Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Овој зимски или летен став е gragxani?[DOUBLEPOST=1517008139][/DOUBLEPOST]
Премногу лични навреди, ај дури беа на ниво на досетки беше во ред, ама ова почна да излегува од контрола.

Админ некој да среди малце?
Како да среди админот кога тој почна, од такт ги вадам :icon_lol:

V

viktora

Гостин
А Трамп знае ли? :eek:

Брајан Хој Ји веќе не е на список на вработени во Стејт Департментот, ако сопственото признание во интервју дадено за грчки медиум, не е донесена никаква одлука за негово именување на место амбасадор во некоја од државите на Балканот.

Ји, по се изгледа моментално е невработен, пишува српски „Спутник”. Значи, сите ултиматуми, лекции и закани кои Ји ги изнесе на овие простори во последните години, иако се мислеше дека тоа го прави во име на американската администрација, по се изгледа не биле официјални ставови на Америка.

http://vecer.press/нема-да-биде-ни-амбасадор-хојт-ји-избрк/

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
Јас го немам прочитано Скопје во загради како потенцијално решение сега. Знам дека Груевски во 2008 во Букурешт отиде со прифатено Republic of Macedonia (Skopje) и Грците одбија да прифатат. Со оглед дека од 2008 досега ни се нарушени позициите за името, мислам дека овојпат изборот ќе биде меѓу New/Nova, Upper & North како придавки по Republic, Грците одбија придавката да стои пред Republic затоа што во тој случај го отсликувал карактерот на републикат (бар така прочитав некаде)... Според мене борбата ќе биде да нема транслитерација, пр. Republika Nova Makedonija и слично. Едно интересно решение што го слушнав кај Ефтов во емисија, и добро е според мене, State of Macedonia, по примерот на Израел, ама не знам дали Грците ќе прифатат (и не знам дали воопшто е дискусија State of Macedonia).
2008 во Букурешт не отиде Груевски туку делегација на Р.Македонија, предводена од председателот Бранко Црвенковски.
Беше планирано со подршка на Буш Р.Македонија да биде примена под ФирМакедонија. Лично Бранко кажа нема да смета и така да не примат иако не признаа 135 држави како Р.Македонија.
Но Бакојани беше пратена во Букуреш со ковертирано ВЕТО. Кога не успеа обидот да бидеме примени под ФирМакедонија, како алтернатива се даде предлогот Република Македонија ( Скопје), па ноќта уочи гласањето го бркаа да го најдат Бранко да се согласи за новиот предлог... Но се беше залудно, Бакојани ќе дадеше ВЕТО и да баравме прием во НАТО и под ТУНГУЗИЈА !!

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Чек и слика да ставам.Знам е лепено сечено ама ептен срцки се.

И господинот Груевски додека беше премиер остварувал средби со Сорос.
Чудно..:свиркам::свиркам:

„Јас кога бев соросоид-координатор, и кога делев Соросови пари како член на комисија во Соросовата фондација, половина од овие што сега глумат соросоиди не ни знаеја кој е Џорџ Сорос“ – изјави со резигнација Илија Димовски, упатувајќи презир кон накотените лажни соросоиди.
Цитат од Иљче војвода со бугарски пасош.

На крајот излезе дека ДУПМНЕ била под контрола од СОРОС цели 11 години..:свиркам::свиркам:

„Се разбира, почесен член ни е сегашниот претседател Ѓорге Иванов, кој беше член на управниот одбор на фондацијата СОРОС.

Фактот говори дека цели 11 години Гујо бил во блиска соработка со Сорос..:свиркам:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928

И господинот Груевски додека беше премиер остварувал средби со Сорос.
Чудно..:свиркам::свиркам:

„Јас кога бев соросоид-координатор, и кога делев Соросови пари како член на комисија во Соросовата фондација, половина од овие што сега глумат соросоиди не ни знаеја кој е Џорџ Сорос“ – изјави со резигнација Илија Димовски, упатувајќи презир кон накотените лажни соросоиди.
Цитат од Иљче војвода со бугарски пасош.

На крајот излезе дека ДУПМНЕ била под контрола од СОРОС цели 11 години..:свиркам::свиркам:

„Се разбира, почесен член ни е сегашниот претседател Ѓорге Иванов, кој беше член на управниот одбор на фондацијата СОРОС.

Фактот говори дека цели 11 години Гујо бил во блиска соработка со Сорос..:свиркам:
Ама го спротивстави планот на Сорос и што доби Грујо го тргнаа со клоца значи не соработувал со Сорос fucking logic

Sent from my iPad using Tapatalk

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ама го спротивстави планот на Сорос и што доби Грујо го тргнаа со клоца значи не соработувал со Сорос fucking logic

Sent from my iPad using Tapatalk
Добро се сеќавам во предизборната кампања на ВМРО во 2006 како се фалеа дека имале финансиска подршка од Сорос, штета не постои видеото што беше ставено на youtube...:свиркам:

A

Ali Pasha

Гостин

Мој пост од 28 април 2017...епа сега, за два-три месеци не, ама за 5-7 месеци да...и да, пратениците на ВМРО се враќаат во парламент, не за јазикот, туку за тие мрсни плати:
Овие битангите ќе серат крв за два три месеци. А пензионерот пензијата ќе ја троши на лекови за бубрези. А пратениците на ВМРО повторно ќе си уживат со мрсните плати.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ти па интелектот опасен.
Ми постира твит и видео прилог.

Што сакаше да докажеш со тоа ?
За евреи или историја не ми зборувај, бот.[DOUBLEPOST=1517005195][/DOUBLEPOST]

Овој пак Џордан Питерсон го постира т.е. мим, најретардираниот психолог кој постои на планетата земја.

После сум генерализирал, не батко прости сте, имате комплекси, мање вредности.
Taka de...Toj Peterson ve napika vas snegulkite vo gluvchja dupka pred nekoj den...za zhalenje ste. Intervjuto beshe merak za dusha.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Хефталицата продолжува да си хефта! Едвај чекам да го видам захефтан и идолот на куртониоидите на форумот Павле Богоевски!
Има некој од бандата на Никос Грујос захефтан?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom