Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2018
Мислења
53
Поени од реакции
49
Ауу отворете собраниски тепачка Грујо vs Талат :vozbud:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.824
Комуњари предавнички.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кажи нешто за законов за дојазичност?Го подржуваш или уште ќе го тупиш со дијаспората?
Не ме терај да кажам каде тупам.
Нормално дека не ја поддржувам, прва работа што треба да се направи во оваа ВУКОЈЕБИНА е попис, ебен попис. Тоа што ПАТРИОТИВЕ не успеаја да направат за време на нивното криминално владеење. Каде беше дијаспората да се побуни, да каже „абе браќава и сестриве задлужуваат да знаат колку се и што се а не гвујо да ги ебе“ ама неееее, тогаш ќути и пуши.

Не ме цитирај со глупости, те молам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
Значи они дошле зошто им се заканиле а вие не сте дошле зошто не ви се заканиле или не сте ни сакале да дојдете?
Објасни ми те молам, зошто оправдување за тоа што они дошле е наводната закана а вие не сте дошле зошто ДРЖАВАТА не ви помогнала да дојдете? Па чекај, тука се работи за imeto i znameto, не мора некој да ти плати за да го заштитиш? Или лесно е да коментираме и да идеме на протест 2км од местото на живеење ама ако треба да се потроши 500 евра за транспорт, тогаш ama drzavaataaa...
Nema potreba so sitni prasanja da se zanimavam ocigledno ne sfakas za sto zboruvam. Pa i da dojde cela dijaspora posle ke ja tupis dali glasale za komunjarive ili laznive patrioti. Ama ako, prodolzi.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Па и јас сум бил на сите овие што ги наброја, може и сме стоеле еден до друг. Не знам која е таа група во која ме сместуваш.

И тогаш сум бил на правилната страна, и сега ќе излагам за тоа во што верувам. Па ако изгласаат двојазичност и јас и уште 1000 старци сме биле пред Собрание, барем мирна ќе ми е душата дека колку сум можел сам, сум направил.
Па збореше во 3то лица за младината која протестирала против екстерно. И за протестите една ластовица не прави пролет. Некој свесно или несвесно не класифицираше како патриоти и предавници и немам желба да се пикам меѓу луѓе кој претходно ме заокружувале.
Мислам почит за секој што протестира за тоа што го верува, само да ти објаснам зашто фалат млади луѓе кој во други услови би биле таму.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
Нормално дека не ја поддржувам, прва работа што треба да се направи во оваа ВУКОЈЕБИНА е попис, ебен попис. Тоа што ПАТРИОТИВЕ не успеаја да направат за време на нивното криминално владеење. Каде беше дијаспората да се побуни, да каже „абе браќава и сестриве задлужуваат да знаат колку се и што се а не гвујо да ги ебе“ ама неееее, тогаш ќути и пуши.

I ti ne znajs sto sakas. Od edna strana vikas da ne se mesa dijasporata pa posle vikas kaj bese togas da se pobuni. Bitno protiv dijasporata da e nema vrska dali si se demantiras sebesi :ROFLMAO:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692

Або гледаш дека сме притиснати од сите соседи,зарем сега мислиш дека е време за раздор мегу нас.Ако продолжиме како народ вака со јадење меѓу себе има стварно да го попушиме.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304

I ti ne znajs sto sakas. Od edna strana vikas da ne se mesa dijasporata pa posle vikas kaj bese togas da se pobuni. Bitno protiv dijasporata da e nema vrska dali si se demantiras sebesi :ROFLMAO:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Nema potreba so sitni prasanja da se zanimavam ocigledno ne sfakas za sto zboruvam. Pa i da dojde cela dijaspora posle ke ja tupis dali glasale za komunjarive ili laznive patrioti. Ama ako, prodolzi.
Па нема потреба, затоа што немаш што да кажеш. Албанците на сила ги носеле и доаѓале ама нашата дијаспора патриотска не сака да потроши 200 долари за да дојде и да гласа зошто НИКОЈ НЕ ГИ ОРГАНИЗИРАЛ. Фејкери![DOUBLEPOST=1521042066][/DOUBLEPOST]
Дволични![DOUBLEPOST=1521042139][/DOUBLEPOST]
Або гледаш дека сме притиснати од сите соседи,зарем сега мислиш дека е време за раздор мегу нас.Ако продолжиме како народ вака со јадење меѓу себе има стварно да го попушиме.
Јас се слагам дека треба единство, единство на народот кој живее тука прво, па после да оправа некој што трето колено нема дојдено тука. Само што, некако тешко за единство кога секој што гласал за есдеес од сопствени причини беше прогласен за државен непријател број еден и дека треба да оди на гилотиња. Нема така единство брат!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Добро бе оваа држава има Устав, Закони, Собраниски Деловодник???
Значи овие исто вака каубојски може да си гласаат и промена на име.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
И викате ВМРО се бори за македонштината а? ова беше полошо од боливуд сценарио. овие као не даваат, другиве као на сила гласаа нешто.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.824
И викате ВМРО се бори за македонштината а? ова беше полошо од боливуд сценарио. овие као не даваат, другиве као на сила гласаа нешто.
Не бе пиштол и ставија на комуњариве да гласаат !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom