Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Се вреѓам бе, ме вреѓа. Ти ако си протестирал против Грујо автоматски си предавник, не ја сакаш државава. Они што земаат по 3000 евра плата, користат нивен здравствен систем, плаќаат даноци таму, шибаат со колите по гланц нови коловози, купуваат производи со најдобар квалитет, а не лајната кои ги носат тука, таков некој ќе дојде на 2 недели на лето и ќе ми рече "Ааа ти протестираше против Грујо, ти не ја сакаш државава, ти си предавник. Вие ќе ја продадете државава"
Море мрш таму, да се забрани двојно државјанство, поголем канцер од ова нема.
За оваа гомна самите сте криви а Богами со овој памет допрва ве чека тешкото.[DOUBLEPOST=1520285948][/DOUBLEPOST]

Krsto Mukoski & Junior :icon_lol:

Емкаа и компанија, убо гледајте кого вие изгласавте. Прво гнојот пред двор очистете го па после кажувајте за дијаспората.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Емкаа и компанија, убо гледајте кого вие изгласавте. Прво гнојот пред двор очистете го па после кажувајте за дијаспората.
Така бе другар, а вие од дијаспората треба да се буните зошто не се у апсана а не да викате;
"(4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година."

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
meanwhile ...
Минофрлачки ракети пронајдени во Арачиново

Некој сака да пренесе некаква порака....
Дијаспората ги прати преку Али Експрес. Сто посто![DOUBLEPOST=1520286317][/DOUBLEPOST]
Џон Михајлоски, 50+години, живее во Сиетл и зима 18 долари на саат, ти кажува дека на Македонија не и треба ЕУ, и секој што не мисли така е предавник.

Стварно не знам оти ги мразат.
Кој тебе нешто ти рекол? Ич да не ти се крева за тоа што Џон прави во Сиетл. Гледај ти во Горномакедоња што се прави пошто Џон ти е најмал проблем.[DOUBLEPOST=1520286412][/DOUBLEPOST]
Јас да сум како властите во Австралија или во било кои земји СТРОГО би ги забранил овие протести на "нашинциве".
Немаат никаква вредност, само прават колапс во сообраќајот таму.
Епа има причина што не си на пример на власт во Австралија или општо негде.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
никој не сака да ни го смени името. нашиве `политичари` сакаат да го сменат името за да продолжи бизнисот.
Овој по тебе е никој :sneaky: :
"Поранешниот бугарски премиер Симеон Сакскобурготски денеска изјави дека е нормално Бугарската православна црква и Македонската православна црква – Охридска архиепископија да имаат заедничко сослужение."
Најпосле се јавија сопствениците на Балканот :misticen:

Еден ден Мирослав Грчев ќе се најде у контејнер кај што му е место.
:lolzz::lolzz:
Важи нема гајле, господ ќе се симне и ќе го стави во контејнер (y)
Така исто велеа за турците, еден ден ќе видите и поминаа 500години :pos:

Таа гнида си јаде на сметка на народот, го вреѓа и сеуште е здрав. Тоа доволно кажува какви пациенти сме ние. Ние сме подоле и од гниди.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.690
Браво Емкаа, го реши проблемот со дијаспората. Шах мат не направи. Сите фрази и предрасуди спакувани во еден пост. Авал да ди е, стварно.

Ние сме отров и зло? За таквиите ко тебе малце е уште треба.[DOUBLEPOST=1520285724][/DOUBLEPOST]
Не се предрасуди ако 90% го прават истото.
За таквите како мене, шо седат овде и уште ги трпат срањата на сите политички партии додека вие од надвор си ги ладите и кажувате мудрости? За таквите како мене на кои цела младост ќе им помине во дискутирање политика наместо некои прогресивни идеи? Малце е, и јас викам. Полошо треба.
Околу логиката околу чистење на гомната во сопствениот двор, исто оди и за вас. Само никако да се навикнете дека пробувате да чистите гомна во друг двор.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Грчев е екстемист и антимакедонец милион глупости кажал и тежок комуњар. Никогаш со него не сум се согласувал за 95% од работите. Миленко ми е бољи од Грчев...А Јанко си го сакам од секогаш од 103ка кога беше го слушам иако моиве дома не го сакаат незнам зошто мене баш ми е смешен и забавен.
Грчев е едно гнасно створење, што ниеден Македонец не го сака. Кога ќе умре, албанците ќе го закопуваат, а не Македонци.
Филип лом го направи. Се виде Грчев што копито е. Али ако, стрплив народ е Македонскиот. Се ќе им се лупне од глава на предавнициве од сдсШ и дпмНЕ.

V

viktora

Гостин
Исто така Грчев рече дека Скопје 2014 е кич, додека оној објект што е пред ГТЦ меѓу народот познат како чир е врвно архитектонско дело на двајца негови колеги.
Идиотот не само што го навредуваше македонскиот народ почна и самиот да се вреѓа.Вика само идиот може да градити на плоштад.Изгледа заборави дека како архитект на негов предлог се изгради грдосиата пред ЕВН.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Грчев е едно гнасно створење, што ниеден Македонец не го сака. Кога ќе умре, албанците ќе го закопуваат, а не Македонци.
Филип лом го направи. Се виде Грчев што копито е. Али ако, стрплив народ е Македонскиот. Се ќе им се лупне од глава на предавнициве од сдсШ и дпмНЕ.
Со оглед дека во МК има двопартиски систем. Ако не ти се допаѓа Грчев гласај за ВМРО. СДСМ го донесе на власт. Јас сум јасно за ВМРО само поради тоа што се подесни од СДСМ. Тоа е основна причина и главна...кадровска политика не ме интересира многу.[DOUBLEPOST=1520288310][/DOUBLEPOST]
Сељак...третокласенски вицеви и мрсни навреди за Македонците.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сељак дека ја сере дијаспората и покрај тоа што учестувал во конфликтот (2001ва) ?
За прв пат ќе го кажам ова на форумов без да користам иронија; убиј се.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.885
Ако мисли дека е лесно у странство нека оди и он, ако не нека чека да се смени името па и он ќе зима по 3000е плата (or not)
Од завист не не бива, овој бранел име ама зимал 3000е јас за 200е не бранам и сум поголем Македонец оти сум у Македонија...па дај ќе идеме од Грчка страна да го браниме името и така они ништо не работат само цицаат от тоа цицката на ЕУ има да се наполниме со пари.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Со оглед дека во МК има двопартиски систем. Ако не ти се допаѓа Грчев гласај за ВМРО. СДСМ го донесе на власт. Јас сум јасно за ВМРО само поради тоа што се подесни од СДСМ. Тоа е основна причина и главна...кадровска политика не ме интересира многу.[DOUBLEPOST=1520288310][/DOUBLEPOST]
Јас сум десничар. Ултра десничар. Но кај нас десницата е левица и предавничка.
Ќе бидам за десницата кај нас кога ќе се сменат 80% од луѓето и на чело кога ќе дојде некој вистински патриот, а не дека ги нема во Македонија, е тогаш со две раце ќе гласам за тогашно ВМРО. Сега за сега си остануваат дпмНЕ.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако мисли дека е лесно у странство нека оди и он, ако не нека чека да се смени името па и он ќе зима по 3000е плата (or not)
Од завист не не бива, овој бранел име ама зимал 3000е јас за 200е не бранам и сум поголем Македонец оти сум у Македонија...па дај ќе идеме од Грчка страна да го браниме името и така они ништо не работат само цицаат от тоа цицката на ЕУ има да се наполниме со пари.
Човекот како бранител (некој кој ја дефенд мадер мекедоунија, башка инвалид со мала пензија) ако нема право да ја сере дијаспората тогаш незнам кој.

Имате сериозно искривен морален компас.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.369
Поени од реакции
8.946
Многу си ти плиток во паметот за да ти биде реплицирано со нешто достоинствено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom