Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Verojatno i samiot veke si znaes deka nemas vrska sto pisuvas.
Albancite ne bile prvite vazali na turcite, sekoja balkanska drzava e kreirana so pomos od nadvor, albancite nikogash ne bile si hitler, tuku bile protiv balkanskite drzhavi, posle svetska vojna padnavme pod vlijanie na Sssr, ne bese nekoj izbor toa.
Sega za sreka ednas zasekogas sme so pravnite i silnite.
Golema Albanija poveke se spomnuva od sosedite otkolku od samata Albanija, samata drzhava Albanija nema takvi aspiracii.
Голема Албанија е сон на мнозинството Албанци, знаеш и самиот оние карти од Јадранско море па се до Велес и од Нови Пазар па се до Јанина (Чемерија) јас ли ги измислувам тие карти бе другар па вие Албанците мавтате со тие карти на Голема (Етничка) Албанија и вие Албанците во вашите градови, маала и села на секоја бандера турате црвени знамиња со орли и во секое ваше маало и село градите споменици на паднати борци од УЧК, па зар ние Македонците ги пентариме тие знамиња со орли на секој чекор и ги градиме тие УЧК споменици, па вие го правите тоа обележувајќи некаква си ваша етничка територија !
Викаш Албанците не биле со Хитлер епа со кого биле ... Албанските Балисти биле вазали токму со нацистите/фашистите значи со Хитлер и Мусолини, а не со Сталин и Тито !
Исто како што претходно биле вазали со Турците-Османлии и тоа баш како резултат на истата религија, говорам за Албанците-Муслимани кои биле главни Турски вазали тука на западниот Балкан, додека па секако дека Албанците-Христијани биле контра Турците-Османлии тоа никој не го спори, исто како што контра Османлиите биле сите Христијански народи на овие простори Македонци, Грци, Бугари, Срби, Црногорци, Романци, Власи...
П.С. Како и да е јас немам проблем со Албанците, јас не ги мразам Албанците, ниту пак ги сакам Албанците, јас ги почитувам Албанците како посебен народ, со посебен јазик, култура, традиции, религија од која и религија да сте, но јас сум на чисто ниту имам ќар ниту зијан од Албанците, битно е тоа што не се лигавам и не тртам дупе како многу мои сограѓани Македонци на Албанци па после Јанко, Петко, Станко биле криви што сме ја загубиле државата ![DOUBLEPOST=1516894466][/DOUBLEPOST]
Тоа не е важно, важно е дека вториот најбаран терорист во светот Дурловски е во затвор.
Дурло, Бетмен, Владо Јовановски и Борис Дамовски под итно праќање во Гвантанамо !

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Грујо наиде на економија која беше во развој, голем дел од иселеното население опстануваше овде, работеа мали и средни бизниси, имаше колку толку надеж за мал развиток во економскиот сектор.
Од кога дојде малиот на Нада си се наполни милијарди и не врати 300 години назад, никој политичар нема да може да го достигне нивото на крадење, ниту приближно со господинот Груевски.
Уништена е економијата, катаклизма има доживеано, нема од кај толку пари да се искрадат.
Стварно си голем тролер,респект за тебе!Економијата била во развој и населението не се иселувало!?:cautious:Абе дан не испомеша со некоја друга држава?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Стварно си голем тролер,респект за тебе!Економијата била во развој и населението не се иселувало!?:cautious:Абе дан не испомеша со некоја друга држава?
Нема шанси да се исселува. Па единаесет години бевме лидери у све на Балканот, во светот и пошироко и сега одеднаш све тоа демек се расипало за една година. Какво исселување, какви бакрачи.[DOUBLEPOST=1516895245][/DOUBLEPOST]
http://ba.n1info.com/a236884/Vijesti/Vijesti/Potvrdjeno-za-N1-Hoyt-Yee-zavrsava-svoj-mandat.html
несудениот УС амбасадор во Македонија, па БиХ изгледа доби статус на технолошки вишок.. :eek:
кога на Стате Департмент ќе кликнеш на стара страница со Brian Hoyt Yee или ставиш сеарч на него излегува :
https://www.state.gov/r/pa/ei/biog/bureau/231274.htm
We're sorry, that page can't be found.
фуцк ин браин, што ќе праиш...

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Нема шанси да се исселува. Па единаесет години бевме лидери у све на Балканот, во светот и пошироко и сега одеднаш све тоа демек се расипало за една година. Какво исселување, какви бакрачи.
Ова единаесет години смени го во дваесет и седум!(y)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ова единаесет години смени го во дваесет и седум!(y)
Единесет години бевме лидери. Не ми кажувај ти сега. Знам ја, секој ден у тие единаесет години на вести имаше дека сме лидери во регионот, светот и пошироко. Пред тоа не бевме лидери. Срање бевме.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Единесет години бевме лидери. Не ми кажувај ти сега. Знам ја, секој ден у тие единаесет години на вести имаше дека сме лидери во регионот, светот и пошироко. Пред тоа не бевме лидери. Срање бевме.
Е стварно си најголем грујовист на форумов.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
kakov komleks ti ima nacukano grujo toa e cudo edno... lol, te zalam, seriozno ova, ne mislam deka ima psiholog sto bi mozel da ti pomogne. za tvoe dobro iskreno se nadevam ke go osudat na poveke od uslovno.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
kakov komleks ti ima nacukano grujo toa e cudo edno... lol, te zalam, seriozno ova, ne mislam deka ima psiholog sto bi mozel da ti pomogne. za tvoe dobro iskreno se nadevam ke go osudat na poveke od uslovno.
Добре кано, еве тебе барем те знаат на форумов како објективен, непристрасен член. Еве ти кажи им на овие како може да има сега исселување кога единаесет години сме лидери во дуинг бизнис, претприемаштво и инвестиции?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
Добре кано, еве тебе барем те знаат на форумов како објективен, непристрасен член. Еве ти кажи им на овие како може да има сега исселување кога единаесет години сме лидери во дуинг бизнис, претприемаштво и инвестиции?
beric, jasno ti e deka na balkanot isseluvanje ima so vekovi. jasno ti e deka najiseleni se ustvari bas liderite na balkanot - grcite. neznam sto ti e filmot, ama narod sekogas se selel od tamu, ednostavno tesko e da go zadrzis na balkanot, za toa si ima cel kup pricni da ne se povtarame.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Се уште немаме стигнато до дното односно пет червени.Кога ќе стигнеме тогаш ќе дискутираме како лесно се продадовме.
Виж, аз от 6-7 години с'м на тоја форум, такова отчајание сред форумците досега не с'м усештал. Нож'т е опрјал до кокала изглежда.

Изпратено от мојат Pixel 2 XL с помоштта на Tapatalk

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.965
Ќе испадне пациентиве што мереа улици дека директно протестирале за да се смени името на државава, да се добие двојазичност, да се ослободат осудените за Смилковско. А допрва иде јакото, дуото Тевдо-Бранче има така да ја осакати економски државава што народов ќе плаче по Грујо.
Kakvo iznenaduvanje, narodot sho shlakashe i go skvernavese spomenikot na ASNOM sega ja brise istorijata na zemjata. Totalno neocekuvano :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom