Има некоја приказна кај УНИ само кога ние обичните ке ја научиме?А онаа УНИ, која никогаш не дава дивиденда замина на 5,03 P/E, „да не ти се веруе“ ќе рече Цацко
Има некоја приказна кај УНИ само кога ние обичните ке ја научиме?А онаа УНИ, која никогаш не дава дивиденда замина на 5,03 P/E, „да не ти се веруе“ ќе рече Цацко
Тоа е за добивката за 2017та, овде луѓето плаќаат повеќе за идни добивки односно се позиционираат.
Pozicioniranje u mart koga akcijata e u trend i sekoj den raste e najblago kazano pogresno.Posle ovoj meteorski rast mora da ima korekcija, ako ne sega posle presek sigurno i po mene togas e vreme za pozicioniranje, a kupuvanje na ovaa cena e samo sledenje na trend i izbrzuvanje.
Ова е за Амазон
Zborese coekot pred dva meseci na 2900 cena , ama koj da slusa.Дечки гледам пишувате за кмб ќе ви ја кажам вистината од прва рака со 100 осто точност. Банката во задните два месеци успеа да го продаде когел,брилијант и саем .Фантастично да го изменаџира и продаде фени и со уште некои ситни резервации исто да ги продаде , и за оваа година ќе прокаже добивка од една милијарда денари.Од прва рака ви кажувам дека добивката за оваа година односно дивидента хари ќе даде по 230 денари по акција.Додека за наредната година акцијата ќе експлодира бидејки немаат веќе ниеден лош пласман и добивката ќе им се движи две милијарди денари што знаци добивката ќе отиде дупло меѓутоа сето тоа е малку веројатно да се оствари зошто гледам не сте во тек со 99 осто сигурност банката во наредниот месец ипол ке биде продадена .едната група што сака да ја купува банката купува акции преку илирика не за да купи евтино и да ги продаде поскапо него за да може да ги промати сметките на втората фирма што со 99 осто сигурност ќе ја купи банката . Значи купувајте акции за кроз месец дена да остварите солидна добивка зошто работата е скоро готова .
Eeeee pa koga se kazuva za arno navlekuvanje bilo, koga ne se kazuva zosto ne se kazuva, nikako ne ni cini, a sakame da razbereme nesto?!Zborese coekot pred dva meseci na 2900 cena , ama koj da slusa.
Интересно што не се планира некоја поголема дивиденда, барем според проектираните БСи. Типично за фирми со мнозинска сопственост. Тоа ги прави поризични од останатитеhttp://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=42721
ОХБ планира раст од 230 на 754 милиони добивка за 4 години...Мислам дека планот им е крајно нереален и преоптимистички. Преагевсивни се имаат до 12-15Х левериџ што ја прави најризична банка на МСЕ. Ако колабира кредитниот раст ОХБ прва ќе си го окрка.
Излезе и извештајот за ПКБ..блиску сум бил со прогнозата.. 10% поголеми оперативни приходи годинава со 1.19 мил евра добивка (66% од ланската).. p/e = 5.45, p/b = 0.41 ..нема сеуште годишен за 2017 излезено.. тек на почеток на март го очекувам нивниот..
мои очекувања од ПКБ за 2017 се приходи поголеми за околу 10-15% од претходна година, добивка помала во однос на 2016, околу 1,25-1,3 мил евра, и нормално без дивиденда и годинава