Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Така и си треба по правило ко ти што направи. Ама тешко одвојува средства просечен човек за неколку клими, па уште и од Јапонски бренд и повисока класа.

Ама брзо им се разјаснува на овие со дрвата/пелетите дека е каде каде подобро да стиснеш копче и за упола пари да се грееш.

А за струјашиве како јас што бев порано па нема муабет... И тука и таму е по едно копче, ама цената е над 4 пати различна.

Rodninite na zena mi site se na drva, i ne sakaat da cujat za nishto drugo. "Drvo si e drvo."- velat. Gi ubeduvam majka i i tatko i vo stanot 50 kvadrata da lupnat edno ili dve invertercinja poshto gledaat da gi ostavat drvata ama da odat na parno na peleti pa im vikam da ne se machat na stari godini so vlecrnje vrekji.

28166672_1552847278125945_5655696925913120128_n.jpg

Rodninite na zena mi site se na drva, i ne sakaat da cujat za nishto drugo. "Drvo si e drvo."- velat. Gi ubeduvam majka i i tatko i vo stanot 50 kvadrata da lupnat edno ili dve invertercinja poshto gledaat da gi ostavat drvata ama da odat na parno na peleti pa im vikam da ne se machat na stari godini so vlecrnje vrekji.
Ee brat i jas go imam toj problem kaj moite aman so toa drvo si e drvo. Vo stsnce od 50kv ke se trosi mnogu malku struja. Pred nekoe vreme gi ubediv da zemat klima kako kaj mene zs bea na gosti kaj mene toplo im bilo :))ama vo posleden moment se predomislija. Taka da imam vreme do esen da gi ubedam. Oti jas treba da gi vlecam drvata neli da im pomognam :))

Еве ги сметките за l и ll месец 2018 година. Значи просечно како четиричлено домаќинство без влучена клима плаќаме околу 1700-1800 ден, останатото за Hansol 3.5. Просторот е 50 кв и ова зимо скоро цело време се држи на 22-23°С ноќе 21° со трети стелен на издув. Имам две дечиња така да муабетот на еден член дека недоволно топлам за да прикажам мали сметки А да ја фалам климата не држи.
20180305_142700.jpg
Еве сметки и за истиот период лани 2017 кога имавме Зима со забелешка дека во најладните денови во Јануари во најодалечената спална се догреваше по неколку саати со радојатор со греач од 1.2кв.
20180305_143023.jpg

Samo nemoj da gi ubeduvash kako tvojata wn35va da zemat zasto ne vredi voopsto za parite. Za tie pari sho gi lupna mozese mnogu pojaka klima da kupish. Ne mislam na brend tuku od ona so se gleda po specifikacii. Btw pishana e na klimi.mk deka za 35 kv. A na druga web strana ja pishuva deka e za 22m2. Se falish nepotrebno so tvoite "zverovi" od klimi.

Па он си купи многу појака клима покрај WN, тие му се за дополна и изедначување на температура и зголемување SCOP. Главната му е FH која ќе го носи станот на грб.

Па он си купи многу појака клима покрај WN, тие му се за дополна и изедначување на температура и зголемување SCOP. Главната му е FH која ќе го носи станот на грб.
Sakash da kazish deka vredat tie klimi za parite ili ne? Pa vidi procitaj so imam pishano. Pa mladiot decko se skapa od pishuvanje za da odberi kvalitetna klima za parite so ke gi dadi I na kraj spored mene pogresi. Ajde sega ti bidi objektiven I kazi realno dali vredat tie klimi po odnos na cena I kvalitet odnosno vlozuvanje na pari za da se dobie dobra klima ?

Sakash da kazish deka vredat tie klimi za parite ili ne? Pa vidi procitaj so imam pishano. Pa mladiot decko se skapa od pishuvanje za da odberi kvalitetna klima za parite so ke gi dadi I na kraj spored mene pogresi. Ajde sega ti bidi objektiven I kazi realno dali vredat tie klimi po odnos na cena I kvalitet odnosno vlozuvanje na pari za da se dobie dobra klima ?
Koi sme nie da mu kazuvame sto da gi ubeduva negovite?????? Dali pogresil sekako deka ne. Neli velat kolku pari tolku muzika. Pa kaj nego e poveke pari za poveke muzika. Eve jas gi ubeduvam moite za klima kako mojava moe pravo neli. Ama nie tuka ne sme za reklama kako vas ....

Кои ти се параметрите, на основа на кои процени дека погрешил?
Спецификации на производителот?
Toyota Hilux и Great wall steed 5 имаат скоро исти карактеристики, 4х4 , 2400кубика, дупла кабина и тн. првиот кошта 34 000 вториот 15 000 евра.
Сакаш да кажеш дека секој кој ќе купи Тојота ќе погреши?

Koi sme nie da mu kazuvame sto da gi ubeduva negovite?????? Dali pogresil sekako deka ne. Neli velat kolku pari tolku muzika. Pa kaj nego e poveke pari za poveke muzika. Eve jas gi ubeduvam moite za klima kako mojava moe pravo neli. Ama nie tuka ne sme za reklama kako vas ....
Ako ne pak ova forum e ili so e ? I jas se zacleniv pred da ja kupam klimata I prasav I za sovet I dobiv od nekoi odgovor. Taka da jas striktno sovet davam ako saka mozi da prifati ako ne negovo pravo. Prasuvase I barase soveti isto ko I jas ovde. Nikoj ovde sosila na nekoj ne mu nudi nekakov proizvod. Nazalost nekoi ovde navreduvaat I obvinuvaat deka site nie sto imame gree klimi ovde reklamirame I sme klonovi ili ne znam sto. Pa ovde be ako nekoja klima bila na test e bash gree I sega na tie anti gree lobito mu smeta toa I napajga I vrejga. Dobro e sto ne e tolku kako sto bese prethodno I se normalizira do nekoj stepen.

Ako ne pak ova forum e ili so e ? I jas se zacleniv pred da ja kupam klimata I prasav I za sovet I dobiv od nekoi odgovor. Taka da jas striktno sovet davam ako saka mozi da prifati ako ne negovo pravo. Prasuvase I barase soveti isto ko I jas ovde. Nikoj ovde sosila na nekoj ne mu nudi nekakov proizvod. Nazalost nekoi ovde navreduvaat I obvinuvaat deka site nie sto imame gree klimi ovde reklamirame I sme klonovi ili ne znam sto. Pa ovde be ako nekoja klima bila na test e bash gree I sega na tie anti gree lobito mu smeta toa I napajga I vrejga. Dobro e sto ne e tolku kako sto bese prethodno I se normalizira do nekoj stepen.
Zosto ne go napagaat Daikin lobito? Ili Midea lobito? Zosto go nema. Zamarate i zuljate ko tesni gaki[DOUBLEPOST=1520277824][/DOUBLEPOST]@Sportage smesni ste. @Strelec priberi gi kolegive, kontrausluga pravat
upload_2018-3-5_20-22-48.png

Последно уредено:
@Sportage Brat, i ti i povekjeto tuka koi mi gi napagjate klimite ste prokleto vo greshka za edna mnogu ama MNOGU vazna rabota. Pogledni gi site moi postovi nanazad, ama site, i vidi dali vo barem eden post baram sovet za koja klima da ja kupam. Tuka greshite site koga mi velite deka ne sum poslushal sovet, a sovetot na site go poslushav, a toa e da se gream na klimi, i toa go odluciv bash radi toa shto me sovetuvaa site tuka. Vtorata rabota za koja shto nikogas ne sum razmisluval, a sega sekojdnevno razmisluvam blagodarejki na ovoj forum e toplotna izolacija, i toa ke e slednoto neshto shto ke go napravam.

A vo nitu eden moment, na nitu eden clen tuka ne go prashav za koja klima da ja kupam, zatoa shto toa prashanje e esktremno subjektivno i jas sam si razgleduvav klimi i sam si odluciv za klimite i sum presreken shto bev vo moznost da kupam 3 klimi od fucking Mitsubishi!!! I pak da go vratam vremeto, pak istite klimi ke gi kupam. Zoshto? Zatoa shto e MITSUBISHI! I za razlika od nekolku lugje tuka, jas na nikoj nikogas ne go napadnav, ne mu se podsmevav, nitu sum mu rekol neshto za nivniot izbor na klima tuku mene mi se nafrlija kako volci nekolku lugje koga kazav shto sum kupil. Koj kolku moze, tolku ke si plati. Jas mozev 3 Mitsubishi, i si staviv 3 Mitsubishi i fala mu na Gospod za toa.

@murto

Ich ne me boli dali pravam usluga ili kontrausluga, ednostavno nemam nikakva korist taka da voopsto ne mi e gajle. Edinstveno so smetam e toa deka sekoj korisnik treba da dobija dobar proizvod za parite so ke gi plati.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom