Најекономично греење и ладење

L

lleeoo

Гостин
@Sportage Brat, i ti i povekjeto tuka koi mi gi napagjate klimite ste prokleto vo greshka za edna mnogu ama MNOGU vazna rabota. Pogledni gi site moi postovi nanazad, ama site, i vidi dali vo barem eden post baram sovet za koja klima da ja kupam. Tuka greshite site koga mi velite deka ne sum poslushal sovet, a sovetot na site go poslushav, a toa e da se gream na klimi, i toa go odluciv bash radi toa shto me sovetuvaa site tuka. Vtorata rabota za koja shto nikogas ne sum razmisluval, a sega sekojdnevno razmisluvam blagodarejki na ovoj forum e toplotna izolacija, i toa ke e slednoto neshto shto ke go napravam.

A vo nitu eden moment, na nitu eden clen tuka ne go prashav za koja klima da ja kupam, zatoa shto toa prashanje e esktremno subjektivno i jas sam si razgleduvav klimi i sam si odluciv za klimite i sum presreken shto bev vo moznost da kupam 3 klimi od fucking Mitsubishi!!! I pak da go vratam vremeto, pak istite klimi ke gi kupam. Zoshto? Zatoa shto e MITSUBISHI! I za razlika od nekolku lugje tuka, jas na nikoj nikogas ne go napadnav, ne mu se podsmevav, nitu sum mu rekol neshto za nivniot izbor na klima tuku mene mi se nafrlija kako volci nekolku lugje koga kazav shto sum kupil. Koj kolku moze, tolku ke si plati. Jas mozev 3 Mitsubishi, i si staviv 3 Mitsubishi i fala mu na Gospod za toa.
Po iskreno od ova zdravie bravo bratko

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
Ima edna rabota mnogu bitna nikoj ne kaza : zgresi sto zema Mitsu trebase Midea ili Daikin ili Lg ili Panasonik ili Carier ili Toshiba ili Haier ili Gorenje ili Beko ili Fujitsu Samo kazaa trebalo Gree bidejki se cena kvalitet broj 1
Epa aj site prodavajte kolite i da zememe Dacija bidejki se cena kvalitet br1 vo Evropa.
Po moznost Sandero ko Amber ke dojde paralela:D

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
A zoshto moite klimi nema da se ekonomicni brat?
Pa izbroj gi plusovite kaj tebe i kaj drugi klimi....mnogu poeftini od tvoite zmajovi
Vo tvojot slucaj nemaat kapacitet klimite za 3,5ki....vrtis na ekonomicnost a negledas kolku great....ti kazuvam za dedoto da ne ti gi istrga usite slednata zima :)

L

lleeoo

Гостин
I ti imas Mitsubishi ili ?
Sto ne napravis reklama na tvojata klima....toa tuka ne e zabraneto.....mozda i podobra ke iskoci od WN....so go znaes ;)
SEkoj ima telefon i moze da snimi i slika i video, pa ako ne ubedis deka e dobra ete mozda i tvojata nekoj ke ja zeme uste utre :)
Nego se kriete ko gluvci koga treba....projde ladnoto i vi se diga adrenalinot
Jas vo posledniot post ne potencirav so klima imam. A da imav pogolem budzet sigurno ke bese mitsu ili Tosiba vaka si kupiv aeri bas kolku pari tolku muzika so dobri i losi strani. A za ladnoto kaj mene klimata ne trepna bombona ima i postovi za toa deka sum zadovolen vo poglrd na greenjeto. Da sumirame nikade ne rekov deka razmisluvav da zemam od od tvoite klimi zs ima preveke negativni KORISNICKI ISKUSTA neli forumov e za toa. Uste ednas brat so zdravie da si sluzes klimite mislam na @Fikshe1989 decinja da grees so niv.

D

Deleted member 95595

Гостин
Jas vo posledniot post ne potencirav so klima imam. A da imav pogolem budzet sigurno ke bese mitsu ili Tosiba vaka si kupiv aeri bas kolku pari tolku muzika so dobri i losi strani. A za ladnoto kaj mene klimata ne trepna bombona ima i postovi za toa deka sum zadovolen vo poglrd na greenjeto. Da sumirame nikade ne rekov deka razmisluvav da zemam od od tvoite klimi zs ima preveke negativni KORISNICKI ISKUSTA neli forumov e za toa. Uste ednas brat so zdravie da si sluzes klimite mislam na @Fikshe1989 decinja da grees so niv.
Amin. Pokraj izolacija, sleden chekor e decinja, ama toa e povekje do Gospod nego shto e do mene, jas mojot del go obavuvam :-D[DOUBLEPOST=1520282414][/DOUBLEPOST]
Pa izbroj gi plusovite kaj tebe i kaj drugi klimi....mnogu poeftini od tvoite zmajovi
Vo tvojot slucaj nemaat kapacitet klimite za 3,5ki....vrtis na ekonomicnost a negledas kolku great....ti kazuvam za dedoto da ne ti gi istrga usite slednata zima :)
A++ e na greenje.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Oti samo Gree vrtat na eftin saat tvoite na skap ;)
Ne se zamaraj ima i beter od tvojata Mitsu mojata Teshiba ,citirano od Strelco belco.
Tvojata e od 5,5Kw ne mesaj babi i zabi ;)[DOUBLEPOST=1520282458][/DOUBLEPOST]
Amin. Pokraj izolacija, sleden chekor e decinja, ama toa e povekje do Gospod nego shto e do mene, jas mojot del go obavuvam :-D[DOUBLEPOST=1520282414][/DOUBLEPOST]
A++ e na greenje.
A+ e, pak te izlazale....i toa duplo :D
I odkaci se od mene....so vakvi shupelki za klimi nemislam da polemiziram[DOUBLEPOST=1520282688][/DOUBLEPOST]
PA daj za Aeri da vidat lugevo kako gree kolku trosi, izmeri nesto snimi nekoe videvce.....ti zadovolen daj i nie da bideme pa da si kupime edna takva....ubedi ne so nesto....ne tuku samo Gree ti e vo ustata....kazi ako sakas da ja smenis i popust :D

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Za @lleeoo preporuka za klima od mene posto si go bara da ima firma klima
Mirai13....ete ja na popust e kaj klimite...samo 39.990
i ti x2 da si zemes od 22kg
Ako neznaes koj e Edgar listaj citaj potrosi saati i denovi...on e za Toshiba kako ja za Gree i go izjavi slednovo
mirai.jpg

L

lleeoo

Гостин
Tvojata e od 5,5Kw ne mesaj babi i zabi ;)[DOUBLEPOST=1520282458][/DOUBLEPOST]
A+ e, pak te izlazale....i toa duplo :D
I odkaci se od mene....so vakvi shupelki za klimi nemislam da polemiziram[DOUBLEPOST=1520282688][/DOUBLEPOST]
PA daj za Aeri da vidat lugevo kako gree kolku trosi, izmeri nesto snimi nekoe videvce.....ti zadovolen daj i nie da bideme pa da si kupime edna takva....ubedi ne so nesto....ne tuku samo Gree ti e vo ustata....kazi ako sakas da ja smenis i popust :D
Heheh bujna fantazija imas ne ja menuvam za ziva glava osven ako ne dades nekona mitsu i tosiba ama 5.5
Za razlika od tebe jas spodeluvan kkrisnicki iskustvo ne pravam REKLAMA. Eee i da spomnav gree prege hmmmm ma JOK. Ne mi treba mene merac za da znam deka e ekonomicna a posebno deka ne sum na drva ZA DA NE GI TRUJAM SITE OKOLU MENE. Neli em toa e celta. Sakas i smetka no problem poslednata ne e stignata pred poslednata A januari e 4500 za stan od 68 kvadrati. Ptrosuvaci: vivax Aeri 18, beko on off vo detska (non stop) boljer elektricen sporet peralna za sadovi, peralna za alista , susara non stoo pecenja za nova godina i bozik i plud kukna slava.
Lanska smetka za januari 8700 togas bekoto bese vo dnevna ama krahirase na minusite zatoa se toplev so panelka 3kv i oak ne bev stoplen(zatoa zemav 5.5 klima neli testoto so panelkite).ZADOVOLEN OOOOOO DA[DOUBLEPOST=1520283735][/DOUBLEPOST]
Za @lleeoo preporuka za klima od mene posto si go bara da ima firma klima
Mirai13....ete ja na popust e kaj klimite...samo 39.990
i ti x2 da si zemes od 22kg
Ako neznaes koj e Edgar listaj citaj potrosi saati i denovi...on e za Toshiba kako ja za Gree i go izjavi slednovo
Прегледај го приврзокот 186700
nonsense.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Pa kupi bre merac pa posle zbori za korisnicko iskustvo....da drzi voda toa sto go zboris, tvojata e so Eurovent ili ?....Sto si spodelil osven frazi i prazni zborovi bre...a zadovolen e i klime...i toa sekoj den....na Klime mislis nekoj mu veruva? Tolku i na tebe...od Aeri smrznaa lani i u Zagreb i u Strumica....ovakva zima dogovdina nema da vidis....samo za mdeni i vlavoot se topli zimite....ama lani grejaci na ebay :)
Ni mdeni ni vlavo nekako nemaat ni telefon nit kamera da uslikaat kako pominaa so FH.....Tisot saati pokazaa a merenje ne.....daj da vidime kako great po 80m2 so taa klima.....nema da vidis!

Последно уредено:
L

lleeoo

Гостин
Pa kupi bre merac pa posle zbori za korisnicko iskustvo....da drzi voda toa sto go zboris, tvojata e so Eurovent ili ?....Sto si spodelil osven frazi i prazni zborovi bre...a zadovolen e i klime...i toa sekoj den....na Klime mislis nekoj mu veruva? Tolku i na tebe...od Aeri smrznaa lani i u Zagreb i u Strumica....ovakva zima dogovdina nema da vidis....samo za mdeni i vlavoot se topli zimite....ama lani grejaci na ebay :)
Nemam pojma dali e so ili bes eurovent bas i ne me tangira toa saks maabetot da go trgnes vo taa nasoka nemoj ke se zafrknes znam deka 10 god si na forumov i msles deka mozes da gi vodis site mabeeti kako prodavac ama bratko ne so mene. Pak spekulacii nekoj zamrznal vo strumica moze moze i ne mkze nekoj i zamrznal i vk rusija. Merac ne mi treba imam smetka od evn sakas da ti ja slikam. Bay the way tvoite imaat EUROVENT?????
Sam se sapletkuvas taktikata za prodavac ti e olelele
P.s. te citiram
pa kupi BRE merac
Mozes i nes toa BRE neli ????????

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ne se spekulacii, tuku korisnicki iskustva od IT forumot(barem onaa od Strumica)....dur ti spies nekoj cita....posle pazaris od gjuture pa
Od klimi.mk ke ti ja pratat po brza posta na nivni trosok ama treba da vidis so kogo imaat sotabotka koj od monterite im se ovlasteni serviseriza toj grad za tie da ti ja montiraat
Jaki prodavaci si odbral....a i monteri :D
ZAtoa dogrevas so BEKO On/OFF :D

L

lleeoo

Гостин
Ne se spekulacii, tuku korisnicki iskustva od IT forumot(barem onaa od Strumica)....dur ti spies nekoj cita....posle pazaris od gjuture pa

Jaki prodavaci si odbral....a i monteri :D
E sto im loso vk toa sto sum ja zemal od klimi.mk i so ima loso vo monterov moj koj ne gi znes. Ne se sekiraj toj i gree montira:))))
Pa od kade zanes?Muslam deka it forumot si baniran trajno ne ti ja trpat reklamata tamu:)))bravo za niv

Kajgana Shop

На врв Bottom