- Член од
- 5 јануари 2010
- Мислења
- 195
- Поени од реакции
- 154
Bate jas imam kukja na dva sprata so slaba izolacija na dolniot sprat imam daikin ftx 50 gv i go gream dolniot sprat so nea. Spratot mi e 70 kvadrati preku den so zatvorena spalna a pred spienje so otvorena vrata pa taka se potgreva i spalnata i taman e za spienje zimava bese top za so klima. E sea gorniot sprat mi e vo gradba nemam kosulica pa se spremam da pustam creva za parno na peleti bidejkji gore imam decki sobi a se spremam da gi naplnam .Aj te molam drugar objasni mi ti kako toa na inverteri e najdobar nacin na greenje? Kukja 120 kvadrata so 3 sobi, hodnik 10-12 kvadrata i 2 WCa? Akde dnevnata me ja toplis, ok, ali utre den sakam deca so zena mi da imam, tie deca ke trcaat, otvori-zatvori na vratata od dnevnata ke pravat. Ne go prashuvam ova za da te napagjam ili neshto, jas vo narednive 3 meseci moram da se odlucham za kakvo greenje ke stavam, pa samo prashuvam ako mozes argumentirano da mi odgovoris za ova shto go napisha, posto iskreno momentalno postavuvanje parno na peleti mi e favorit. Jas najmnkgu bi sakal na inverteri da se toplam doma, megjutoa za tolkava kvadratura, neznam kako bi ge izvedil toa.
E sea da se razbereme i gore se spremam za klima i toa 5.5 kje vidime sto brend , ali da se razbereme nemoj da se ostavas bez klimi . mene smetka za struja mi e 3200 denari od 5 dekemvri do 4 januari. Peletite letaat ko barut nemoze pilevina da gree cela kukja ako ne trosis 2 vrskji, moze da te lazat deka so edna vrekja kje pomines . Dvesta evra ne te krpat mesecno, e sea ako e ladno ne e bitno dali se 200 ili 300 evra bitno e da bide toplo vo deckite sobi.