а они предходниот ден му направија класичен генг-бенг на највисокиот правен акт во државава. Ова е класично владеење со притисоци, страв, насилие итн... дефиниција за бандити

Ај кажи ми колкав е коефициентот дека овој закон ќе го објават во Службен Весник и без потписот на Хорхе, само со оној на Таљат? Тие уште пред да се донеси законот почнаа со поставување на двојазични (тројазични со се Англискиот) табли, а не пак кога незаконски ќе го објават во СВ. Силување на сите закони во државава, Роберт Мугабе стил на владеење.

0 од партија
0 од луѓе
0 од работење
0 од резултати

Дно дна...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Пази, пробав да ја префрлам дискусијата во подфорум религија, ми го избришаа мислењето со порака "Шо кур има врска ова со религија". :pos::pos::pos:

Беда.

Иначе интересно било сношти.

Каде ова?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
МИЗЕРИЈАТА на СДСМ, СЈО и судството !!

Условна казна за екс-градоначалникот Марјан Ристески
Ристески е прогласен за виновен, затоа што во периодот од 18 јули 2015 година до 6 октомври 2016 година, за време на вршење на функцијата градоначалник на Општина Прилеп, несовесно постапувал во вршењето на своите овластувања и должности, што било спротивно на Законот за локална самоуправа и Законот за користење и располагање со предметите во државна сопственост и со предметите во општинска сопственост.
Ристески не ја осигурил од штети зградата на Општина Прилеп, со што на Општината ѝ нанел штета во износ од 238.750 денари. Штетата настанала за време на одржувањето на „Шарената револуција“, во април, мај и јуни 2016 година.

Невидено безобразие, секаде пишуваше дека Шарените ги разубавиле фасадите, ЛИЧНО ШЕЌЕРИНСКА фрлаше БОЈА !!!
АЛО, ова не за Стразбург, ОВА треба ЖАЛБА пред ООН !!!
Да ја види цел свет ова невидена Диктатура и Тиранија !!

А ако ја осигурел зградата ПАК ќе го осудеа, дека се расфрлал со пари и направил непотребен трошок !!

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Пишува дека е од сношти кај собрание. Го најдов на фб незнам колку е точно, пред пола саат е објавено.
Гледам со македонски знамиња од 27 април да не?
Никој портал не пишал ништо изгледа фејк е.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Гледам со македонски знамиња од 27 април да не?
Никој портал не пишал ништо изгледа фејк е.
Сигурно е фејк, од сабајле скоро сите вести ги разлистав немаше ништо. Од 27 април е најверојатно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
Да му еби пес мајката на фрфљо.
ВРВ на Дебилизмот на Законот е што во Македонија ниту 20-30% од албанската популација НЕ зборува литературен албански јазик. Сега треба НЕКОЈ да да го пријави службеникот албанец во општина бидејќи не зборува Литературен Албански јазик :icon_mrgr:
колку за утеха, има и полошо од двојазичност, ( а и тоа ќе дојде иако го демантираа сдсм), кога ќе дојдат мигрантите, па како во Шведска и Германија ќе се легализира РАП-от, се у 16 ќе биде..
б.т.в. нема веќе да има иселување на младите ( од невозвратена љубов :P) , туку иселување и на семејства сосе деца и тоа џанам далеку, како Кили :icon_mrgr: што отиде во Еквадор

P

PewDiePie

Гостин
Ај кажи ми колкав е коефициентот дека овој закон ќе го објават во Службен Весник и без потписот на Хорхе, само со оној на Таљат? Тие уште пред да се донеси законот почнаа со поставување на двојазични (тројазични со се Англискиот) табли, а не пак кога незаконски ќе го објават во СВ. Силување на сите закони во државава, Роберт Мугабе стил на владеење.
Нека објават,нека стапи во сила законов,после должност е на Иванов да си свика воена состојба и 64 животари да завршат во затвор.
Ако не се случи тоа,тогаш време е народов да почне да коли.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Од победи на денот издвојуваме:наративот на мин.за Вистина дека ако си против националистичките гомненици на ДУИ, ТИ си националистот.Од терористи во планина стигнавме ДУИ да бидат "пример" за прогресивни и европски вредности.Дури и изметот им е европски.Путуј ЕУ,не чекај на нас.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
На обвинителна клупа први функционери на ДУИ – СЈО ги обвини дека уништиле изборен материјал

причам ти причу кад магарци ричу... се ова ќе биде театар караѓоз, условни казни да се оправдаат милиони евра фрлени во бунарот СЈО а кое не врати ни ЕВРО од наводно украдени и изнесени 5 милиарди ЕВРА... нели бројчаник ќе имаше на триумфалната капија:cool:

а што се однесува до ДУИ и избори, на последните Локални имаше тешки криминали, граѓани спречувани да гласаат, се жалеа не само ДПМНЕ туку и Беса и Алиансата ... ама изгледа во РМ ништо не е криминално ако нема прислушкувани разговори кај СЈО :mad:[DOUBLEPOST=1521193560][/DOUBLEPOST]
Сигурно е фејк, од сабајле скоро сите вести ги разлистав немаше ништо. Од 27 април е најверојатно.
и мене ми личи на април, по кошули народ, сега ноќе е постудено

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.960
Поени од реакции
8.150
ВРВ на Дебилизмот на Законот е што во Македонија ниту 20-30% од албанската популација НЕ зборува литературен албански јазик. Сега треба НЕКОЈ да да го пријави службеникот албанец во општина бидејќи не зборува Литературен Албански јазик :icon_mrgr:
колку за утеха, има и полошо од двојазичност, ( а и тоа ќе дојде иако го демантираа сдсм), кога ќе дојдат мигрантите, па како во Шведска и Германија ќе се легализира РАП-от, се у 16 ќе биде..
б.т.в. нема веќе да има иселување на младите ( од невозвратена љубов :P) , туку иселување и на семејства сосе деца и тоа џанам далеку, како Кили :icon_mrgr: што отиде во Еквадор
Зошто ме тераш со сила да го пријавувам? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom