Убаво ти викаат - ова е најкатастрогфалниот рутер што може некој оператор да ти го монтира. Откачи го од струја и пријави дефект. Кога ќе ти го менуваат - не ги пуштај да излезат додека не добиеш друг модел на рутер. После све друго.
Убаво ти викаат - ова е најкатастрогфалниот рутер што може некој оператор да ти го монтира. Откачи го од струја и пријави дефект. Кога ќе ти го менуваат - не ги пуштај да излезат додека не добиеш друг модел на рутер. После све друго.
" Оптика со бакарни жици "Jas sum na Telekom na Magenta M paketot i sum mnogu nezadovolen.. imam 6-7 mbps downalod speed i pingot najcesto e golem, im se javiv vo Telekom i mi rekoa deka ne e mozno Optika vo mojata lokacija i edinstvenoto nesto sto moze da se napravi e da se stavi optika so bakarni zici odnosno VDSL. Prasanjeto mi e: dali e zagarantirano podobruvanje na internetot bidejki ovoj paket mi e ogranicen na 12mbps ili treba da se prefrlam na L i da plakam poveke ?
Хахаха Декстере и овој будала ко оној Трајче што го читав погоре." Оптика со бакарни жици ", кој тропнал таква глупост, така ти кажаа во Македонски Телеком, или ти го измисли изразот ?
Единствен начин да имаш техничка можност за VDSL Интернет е ако живееш на максимум 1 километар од локалната телекомуникациска централа на Македонски Телеком, или во спротивно VDSL рутерот кој ќе ти го дадат на користење нема да може да достигне VDSL Интернет брзини.
Sho ti e be pa od telekom taka mi kazaa deka e slicno na optika samo so bakarni zici, za shto se fativte.. ja tuka iam problemi so internetot baram mislenje..Хахаха Декстере и овој будала ко оној Трајче што го читав погоре.
Ама овој направи ново откритиеОптика со бакарни жици
Умирам...
Едно е "слично на оптика, само со бакарни жици", а сосема друго е "оптика со бакарни жици" - ова второво е поголема глупост.Sho ti e be pa od telekom taka mi kazaa deka e slicno na optika samo so bakarni zici, za shto se fativte.. ja tuka iam problemi so internetot baram mislenje..
Добро, ама овој барем направи ново откритиеЕдно е "слично на оптика, само со бакарни жици", а сосема друго е "оптика со бакарни жици" - ова второво е поголема глупост.
Како и да е, го доби одговорот за твоите проблеми со Интернетот - ако живееш на помалку од 1 километар од локалната телекомуникациска централа на Македонски Телеком, ќе имаш техничка можност за VDSL Интернет, во спротивно - доколку живееш на повеќе од 1 километар од локалната телекомуникациска централа на Македонски Телеком, нема да имаш техничка можност за VDSL Интернет.
Доколку немаш техничка можност за VDSL Интернет, можат да ти дадат VDSL рутер, но повторно ќе ги имаш истите ADSL Интернет брзини доколку живееш на повеќе од 1 километар од локалната телекомуникациска централа на Македонски Телеком.
А кога сме кај можноста за оптички телекомуникациски приклучок, доколку Телекабел нуди кабелска телевизија во зградата или на улицата во/на која живееш, прашај ги дали има техничка можност за нивниот оптички Интернет на твојата адреса на живеење, со нив немаш обврзувачки договор.
Аеродром, Ново Лисиче и Лисиче спаѓаат под реон Кисела Вода, но по логика на нештата, би требало Маџир Маало да е во реон Центар, бидејќи од другата страна на Вардар - МРТВа, МАНУ, судовите, факултетите, Континентал, Скопски Саем, Автокоманда, исто така се во реон Центар.znae nekoj kaj im e centralata vo reon kaj nova zeleznicka potocno magir maalo
Не е за аеродром/лисиче оваа?? :Аеродром, Ново Лисиче и Лисиче спаѓаат под реон Кисела Вода, но по логика на нештата, би требало Маџир Маало да е во реон Центар, бидејќи од другата страна на Вардар - МРТВа, МАНУ, судовите, факултетите, Континентал, Скопски Саем, Автокоманда, исто така се во реон Центар.
Главната централа за реон Центар е кафеавата зграда на крајот од плоштад Македонија веднаш до поштата каде што застануваат автобусите од градскиот и приватниот јавен превоз, ако не е Маџир Маало поврзано со таа централа, барем таму ќе добиеш информација од прва рака на која централа си поврзан.
Зградата е таа, но конкретно се води под реон Кисела Вода, што значи дека за било какви информации од областа на техничкото одржување, информација од прва рака треба да се бара во Кисела Вода, бидејќи реон Лисиче и реон Аеродром повеќе не постојат, односно се припоени кон реон Кисела Вода.Не е за аеродром/лисиче оваа?? :
https://goo.gl/maps/oNkbvZaiz4F2
Па тие што живеат таму одма позади тоа ке имаат најбрз оптички интернет или нема разлика кај и да живееш за оптички интернет?Зградата е таа, но конкретно се води под реон Кисела Вода, што значи дека за било какви информации од областа на техничкото одржување, информација од прва рака треба да се бара во Кисела Вода, бидејќи реон Лисиче и реон Аеродром повеќе не постојат, односно се припоени кон реон Кисела Вода.
Секако дека да, ма да и последните и најоддалечените корисници ќе имаат најбрз и најстабилен оптички Интернет, се додека бројот на спојки е што е можно помал и се додека оптичките влакна не се оштетени.Па тие што живеат таму одма позади тоа ке имаат најбрз оптички интернет или нема разлика кај и да живееш за оптички интернет?