Македонска берза

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
На крајот од 2008г Алкалоид се продаваше за 3000 денари и првата половина на 2009г за помалку од 4000 денари,
што значи оние кој ја шитнале на 9000+ си ги удвоиле акциите по само 1 година,
исто е и сега, оние што ќе ги шитнат за 8000, ќе си купат нови за 6000 и нешто, освен ако не дадат двојна дивиденда.
Не се согласувам, знаеш колку е сега годишна каматна стапка за депозити? Одвај од 2%, додека периодот што ти го спомнуваш идеше и до 8%

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Koga veke ste kaj alk mislam deka 10ka ke dojde do maj posto site sto ke se oparat ke si go zgolemat procentot vo istata.Tnb ke ide jako mozno e i 18ka da gledame skoro.Komercijalna ke bide interesna sleduva borba za prevlast tivko se krcka tamu .Uni 2500 veke e utre .Ohridska mislam deka e fer cena godinava da bide 6500 a nikoj ne ja primetuva MTUR a pred oci vi e tamu ima tivka vojna koja ke eksplodira !!!

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Koga veke ste kaj alk mislam deka 10ka ke dojde do maj posto site sto ke se oparat ke si go zgolemat procentot vo istata.Tnb ke ide jako mozno e i 18ka da gledame skoro.Komercijalna ke bide interesna sleduva borba za prevlast tivko se krcka tamu .Uni 2500 veke e utre .Ohridska mislam deka e fer cena godinava da bide 6500 a nikoj ne ja primetuva MTUR a pred oci vi e tamu ima tivka vojna koja ke eksplodira !!!
Еве пример како не треба да изгледа еден пост на форум.
Си напишал(а) цени по желба без ниту еден аргумент за нив.

андријанче
А што сум напишал лошо освен што сум ја коментирал одлуката не менаџментот дека ке откупува до сумата што е наведена, ако не беа судските спорови добивка што требаше како дивиденда да се подели беше во 5 годишниот план објавен на нивниот веб. Јас изгубив 2300 денари по акција ама ја гризнам загубата еве за да можеш ти сега да се ситиш.

Ама ова твое ситење многу кажува за тебе колку си фрустриран од мене,а баш пред некое време напиша дека моите постови не си ги ни читал ама еве гледаме дека не само што ме читаш него уживаш во најголема мизирија да се замараш со мене да се ситиш незнам само кој од кого е подоле овој партискиот спелеолог од згора или ти од твојата дупкичка створена од што друг ти ја наредил работата.
Вака беа напишани и твоите постови за TPLF. Напишани со некои луди цени со цел да се привлечат некои нови дечки што читаат на форум, да заглават таму. Нема никакво ситење тука, тоа било твоја одлука и ти си ги изгубил. Мене ми смета навлекувањето на нови луѓе без некој напишан аргумент. Види погоре коментарот на @Mandrac .

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Од извештајот за реализација на буџетот на РМ за јануари 2018, мој заклучок е дека на економијата добро и оди :)
CG 01.2018 web MK-1.png

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Максиме што те прозиваат луѓево нешто за ТПЛ не знаат што зборуваат, 100 пати е кажано нема навлекување и креирање берзански трендови туку инфо па кој како чита мисли и разбира негова работа. Пресудата од врховен е добиена денес за ТПЛ против ТЕТО така што ке биде објавена и ќе прочитате. А за оние неколкумина бандити што се нарекуваат "акционери" и срамно, свесно или не им мислеа и правеа зло на илјадници акционери т.е. фамилии "ќе има посебен третман".

Ај толку за сега, ке има многу нови работи понатаму ете нешто се спомнува ОКТА и т.н.[DOUBLEPOST=1520256572][/DOUBLEPOST]A eve: http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=42708
Neka poveli shupak007 da im presmeta na shupackata negova druzina "akcioneri" kolku i kako. Ve nema nesto, kupuvate TPL ?! :Кезец::kuracc:

Последно уредено:
Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Е објасни ја де тивката војна што ја држи оваа акција на нереална цена од 4300 а не на реалната 2700...

:oftopik:Ти виде дека охб издаде фи за 2017 го виде падот на профитот од 20% ??

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Интересно соопштение од Топлификација. Покрај добиената пресуда на 700м денари тие имаат и други тужби кон ТЕ-ТО на 950м денари.

Член од
16 мај 2014
Мислења
462
Поени од реакции
370
Интересно соопштение од Топлификација. Покрај добиената пресуда на 700м денари тие имаат и други тужби кон ТЕ-ТО на 950м денари.
Interesno e i za tie tuzbi, a i za presudava so koja se zadolzuva TE-TO vo rok od 8 dena da gi plati parite. Bas da vidime dali kje go ispocituva rokot.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Максиме што те прозиваат луѓево нешто за ТПЛ не знаат што зборуваат, 100 пати е кажано нема навлекување и креирање берзански трендови туку инфо па кој како чита мисли и разбира негова работа. Пресудата од врховен е добиена денес за ТПЛ против ТЕТО така што ке биде објавена и ќе прочитате. А за оние неколкумина бандити што се нарекуваат "акционери" и срамно, свесно или не им мислеа и правеа зло на илјадници акционери т.е. фамилии "ќе има посебен третман".

Ај толку за сега, ке има многу нови работи понатаму ете нешто се спомнува ОКТА и т.н.[DOUBLEPOST=1520256572][/DOUBLEPOST]A eve: http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=42708
Neka poveli shupak007 da im presmeta na shupackata negova druzina "akcioneri" kolku i kako. Ve nema nesto, kupuvate TPL ?! :Кезец::kuracc:
Се јави коњаницата на Хаџи Мишев . . .
Дај веќе еднаш наплатете ги тие тешки милиони . . . Одвај чекам Вие да наплатите, па да ги вратите тие тешки кредити на Комерцијална . . . Ќе ослободиме резервации ќе има мрсна дивиденда за НАС, а акционерите на ТПЛФ ќе останат пак со празни раце. . . .
Знаеш јас сум таму(КМБ) акционер, а не во Топлификација . . . Многу ќе ви бидам благодарен . . .
Кога ќе добијат дивиденда акционерите ??? Ќе ги видите ли Вие нешто од милионите или ќе ги трансферирате одма на сметка на КМБ ????

p.s.
Колку Ве плаќа ХаџиМишев да му ја чувате фотељата по форуми . . .???
На плата сте или Ви дава под маса нешто.
Бедна работа е тоа . . . се потепавте да го спасите . . . .
И на крај кој ги заеба акционерите. Јас или ХаџиМишев ???
Знаеш ли колку негови пријатели ХаџиМишев заебал и ги терал да купуваат акции на 18.000 . . . знам еден чика што има менувачница на КИМ . . . Прашајго колку пари ХаџиМишев му изгорил . . .
Го паметам ХаџиМишев во 2007 кај Чомовски во емисија какви глупости тресеше . . . Знаеш ли тогаш колку народ наведе т.е. заеба . . . . Па јас за него сум светец . . . Откако почнав јас да ве плукам акцијата Ви скокна од 500 на 1700 денари, па јас ви носам среќа :) .

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Interesno e i za tie tuzbi, a i za presudava so koja se zadolzuva TE-TO vo rok od 8 dena da gi plati parite. Bas da vidime dali kje go ispocituva rokot.
Vkupnite pobaruvanja se 23 milioni Evra glaven dolg + kamata, razdeleni na nekolku sudski sporovi spored dospevanjeto, site se vekje dospeani. Bi trebalo da se skluci spogodba za razdolzuvanje so konkretni rokovi i dinamika vo sprotivno ke treba da se pobara stecaj za TETO. Interesot e TETO da raboti so kapacitet da se razdolzi.
Multiplicirano zadovolstvo oti imam i vo KMB, celo vreme zboruvame za akcionerskiot interes za razlika od nekoi mizerni propagandisticki, rekla kazala likovi ovde degutatni za spomnuvanje koi zamislete se akcioneri, a im mislat zlo na drugi akcioneri a so toa i na samite sebe, pa videte sega NZS.

:aplauz: :kezec: :brlav:

B

Bafra

Гостин
Не знам зашто @bosko007 го напаѓате цело време, кога човекот секоја прогноза за акција што ја спомнал на форумов така испаднала. Бар сега за сега :D
Плус отворено си има кажано дел од портфолиото, за разлика од некои.

Место ручек да го частите онака чисто ради муабет, вие типично македонски - да му умре козата на комшијата.

И мене ми е сомнително дека ТЕ-ТО ќе плати парите на тплф, дај боже да да плаќа одма и договорени износи. Но пореално е нешто во стилот со ФЕНИ да направат т.е. некој друг да ги лапне, притоа Хари да собере кајмакот.
Ова ќе е зајакот на Хари за 2018 :cool:

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Delot za Hari e okolu 15 milioni Evra, a Tpl ima za zemanje razlikata do 23 milioni + kamata, a toj sto go spomnuvas vidovme sho "lik" e.

Ke ima sobranie pa so podatalno info posle sobranieto. Aj pozdrav do togas.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Еве пример како не треба да изгледа еден пост на форум.
Си напишал(а) цени по желба без ниту еден аргумент за нив.

Вака беа напишани и твоите постови за TPLF. Напишани со некои луди цени со цел да се привлечат некои нови дечки што читаат на форум, да заглават таму. Нема никакво ситење тука, тоа било твоја одлука и ти си ги изгубил. Мене ми смета навлекувањето на нови луѓе без некој напишан аргумент. Види погоре коментарот на @Mandrac .
Ок.

Цела недела на Трендо андријана му требаше да одговори на мојот пост за тплф додека пишуваше други работи по форумот, еве денес убава вест за вас сите акционери на топлф. за жал јас морав да излезам со загуба мн одамна толку години веке сум во стб. Ви честитам на сите што бевте со повеке нерви од мене со овој повраток на парите боокот ке биде нешто под 6000ден без каматите што следат.
Од мене една убава вест дека тплф се спрема целосно да ја преземе дејноста од БЕГ, има и др убави работи ама да не ме обвинат пак канцелариските глуфчиња дека ширам налекување.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Имал ли можност ТЕ ТО да ги врати парите

Kajgana Shop

На врв Bottom