Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Daedalus

Гостин
Сите грујови мадиња сте помалку или повеќе врум, врум у главата и не, навистина немате врска со ВМРО ДПМНЕ, исто ко газдата ваш.
Оти грујово маде би пишувало вакви работи? За да се маскира?

https://forum.kajgana.com/threads/Протести-низ-Македонија-Генерална-дискусија.81110/page-6#post-7695514

https://forum.kajgana.com/threads/Протести-низ-Македонија-Генерална-дискусија.81110/page-3#post-7695048

D

deli

Гостин
Премногу дневна политика на темава...
Република Македонија(скопје) и Нова република Македонија треба да се разгледаат сериозно, опсегот одговара за надворешна употреба да се смени кратенката фиром,Грците претпостављам ке инсистираат и за внатрешна употреба да се користи тоа име и тука треба паметно решение, ке треба во уставот да се додаде име за надворешна употреба.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Премногу дневна политика на темава...
Република Македонија(скопје) и Нова република Македонија треба да се разгледаат сериозно, опсегот одговара за надворешна употреба да се смени кратенката фиром,Грците претпостављам ке инсистираат и за внатрешна употреба да се користи тоа име и тука треба паметно решение, ке треба во уставот да се додаде име за надворешна употреба.
Ми се чини дека, помеѓу другото, дали од јавноста ќе бидат генерално прифатени, зависи од тоа дали решенијата ќе бидат во стилот - Republic of Macedonia (Skopje) или ќе бидат во стилот - Republika Makedonija (Skopje)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ми се чини дека, помеѓу другото, дали од јавноста ќе бидат генерално прифатени, зависи од тоа дали решенијата ќе бидат во стилот - Republic of Macedonia (Skopje) или ќе бидат во стилот - Republika Makedonija (Skopje)
Aко не стават Битола наместо Скопје јас сум против предлогот. :anco:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
АЛОО, што стана со Пругата до Крива Паланка ???
Ќе се заврши у новиот мандат на Грујо(2020-2024) 2023г е рокот.
Што не се пофалите дека водата поскапе за 2 ден?
Водата уствари поефтинела, ама поради некој технички проблеми поскапела малкуцку.[DOUBLEPOST=1516993633][/DOUBLEPOST]
Aко не стават Битола наместо Скопје јас сум против предлогот. :anco:
Republik of Peladonija

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Јас го немам прочитано Скопје во загради како потенцијално решение сега. Знам дека Груевски во 2008 во Букурешт отиде со прифатено Republic of Macedonia (Skopje) и Грците одбија да прифатат. Со оглед дека од 2008 досега ни се нарушени позициите за името, мислам дека овојпат изборот ќе биде меѓу New/Nova, Upper & North како придавки по Republic, Грците одбија придавката да стои пред Republic затоа што во тој случај го отсликувал карактерот на републикат (бар така прочитав некаде)... Според мене борбата ќе биде да нема транслитерација, пр. Republika Nova Makedonija и слично. Едно интересно решение што го слушнав кај Ефтов во емисија, и добро е според мене, State of Macedonia, по примерот на Израел, ама не знам дали Грците ќе прифатат (и не знам дали воопшто е дискусија State of Macedonia).

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
Тоа е тој вистински патриот, прави комита и антички воин од времето на Александар Велики споени во едно, пример за прав ВМРОВЕЦ.
Кумовите КОКА-КОЛА, во случајов амди е колата а бц е коката. Да не беше БЦ денес немаше да знаеме воопшто за Амди, благодарение на него оствари политичка кариера.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Кумовите КОКА-КОЛА, во случајов амди е колата а бц е коката. Да не беше БЦ денес немаше да знаеме воопшто за Амди, благодарение на него оствари политичка кариера.
Продолжи со Грујо, се урлаше во гради како голем патриот, се смени власта и сега е кај Заев.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
Продолжи со Грујо, се урлаше во гради како голем патриот, се смени власта и сега е кај Заев.
Факти слики и остали докази покажуваат кој му е КУМ другото е небитно. КОКА-КОЛА

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Моја претпоставка:

- Утре Владата ќе излезе со име кое нема воопшто да го содржи зборот "Македонија/Macedonia".
- Ќе се дигне галама дури и од куртоните / соросоидите, како тоа било недостоинствено и сл.
- Владата "ќе го слушне народот" и храбро ќе се "избори" за име од типот на Nova Makedonija.
- Ова ќе го претстават како голема победа и ќе викаат дека е супер, и дека треба да го зграпчиме моментот.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Факти слики и остали докази покажуваат кој му е КУМ другото е небитно. КОКА-КОЛА
Добар е типот.
Со секоја власт се полни како брод, пример за успешен Македонец.:cuc:
Laf makedoncki

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
Добар е типот.
Со секоја власт се полни како брод, пример за успешен Македонец.:cuc:
Laf makedoncki
Затоа сега си се врати во старо јато. У меѓувреме додека проста лапа патни трошоци и решаваме битни прашања како двојазичност нормалните луѓе страдаат :
http://makfax.com.mk/daily-news/семејство-заспива-со-змии-и-глувци-јад/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom