Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Прочитано сценарио на македонскиот Кафка, као демек обвинетиот и обесправен, со украдена победа, единствениот бранител на македонштината.
Провидно

Законот иначе е неуставен, лош, неприменлив и нелегално донесен, тоа е факт, тек ќе ги трпиме последиците од него.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.878
Поени од реакции
36.927
Ова се вика исполнување на предизборни ветувања, не државен удар. Одлична Влада, си стои на зборот.
Овие тоа го ветија, а ДПМНЕ ни ветено ни бутур уште во првиот месец ги исполнуваше овие нарачки на ДУИ :D

Инаку, ДПМНЕ треба само да не се брука и прави глупости. СДСМ ќе ги врати на власт, со ова темпо за брзо време.

S

silmarillion

Гостин
Замишљам дека паѓа ќутек у собрание за подобрување на стандардот на животот на луѓето. Никад!

ДУИ си купи 20 години минимум власт, СДС си ја чекираше картата у еден правец такозван провалија, ВМРО непостоечка. Дали било театар у собрание или не, којзнае можда било. А и небитно. 30 години продолжува државата да дава приоритет на прашања тотално небитни и променливи со едно гласање у собрание од збирштина морони. А суштината никој нејќе да ја чепка.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Добро бе оваа држава има Устав, Закони, Собраниски Деловодник???
Значи овие исто вака каубојски може да си гласаат и промена на име.
More neka se ukine i drzavata za inaet na dijasporata, mameto nivnno, tie ke kazuvaat sto I kako vo mkd.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.004
Поени од реакции
3.052
До пред една година бев против ВМРО и ги замразив од дното на душата заради тоа што за секаде ти требаше дали книшка или пари, криминали еден куп и уште многу работи ама овие за една година успеаја да направат 10 пати поголеми глупости и предавства на својот народ и држава тоа го покажаа на дело и тоа без трошка срам. Јас бев неутрален и тој кој секаде и секогаш го покажуваше револтот против нив за таквото раководење и дека треба смена на тие криминалци, а сегашниве не прелажаа со тоа што ќе променеле се што не чини од корен, ќе лежат! Сега сигурно 50% од тие што имаат барем малку човечко во нив и осет се свесни за кого гласале и како народот беше прелажан. Ама како овие правеле криминали ама ќе лежат. Народот ќе ве казни во прва прилика ако воопшто оставивте шанса за поправен. Циркузанти од комуњара, лажови, предавници, КОМУЊАРИ комуњарски. Х'к, пу!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Овие тоа го ветија, а ДПМНЕ ни ветено ни бутур уште во првиот месец ги исполнуваше овие нарачки на ДУИ :D

Инаку, ДПМНЕ треба само да не се брука и прави глупости. СДСМ ќе ги врати на власт, со ова темпо за брзо време.
Така викаше и Спасов во 2008ма па чекаа деценија и меѓународна интервенција. Само нека продолжат вака. Сигурно ќе се вратат.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Оваа Грујо и го даде уште во 2008г, @Waoo пуштај “бомбата“ за продавањето на името.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Прочитано сценарио на македонскиот Кафка, као демек обвинетиот и обесправен, со украдена победа, единствениот бранител на македонштината.
Провидно

Законот иначе е неуставен, лош, неприменлив и нелегално донесен, тоа е факт, тек ќе ги трпиме последиците од него.
A migranti nesto na granica, kako bese ona, ajde sega site vo eden glas “migranti migrantiii”

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Како ги работи Аљи свака част. Се изнаредија и Бранковци и Груевци и Заевци, али Аљи увек е тој што команда у поазадина. Заслужува респект човекот.:cuc:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.143
Едно е да збориш нешто меѓу себе, друго е да го спроведуваш.
И Заев на средбата тогаш со Тврдокорни (додека бев дел од нив) велеше дека таков закон нема шанси да се донесе по никоја цена, па ете го донесе.

Разграничете, дела од зборови.Не дека овие се чисти.
Мене ми е мирна душичката, никогаш не сум гласал ни за едните ни за другите, вие што сте гласале за нив, чешајте се сега дека што не ве чеша.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Така викаше и Спасов во 2008ма па чекаа деценија и меѓународна интервенција. Само нека продолжат вака. Сигурно ќе се вратат.
Го виде ли Грујо? Како Александар Невски, коа се молел на монголскиот Кан да не ги убива православните, "немојте вака, не на сила". :D
Бетер од Бране беа реформираниве ДПМНЕ. Грујо се моли и малце се кошка, Иљо кажува датуми, другиве викаат shoebeovoasramota и сите по дома. Математички прецизно. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom