Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Se sto vredese i imase nekoj kvalitet si zamina, ostanaa oloshite, gjubreto i onie sto nemozat da se snajdat.

Za golema srekja sto jas si zaminuvam od tuka, go napustam brodot za mnogu skoro vreme.
Ete. ke imash prilika i ti da bidesh dijaspora/iselenik, ke pochustvuvash na svoja kozha.
Kolku e toa golema srekja ili ne e (shto zaminuvash) ke znaesh za nekoja godina. Nemoj da mislish deka se e podmachkano...Ona poznatoto "Samo noga da mi stapne" e iluzija i ako na pochetokot vidish nekoe evro/dolar na patot namoj da go shutnesh so zborovite : De bre, ushte od sega li ke ve sobiram?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.731
Batali Emka, pisi propalo e cupeto. Taa zaedno so Berik i uste dva trojca kolku se izberbatija vo edna druga tema, adminite moraja da pritrcat na pomos. Inaku Emka objektivna ja vikaja na fakultet, deka objektivna de. Tuku dali go pamtis onoj veleski tvor cie najgolemo dostivnuvanje i bese sanker vo Bosna pa se puvase tuka kako vo NASA da raboti. Tek da vidis kolku lajkoj berese. Nesto togas ne im precese deka i taa e dijaspora. Tuku so ti objasnuvam ko jasna e borbata.
А бе јас ќе ја баталам, ама смешно е бе Владе.

Емка од Долно Коњско (охридско), која се преселила во Скопје во потрага по подобар живот, исмева и вреѓа луѓе кои исто како неа се преселиле на друго место во потрага по подобар живот, заборавајќи дека лани оставала опинци пред Влада во нивна чест.

Не може да не се смееш на онакво самоутепување. :icon_lol:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.392
Поени од реакции
1.251
Ete. ke imash prilika i ti da bidesh dijaspora/iselenik, ke pochustvuvash na svoja kozha.
Kolku e toa golema srekja ili ne e (shto zaminuvash) ke znaesh za nekoja godina. Nemoj da mislish deka se e podmachkano...Ona poznatoto "Samo noga da mi stapne" e iluzija i ako na pochetokot vidish nekoe evro/dolar na patot namoj da go shutnesh so zborovite : De bre, ushte od sega li ke ve sobiram?
Imam jas poveke zanaeti, razbiram mexanika, aktiven profesionalen vozac sum so C+E + ADR sertifikat, diplomirav medicina, ke probam gore nekoe vreme.
Jas I tuka solidno zarabotuvam, 800-900 evra mesecno, ama moram da ispadnam na nekoe vreme.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.390
Поени од реакции
24.096
А бе јас ќе ја баталам, ама смешно е бе Владе.

Емка од Долно Коњско (охридско), која се преселила во Скопје во потрага по подобар живот, исмева и вреѓа луѓе кои исто како неа се преселиле на друго место во потрага по подобар живот, заборавајќи дека лани оставала опинци пред Влада во нивна чест.

Не може да не се смееш на онакво самоутепување. :icon_lol:
Imav predlozeno mnogu mnogu oddamna, uste pred ovie sranja na forumot da ima opcija pod avatarot da sedi drzava od koja pisis. Znaci ne grad, ne ulica, maticen broj ili nesto slicno, ednostavno samo drzava.
Ednoglasno predlogot bese odbien od x pricini. Zamisli da se prifatese uste togas koj remet ke padnese sega na osnova na toa sto go piseja istite tie pred edna dve godini, ostaj sto i golem del veke pisuvaa od tamu. Sam sebe ubijal ke bese rabotata.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Зошто ги плукате дијаспората и тие имаат право и се нарекува Македонци и што е проблемот? Јас немам ништо против напротив и мило ми е за подршката за ИМЕТО и Индентитетот

Sent from my iPad using Tapatalk

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.815
Зошто ги плукате дијаспората и тие имаат право и се нарекува Македонци и што е проблемот? Јас немам ништо против напротив и мило ми е за подршката за ИМЕТО и Индентитетот

Zatoa sho od site zapadnjacki iminja samo Jess Baily mi e omileno.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
http://makfax.com.mk/daily-news/во-грција-се-подготвува-нов-протест-за/

Во Грција се подготвува нов протест за името

„Ако прашањето пристигне во парламентот и не биде распишан референдум, ќе објавиме 48-часовен генерален штрајк, кој ќе трае додека не бидат исполнети нашите барања, односно барањата на луѓето. Истовремено, ќе го повикаме грчкиот народ да излезе на ’Синтагма’ и да го опколи парламентот за да ги заштитиме и демократијата и Македонија“, изјави Јаковидис пред телевизијата „Скај“.

Ако Грција распише референдум, толку од решавање на спорот. А најверојатно ќе има таква иницијатива.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Zatoa sho od site zapadnjacki iminja samo Jess Baily mi e omileno.
А дали ти текнува дека не му е вистинско име а?! И се преставил како Џес Липникот Бејли дали му е вистинско име ?! За мене е БПК

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Како помина дербито Петровски - Грчев?
Немав можност да го гледам. Имаше некои интересни случки?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Како помина дербито Петровски - Грчев?
Немав можност да го гледам. Имаше некои интересни случки?

Грчев кажуваше дека македонците се фашисти а шиптaрите партизани.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
http://makfax.com.mk/daily-news/во-грција-се-подготвува-нов-протест-за/

Во Грција се подготвува нов протест за името

„Ако прашањето пристигне во парламентот и не биде распишан референдум, ќе објавиме 48-часовен генерален штрајк, кој ќе трае додека не бидат исполнети нашите барања, односно барањата на луѓето. Истовремено, ќе го повикаме грчкиот народ да излезе на ’Синтагма’ и да го опколи парламентот за да ги заштитиме и демократијата и Македонија“, изјави Јаковидис пред телевизијата „Скај“.

Ако Грција распише референдум, толку од решавање на спорот. А најверојатно ќе има таква иницијатива.
Дај боже да има референдум и да пропаднат преговорите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom