D
Deleted member 95595
Гостин
Epa drugar, jas radi seto toa shto go procitav, ne samo na ovoj forum nego i na drugi mesta, zedov grejni edinici so kapacitet na greenje vkupno 7kw shto e za otprilika 70-80 kvadrati zatopluvanje, a so niv planiram da gream 55m2 prostor, zatoa shto nauciv nsahto shto nikogas ne sum go znael, a toa e deka kaj klimite pagja moknosta kako shto pagja nadvoreshnata temperatura. Da ne sum se zainteresiral, da sum slushal samo shto drugarite i poznanicite mi zboruvaa (a koi ce totalni laici i 5 minuti ne pominale na net da prochitaat neshto za svoite klimi koi gi iznakupija i so koi ke imaat ogromen problem vo period koga ke imama lrava zima, a ne kako ovaa godinava), jas ke imav dosega kupena edna 5,5kw i ke imav zavrsheno rabota.@Fikshe1989
Fh35 на -15 ќе ти даде 3.2кв а таа другата Wh на -15 ќе ти даде 2кв...Вкупно 5.2кв...Според еуровент,тие податоци се сметаат за официјални,веродостојни...Ги имаш тие податоци во постот на тој што му реплицираш...Сега јас одма ќе испаднам клон негов)...
Претходно сум ти пишал се што сакаш да дознааеш за греењето со овие уреди го има на темата само треба да се исфилтрира,има и како се читаат тие податоци од еуровент и што значат..Не навлегувам дали ќе ти бидат доволни тие..
Само ќе потсетам за сите тие што досега те советуваа што да земеш, дека зимава се грееш со термо печка 3кв во дневната просторија,и никаде не наведе дека таа топлина ти е малку...
Поздрав
E sega, termo peckata e mizerna, ja koristev vo nedostatok na druga opcija, i da beshe malku poladna zimava, jas ke go jadev stapot mnogu jako zoshto peckata mi e 3/3,5kw i ne i mestoto vo tolkava soba. Toa shto me prashuvash na -15 dali ke se 5,2kw dovolni ne nozam da ti odgovoram dodeka ne se najdam vo takva situacija, iako mislam deka takva esktremna temperatura na ovie prostori teshko bi imalo podolgo od 10-15 pa ako ne bi mi stignalo bi uklucil i pripomos, toa e toa, ama ako taka trgnuvame, daj odgovorete mi tuka dali greenjeto shto vie go imate vo momentov bi ve zatoplilo na nadvoresna temperatura od -25? Ili -35? Nemozeme samo taka da gledame na rabotite, treba i da znaeme vo kakvo mesto, so kakva klima ziveeme, a nie ne sme drzava i Ohrid ne e mesto kaj shto cesto pagjaat temperaturite do -15/-20.
Nemozam jas radi (nerealen i neopravdan) strav od niski temperaturi za prostor od 55m2 da stavam greenje za 100 kvadrati, togas site bi lupale samo 7kw klimi.
)...