Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Смее секој да каже свое мислење. Тебе ако ти е глуп не значи дека стварно е глуп. Ама и секој што оди на такви филмови треба да знае што треба да очекува.
Па сите овие работи сега што ги кажа се во ред, и не се никако поврзани со претходниот пост кој содржеше fallacious notion.

Па сите овие работи сега што ги кажа се во ред, и не се никако поврзани со претходниот пост кој содржеше fallacious notion.
Затоа што насекаде филмот растури и има добри рејтинзи, а овде се наметнуваше мислење дека е глуп и не го бива. Од луѓе на кои не им е прв ваков филм и до сега треба да знаат што да очекуваат.

Затоа што насекаде филмот растури и има добри рејтинзи, а овде се наметнуваше мислење дека е глуп и не го бива. Од луѓе на кои не им е прв ваков филм и до сега треба да знаат што да очекуваат.

Има високи рејтинзи ради тоа што белците им го лижат газот на црнците затоа, иначе филмот не е ништо подобар од другото срање суперхеројско.

Што мислиш под „прв ваков филм“?
Еве, јас не сум некој фан на суперхеројски филмови, но од последните 15 имам гледано десетина. И обично имаат многу јаки ефекти, солиден хумор, интересни се... и им ставам претежно 8 средна оценка. Така што, знам што да очекувам од „ваков филм“ и многу малку добив.
Лоша глума, мех прича, лош хумор... главниот актер катастрофа.

Annihilation. (y)

Со сите недостатоци, овој ќе да е метафизичкиот осврт на Зона-та на Тарковски во STALKER, низ холивудска призма.

Фино од Гарланд што го завршува третиот акт со минимум објаснување на публиката, кај Тарковски вакви луксузи немаше.
И мене филмов ептен ми се допадна, пишав и на LB. Не го видов само Тарковски, туку и The Fountain на Аронофски, особено во последниот дел, во светилникот. Само што филозофијата тука не беше за љубовта како во The Fountain, туку за односот деструкција/креација, со посебен осврт кон деструкцијата. Многу истрипан филм, навистина. Визуелно: бонбонче! Веќе почнувам да го обожувам Гарланд и како режисер.

Кажи ни ајде ти штом го изгледа зошто е најдобар суперхеројски досега?
Не збори глупости, кој рекол дека е најдобар? Мене дури и не ми ги исполни сите очекувања.
Најголема глупост е да хејташ некој филм, а не си го ни гледал. Никој не те тера, ама ќути си.

1510042718143
(За жал) никој не трола во ситуацијава.

Некој ми го украл elaborate планот како да го освојам Кавил и го снимил Ingrid Goes West :unsure::unsure::unsure:
Плагијаризам, то е.

Инаку фино филмчето, не осетив ништо гледајќи го ако сме баш искрени, ама има убава идеја и висок entertainment value. Ликовите ми се свиѓаа ептен, немаше утка.

Туку за друго дојдов, го гледав и Wind River сеа пред некој ден и вчера Ингрид и можам да кажам дека Елизабет Олсен е тотално underused во Марвел, и како глумица и како лик. Марвел си има тренд до душа да си ги касапи женските ликови, ама гледајќи ја Олсен како ги изглуми овие улоги ептен ми е криво што имав негативно мислење за неа до сега заради Марвел. Многу го хејтам ликот на Вештерката и цело ова време мислев дека е заради неспособноста на Олсен да го интерпретира како што треба и ликот го доживувам како патетично девојчиште. Значи Марвел, брука жива сте со пишувањево на ликови, за Вдовицата ич да не почнувам, ама барем Јохансон е докажана актерка. Сва среча што се најдоа филмовиве да ја видам и Олсен во полн сјај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom