НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ништо не е случајно. види само колку прелази и по кои коеф имаат сезонава и ќе ти се разјаснат работите...

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Знам, но не сакам да верувам дека егоистичната кралица со 100000000000 милјарди вреден договор зад себе би сакала да се бламира вака за прелази.

Знам, но не сакам да верувам дека егоистичната кралица со 100000000000 милјарди вреден договор зад себе би сакала да се бламира вака за прелази.
Никад не сум верувал у теории за “прелази” у нба, али после поразот од Атланта лани, од + 25 пред почеток на четврта. Ништо не ме чуди.
9 дадоа у цела четврта :pos:

Фул танк Никси сеа и онака не фаќаа плејоф.Само дај боже од следна сезона да се врати јако и да не влијае на кариерата повредата.Да испадне Џорџ наместо Роуз.Аххх со повредиве налет..

Оклахома накрвени пак до максимум.3 порази дури и од Лејкерс по ред ама против Голден се повампируваат.21 у прва дивиот.Штета ке биде ако не донесат 2,3 ца ветерани за од клупа и за Робертсон замена за плејоф.

јас бев првиот што се колнев дека нба не е лига која ја гибаат кладилниците... можеби сè уште сум, но премногу „случајности“ има за сето тоа да биди случајно ;)
за жал или за среќа не сум човек кој верува во случајности.

Никад не сум верувал у теории за “прелази” у нба, али после поразот од Атланта лани, од + 25 пред почеток на четврта. Ништо не ме чуди.
9 дадоа у цела четврта :pos:

истото е и годинава. кога сме кај кливленд, да не набројувам какви смешни порази има од индијана, орландо и др екипи на истокот кои можат да ги добијат и БЕЗ леброн (иако без него се превара од екипа, ама тој е квалитетот на противникот), со најдобриот играч на денешницата во тимот, да не прајме ни споредба ни муабет... немаат шанси. никакви.

годинава кливленд е севкупно со 17 прелази од 52 одиграни мечеви. тоа статистички му доаѓа СЕКОЈ ТРЕТ меч прелаз (иако не се идеално распоредени).
еве ако овај од сношти не го рачунаме последните два му биле против иста екипа, детроид. играа сега во јануари и за 2 дена имаа два прелази со истата екипа, еднаш дома еднаш на гости. случајност нели?

11 пати правеле прелаз при победа, 6 пати при пораз (заедно сношто со орландо).

не е само кливленд во лигата... има такви екипи еден куп... има некои и со ПОГОЛЕМ БРОЈ на прелази од кливленд ;)

исток:
boston - 18 прелази (14 при победа, 4 при пораз) - 14/4
detroid - 16 прелази - 7/9
indiana - 14 прелази - 8/6
charlotte - 15 прелази - 5/10 (во неделата го имаа последниот против феникс)
факинг atlanta - 17 прелази - 7/10
cleveland - 17 прелази (ебате кралот)

запад:
guess who? ...
GSW - 15 прелази - 9/6 (последниот при пораз од денвер, пред само два дена)
denver - 15 прелази - 10/5
dallas - 14 прелази - 4/10
NOP - 15 прелази -7/8
utah - 13 прелази - 7/6
minesota - 13 прелази - 5/8
sacramento - 12 прелази 7/5

show must go on...

ЕДИТ:
штета за порзингас. њујорк заедно со чикаго ја има најотепната управа во цела нба. омилен тим ми се, не можам да ги гледам што прават години од тимот... катастрофа.
на крај и него ќе го трејдаат кога тогаш од што се неспособни, наместо да градат тим околу единствената ѕвезда што ја имаат.

Последно уредено:
Кај Порзингис се приметуваше дека издишува, јавно излегуваше со изјави дека е преморен, дека го болат колената и слично. Многу, мнооооогу е заебано опоравувањето од кинење вкрстен лигамент, нарочито за грамади како него. Дај Боже да се опорави ама ќе биде доста тешко..

Интересен пoглед нa игрaтa нa Брaдaтa и зoштo тoј е дoминaнтен игрaч вo лигaтa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom